lørdag, september 26, 2009

KAN MAN LØBE EN HALV….

Gennem et stykke tid har jeg fulgt en journalists forberedelser frem til sit første maratonløb. Det har været noget af en planlægning med kost, løbeteknikker osv.; i søndags løb han i mål i Berlin og var selvfølgelig stolt over sin præstation.

Ind imellem når jeg læste med i avisen, fik jeg en lyst til at sætte mig sådan et mål, men i betragtning af at jeg ikke kan finde ud af at løbe, så er det nok langt ude i fremtiden ;-)

Så var det, at vi var til fest for 14 dage siden, en af landmandens landbrugsskolekammerater var med til festen, og jeg skulle lige opdateres i, hvordan det gik hjemme hos ham. Han er tidligere gymnast, men dyrker ikke nogen sport nu. Han plejer dog at stille op til et løb i august, og da det nærmede sig, kom han i tanke om, at han nok måtte forberede sig.


Han lagde ud med 8 km! Da ømhed og muskelstivhed var over, løb han 10 km, og så nåede han vist et par ture mere end løbet. Da han regnede med, at hans søster havde tilmeldt sig, hun løber dagligt og har løbet maraton gange flere, syntes han, hun skulle udfordres, så han stillede op i 22 km kategorien! Hun løb ikke, men det gjorde han.

Jeg var jo noget imponeret over dette, men så tilføjede den gæve landmand: ”så tænkte jeg, kan man løbe en halv maraton, kan man vel også løbe en hel”. Og så stillede han op i Aalborg maraton nogle uger efter og gennemførte!

Jeg tror det skal være mit motto.

10 kommentarer:

 1. Det var da utroligt, Lene, men tror, du, kroppen har godt af at lægge så hårdt ud? Jeg ville synes, man skal starte blidt og langsomt øge antallet af kilometer - men jeg tror, vi har godt af at sætte os nogle mål. God lørdag til dig :-)

  SvarSlet
 2. Det var dog fantasktisk. Han er godt nok seje landmand.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 3. Sej gut !
  Men du tager det stille og roligt - ikke ?! :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en sej fyr - jeg ville også gerne løbe, men er for tung - og måske vil min krop protestere helt vildt :) led og muskler er ikke udelukkende tilfreds med udfoldelser.

  SvarSlet
 5. Madame, man har overhovedet ikke godt af at gøre som ham, men det at sætte sig mål og tro på dem, det kan jeg lide :-)

  Jeannette, jeg grinte sådan, her sad jeg og læste side op og side ned om forberedelser og så går såadn en sej landmand ud og løber uden at gøre så meget ud af det, men jeg ville ikke anbefale andre at gøre det :-)

  Helle, og vores krop skal vi lytte til, så jeg ved heller ikke om det er løb jeg kommer til at sætte som mål :-)

  Miri, bare roligt, og jeg har slet ikke besluttet mig til om det er løb eller noget helt andet, der skal være mit "maraton" :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har en sej kollega som flere gange har løbet en halv. Så snakkede vi forleden på fælleskontoret og nu skal vi begge løbe en halv til næste år. Jeg er tosset, men jeg glæder mig ;-)

  SvarSlet
 7. Stine, du er ikke spor tosset og jeg vil heppe på dig :-)

  SvarSlet
 8. Det kunne jeg nok få brug for ;-) P.S. Det er Viborg City Marathon september 2010.

  SvarSlet
 9. Det var faktisk mit motto efter jeg for første gang i mit liv gennemførte et 15kms løb, at hvis jeg kunne det, så kunne jeg da også det halve marathon, og saa hvorfor ikke det hele. Det er bare aldrig blevet til noget. Men jeg er da heller ikke død endnu ;-)

  SvarSlet
 10. Stine, hep hep :-)

  Ozdane, vel er du ikke død endnu :-) en skønne dag så gør du det :-)

  SvarSlet