mandag, august 19, 2013

MANDAG MORGEN

Afspadseringen i går blev ikke til noget, til gengæld nød mine to kolleger højlydt min kage, og vi havde en herlig aften. Der var nok at se til, en anden kollega afspadserede, og der kom nye patienter, som skulle tages godt imod. Vores kolleger fra de andre afdelinger er så søde, de byder os velkommen, de er villige til at hjælpe, hvis de har ekspertise på et område, og vi nyder at være tæt på alle vores samarbejdspartnere.

Nu er det nu, jeg har tre dage til at forberede eksamen i. Men her i formiddag har jeg tilbudt at hjælpe, når kartoflerne skal lægges ind. Datteren er fuldstændigfærdig efter ikke at have sovet i 30 timer og derefter sovet i 12 timer herhjemme, så hun tager over i kartoflerne ved middagstid. Hun har haft en rigtig god tur, og alle moderens bekymringer om en ung smuk kvinde alene i New York er heldigvis fløjet langt væk, og jeg glæder mig til at høre om turen.

Døren står på klem til terrassen, så jeg kan høre, når traktoren med kartofler kommer. Imens finder jeg bøger og notater frem, jeg kan mærke at adrenalinet begynder at stige, det er helt fint. Landmanden og en anden medarbejder sorterer det første læs kartofler, vi har lagt ind, datteren vasker tøj, og landmandslivet i august er lige som det skal være med skøn solskin udenfor. God mandagssolskin til dig.

DSC06716DSC06717DSC06719DSC06720

12 kommentarer:

 1. Det er det værste ved oversøiske ture: jetlaget. Men alle de vidunderlige oplevelser overskygger forhåbentlig dette, og din datter har nok en masse at berette.
  God fornøjelsen med lytningen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, datteren har så en eksamensramt mor, så lytningen doseres i små mængder :-)

   Slet
 2. Ih ha August og høst på landet- det ligefrem trækker i mig når jeg ser og hører om det- jeg ved godt at mit billede er præget af at jeg kun har oplevet det som barn og ung- og aldrig har levet med ansvaret for at det blev gennemført i praksis- men alligevel giver det et gib i mig hvert år når de første skår er høstet og marken bliver vendt og klargjort.
  Iøvrigt tak for din beskrivelse af LOOP- jeg håber der kommer et center i Randers en gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Elle Kathrine, høst er en skøn tid og en hård tid, sådan er det, men med årene er jeg kommet til at holde meget af den tid på året.

   Slet
 3. Dejligt bagværk, der måske også skal nydes, når datteren skal fortælle om alle NY-oplevelserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Coony, det skal helt sikkert på bordet under fortællingen :-)

   Slet
 4. Dejligt, at I har datteren hjemme igen fra en vellykket NY-tur :-) Men hvorfor sov hun dog ikke? Til min store tilfredshed gik Donnaen ret hurtigt omkuld i flyet hjem fra NY og sov nok fem timer, hvilket jo alt andet lige gjorde alt mulig andet meget lettere.

  Hvad vil det sige at lægge kartofler ind? Hvad er det særlige, som gør, at der skal være en (ekstra) til at hjælpe??

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten. Min datter rejste fra NY kl 21 om aftenen og hun var ikke søvnig. De fik serveret aftensmad, og så klokken to om natten kom personalet med morgenmad, for nu var det morgen i Europa. Der skulle skiftes fly i London og København, så der blev ikke til meget søvn på de korte ruter, så derfor :-)

   Kartoflerne bliver læsset af i en transportør, herefter kører kartoflerne hen over et bånd, hvor vi tager sten og jord fra (maskinen sorterer også jord fra, men ikke det hele) At de havde brug for en ekstra i dag var fordi de samtidig skulle sortere, og fordi kartoffelhøsten ikke er gået rigtig i gang. Når den er det, hyrer vi en mand mere :-)

   Slet
 5. Du har da i hvert fald nok at se til. Det er nok ikke nødvendigt at spænde et pedometer på sådan en som dig for at sikre, at du får nok motion!

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, selv om det kan være hårdt at stå ved indlagringsgrejet, så giver det ingen motion, så en gåtur efter aften er altid rart :-)

   Slet
 6. Undskylder meget, at jeg fik skrevet min kommentar det forkerte sted..jeg er ked af, at det ikke slettes helt, for nu har du jo det stående :(jeg finder lige det rette sted og skriver videre der :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt ok, Hyggetrold :-)

   Slet