søndag, august 04, 2013

PÅ VEJ HJEM 2

Man vænner sig hurtigt til små fraser, og efter en uge i Frankrig kom vi alle sammen til på den første rasteplads i Tyskland at sige merci, da vi fik benzinkvitteringen.

P1060744

Meget af dagen skulle foregå på motorvej, men udover turen til Verdun tog vi også en afstikker til vejen langs Rhinen mellem Rüdesheim og Koblenz.

P1060751

Her blev vi ikke skuffet, der lå borge/slotte langs hele ruten.

P1060755

Vejen gik helt nede ved vandet, så der var rig mulighed for kig til sejladsen på Rhinen og de smukke omgivelser omkring den. Ikke så sært at dette stykke er en del af Unescos verdenskulturarv.

P1060756

P1060760

Dagen var også vores bryllupsdag, det blev nu ikke fejret, jeg havde besluttet mig til (som sidste år) at se, om landmanden huskede den. Sidste år blev hans hukommelse reddet af et blogindlæg, det gjorde det ikke i år. Og han er stadig ikke kommet i tanke om, at vi er langt forbi vores 28 års bryllupsdag ;-)

P1060762

P1060766

P1060768

Efter at være kørt på mortorvej igen havde vi en del drillerier med vores GPS, så til sidst fik den ikke lov til at bestemme. Den syntes, vi skulle køre fra og til motorvejen adskillige gange, det var vi ikke enige med den i. Den ene af vores rejsekammerater er bidt af motorsport, så han havde brugt dagen på et køre til Nürnberg og se Formel 1 testrace, det havde været en fantastisk oplevelse. Nu skulle vi så finde et hotel og få ham guidet i den samme retning. Først tænkte vi på et Ibis hotel i Kassel, men heldigvis foreslog en af de andre, at vi skulle lade GPSen finde et hotel kort før Kassel, og således kunne vi sidde i en lille by på hotellets terrasse og nyde en god Jägerschnitzel og godt tysk øl. De andre gæster var også danskere samt svenskere, så jeg kunne forestille mig, at det var et passende stop på vej fra Italien og hjem. Og vores lonely rider nåede også at få en øl sammen med os, mens mørket sænkede sig. Turen var ved at være til ende. Nu manglede blot den sidste dag

P1060772

14 kommentarer:

 1. Hi hi, kender godt det med de små fraser, der sætter sig fast. Jeg sidder tit "sorry", når jeg går ind i én nede i Irma... ;-)

  Det med bryllupsdagen kan jeg faktisk også selv glemme. Vi plejer ikke at gå så højt op i det, selv om vi da et par gange i tidens løb har fejret det. Da vi havde sølvbryllup foretog vi os præcis det, vi havde gjort på vores bryllupsdag - bortset fra at vi ikke længere kunne se juleshow i Metropol... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mia, selv dem af mine rejsekammerater, som ikke kunne et ord fransk, havde lært at sige merci :-) Jeg går heller ikke så meget op i bryllupsdagen, jeg har ikke brug for blomster osv. , så jeg overlevede :-)

   Slet
 2. Dejligt gensyn med Rhinen, hvor vi havde vores første fælles campingtur for uhyggeligt mange år siden (nok helt tilbage i slut-halvfjerdserne). Men der ser stadig utroligt smukt ud.
  Forsinket tillykke med de 28 år (vores ditto dag var lige i går, og vi huskede da at sige tillykke).

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg har aldrig camperet der, men denne tur gav da lyst til at udforske området mere :-) Tillykke med bryllupsdagen :-)

   Slet
 3. Jamen tillykke med bryllupsdagen under alle omstændigheder. Mon landmanden går rundt og tænker: Det var pokkers, hun glemte det i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, jeg tror slet ikke han tænker over det ;-)

   Slet
 4. Man kan se på billederne, at I har haft et fantastisk vejr på jeres tur gennem Tyskland. Selv er jeg kommet rigtig meget i Tyskland gennem mange år, og jeg synes, det er et dejligt land med god mad og godt øl ikke at forglemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, vi havde fantastisk vejr på hele turen og kom så hjem til sommeren i Danmark :-)

   Slet
 5. Stakkels landmand, når han læser dette er det alt for sent.. :-) du kunne vel bare ha ønsket ham tillykke, så var der nok en klokke der ville ha ringet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg skal nok lade være med at skælde ud ;-) og jeg plejer at give ham et hint, men ikke mere :-)

   Slet
 6. Hehe, tillykke :-) John og jeg er heldigvis lige gode om at glemme vores, men vi satser på at huske vores sølvbryllup til næste år :-)
  Pudsigt ... enten er der mange, der ligner hinanden, eller også har vi vitterlig boet det samme sted som jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, vi er som regel på ferie, og der går dagene ud i et så ja det er nemt at glemme ;-) Der findes mange Jägerhof i Tyskland, men det kunne være sjovt, hvis det var det samme sted.

   Slet
 7. Dejligt at læse, at det ikke kun er mig, der klokker rundt i de små fraser. Sommetider ligner det for mit vedkommende total nedsmeltning, når jeg står og siger 'si si' til en måbende tysker eller franskmand.

  Åh ja, de bryllupsdage. Min mor er helt sikker på, at Gemalen (min altså) vil glemme vores bryllupsdag, så hun finder altid ud af at 'komme til' at nævne det for ham senest dagen før. Gemalen har gennemskuet hende og er ved at dø af grin hver gang :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, vi bliver helt internationale :-) Min mor ringede altid og lykønskede og så kom landmanden jo i tanke om det :-)

   Slet