mandag, oktober 13, 2014

KOM DU BARE MED

Du kan sagtens være i bilen. Om du vil sidde ved siden af mig eller slænge dig på bagsædet, bestemmer du selv. Forhåbentlig er du vild med at synge, for så kan vi skrue op for musikken og gi den gas de 13 km, inden vi holder ved sommerhuset. Vi starter på min vanlige rute, jeg går næsten altid mod vandet og undervejs tænker jeg over, om jeg skal dreje ind over klitten eller om jeg skal se havet. I dag vil jeg se havet. Hører du lyden af havet? Selv om der er rimelig vindstille, så bruser havet alligevel, da vi kommer ned på stranden. Vi er ikke tæt på Blokhus, så mange af feriegæsterne er ikke nået ud til denne del af stranden. Biler kører stille på stranden, hunde løber frit, hvilket de jo egentlig ikke må, men skidt pyt, de skal også mærke friheden ved de store brede strande med udsigt til vand, sand og klitter – og himlen ikke mindst.

P1010273P1010275P1010276

I dag går vi en anden vej, normalt går jeg altid ind mod Blokhus, vi vender næsen nordpå og går indtil vi møder et stiskilt. Der er masser af stier langs strande, de snor sig op gennem sommerlandet, men et er sikkert – på et tidspunkt når de den tværgående sti 100, som fører os hjem til sommerhuset igen. Er du frisk? Du får nok lidt sand i skoene, men pulsen kommer op, og det skulle være så sundt.

P1010277P1010278

Halvvejs oppe over klitterne husker vi at vende os om, så vi kan nyde stranden, himlen og vandet.

P1010279

Nu er vi kommer i sommerhuslandet, stien snor sig mellem husene, ind imellem går vi på vejene, hvorefter stien igen byder sig til med klitter, havtornebuske og ro uden cykler, biler og andre forstyrrende køretøjer.

P1010280

P1010281

P1010282

Kommunens folk er vist lidt for stedkendte, i hvert fald er det ikke altid tydeligt, hvilken vej man skal vælge. Vi valgte forkert, men snupper næste stinummer, for den ender jo også i den tværgående sti.

P1010284

Fødderne er ved at være varme, vi må tage jakkerne af, for den indre varme kommer helt af sig selv, mens vi traver til. Pludselig er vi et sted, hvor jeg gik på opdagelse for nogle år siden, men da kunne jeg ikke finde stien ned til vandet. Mon vi kan huske det, hvis vi forsøger os på den modsatte vej? Nordsøstien og sti 100 følges ad et stykke vej; hvis vi ville gå til Skagen, kunne vi godt gøre det. Men jeg har ikke vandreskoene på, så lad os hellere finde vejen hjem.

P1010285

Snart er vi på kendt område, så der er der ingen billeder fra, det er veldokumenteret gennem de otte år, jeg har haft bloggen. Fik du motion nok? Jeg er i hvert fald træt nu efter godt en times travetur - og godt betyder her mere end en time, så jeg kan nu betegne mig som en af de ældre danskere. Tak fordi du slog følgeskab med mig.

I dag har vi fået smørrebrød til frokost, som vores tradition er, når kartoflerne er i hus. De unge mænd i år havde slet ikke den appetit, som vi har været vant til de andre år. Det betød så, at five o’clock tea blev indført her med smørrebrød, og så er der endda et par stykker til landmanden senere i aften. Aftensmaden droppede vi. God mandag aften til dig.

16 kommentarer:

 1. Tak for turen. Pulsen kom ikke så højt op her foran skærmen, men jeg fik brugt smilemusklerne - er det ikke i orden, så? :-)
  Tillykke med, at kartoffelhøsten er i hus - her på den første hverdag i kartoffelferien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, smilemuskler er jo muskler, ikke? Så det er godt at de blev brugt :-) Faktisk blev vi færdige med kartoffelhøsten i lørdags, men vi fejrede det i går og tak :-)

   Slet
 2. Tak for turen, den var rigtig dejlig. I bor sørme naturskønt! Jeg er især begejstret for dine fine skyer på billede 1.Har du manipuleret med billedet eller så det virkelig sådan ud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Hanne, jeg har ikke gjort noget andet end at trykke på kameraet. Hvad du ser er den virkelighed jeg var i :-)

   Slet
 3. Tak for en skøn tur med guidning gennem klitlandskabet ved det fantastiske Vesterhav. Sved på panden og træthed, nej slet ikke, det var præcist som det skulle være. Og så måske en kop kaffe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ilse, kaffen får du :-) Tak for følgeskabet

   Slet
 4. Jeg siger også tak for turen Lene, der er så dejligt ved Blokhus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, selv tak, der er skønt ved Vesterhavet :-)

   Slet
 5. Tak for turen, det var dejligt at blive blæst igennem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, selv tak, ja frisk luft gør godt :-)

   Slet
 6. Tak for turen ;-) Den var frisk.
  Dejlige billeder.
  Hvor er det en god ide at have sommerhus så tæt på jeres hverdag. Jeg gætter på, I får brugt det mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, selv tak. Vi er ikke gode til at komme derop udover sommeren, hvor vi bor der i 4-6 uger, men det har jeg intentioner om at lave om på :-)

   Slet
 7. Tak for en dejlig start på dagen - jeg synger pivfalsk, bor i Silkeborgområdet og nød turen i det smukke og helt anderledes landskab i dit dejlige selskab :) (og mener også, at godt betyder mere end- det udtryk har givet anledning til lidt ekstra ventetid for yngstearving, når han bestilte en mortaxa om natten efter job :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, i min bil synger hver fugl med sin stemme :-) Og selv tak, Silkeborgområdet er skøn og vi har ofte overvejet om vores alderdom skulle tilbringes der. Hvor er det sjovt at din søn og dig har haft hver sin opfattelse af godt som tidbegreb :-)

   Slet
 8. Jeg fik da lige Nordjysk hjemve. Jeg elsker det landskab med de støvede pastelfarver, højt til himlen og langt til husene....
  Flot dybde i øverste foto med skyformationerne...
  Og et dejlige klitfotos midt på... med sand i skoene?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak og billederne blev skudt hurtigt, så det er naturen selv, der sørger for skønheden og dybden i billederne :-)

   Slet