onsdag, august 28, 2013

KENDER DU DET?

Man lægger planer, den ene tanke tager den anden, den ene handling den anden og pludselig opdager man hvad klokken er! Og kigger sig rundt.
I ovnen er der frugttærter til min afdeling i morgen. Vi fortjener det, vi har så travlt i de her dage, at frokosten først bliver spist en time, før vi går hjem klokken tre. Vi er konstant bagud, vores patientklientel er gået fra mennesker med få symptomer og selvhjulpne til svært ramte med mange andre sygdomme, som gør plejen så kompleks. Vi knokler i de her dage. Så vi skal have kage i morgen til personalemødet!
Jeg ville plukke solbær til kagen, men først skulle jeg hjælpe landmanden med et regnskab til hans jagtkonsortium, og der skulle laves aftensmad. Så smuttede landmand og søn i hver sin retning og jeg fik plukket solbær og lidt hindbær.

Undervejs i kageprocessen opdagede jeg, at der var poser med solbær fra sidste år i fryseren sammen med hindbær og jordbær. Solbærrene blev brugt til kagen og resten sammen med det øvrige frugt kom i gryder med sukker, og det står nu og venter på, at jeg får lavet marmelade, for det er vi løbet tør for.
Der står tørrestativ i køkkenet  med vasketøj for at udnytte varmen fra ovnen, for jeg kommer nemlig ikke hjem i morgen før sent. Jeg skal løbe i DHL-stafet sammen med kolleger, så mit løbetøj skal være klar til i morgen.

Opvasken fylder hele køkkenbordet, der skal ryddes op, for rengøringshjælpen kommer i morgen, mens jeg er væk. Men jeg har jo selv sørget for alt det rod, så nu tager jeg en kop te mere, finder noget musik i radioen og går om bord i marmelade, opvask og vasketøj. Bid for bid får jeg styr på det, og så sover jeg helt sikkert godt. Men jeg undrer mig over, hvordan jeg på sådan en travl og trættende dag har fået skrabet så meget arbejde sammen.


22 kommentarer:

 1. Ja, det var ikke mig, man fik lokket ombord i så meget husmorhejs, hvis jeg havde et arbejde og en arbejdsdag som din. Onde tunger vil vide, at jeg aldrig har kunnet lokkes til noget som helst husmorhejs, men dem vender vi bare det døve øre til! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, jeg skulle måske også have vendt det døve øre til mig selv ;-) men nu er det færdig

   Slet
 2. Håber du havde en god stafet. Kirken, vi bor ved havde tre hold med. Jeg kunne ikke nå at være med i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, vi hyggede os :-)

   Slet
 3. Det lyder ret hyggeligt med gang i så mange ting. Det er altid værst, når der skal ryddes op..... Men du har jo verdens bedste grund til at rydde op, - ellers bliver der ikke gjort rent :) Og det er trods alt en skøn ting at komme hjem til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er så skønt at komme hjem til et rengjort hus :-)

   Slet
 4. Har I virkelig solbær endnu???? Her er de forlængst...ja, lidt marmelade blev det til. Det værste ...hvis man kan sige sådan ..ved at have meget frugt, er den indre plageånd, der pisker dig for at bruge det til noget - op på hylderne med det! Det kommer det nu ikke i år, jeg tillader mig at overlade lidt til andre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone, jeg plukker kun, når jeg har lyst. Vi har vildt mange bær på buskene endnu :-)

   Slet
 5. Jo, det kender jeg kun alt for godt - bortset fra den lille detalje, at jeg ikke længere er væk 10-11 timer om dagen pga. arbejde. Det har lidt at sige ...
  Jeg har meget svært ved at lade frugter og bær være - der skal helst laves noget af det altsammen - hvilket naturligvis er helt umuligt, og så meget kan vi heller ikke spise os igennem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg har egentlig fred med ikke at bruge dem, jeg havde bare lyst til kage til min afdeling og marmelade til min søn ;-)

   Slet
 6. Det lyder hårdt. Er det tilfældigt, at jeres patienter lige pt er hårdere ramt end før, eller er der sket en omstrukturering i forbindelse med flytningen? Næh, jeg kommer sjældent i gang med så mange ting på en gang. Dertil er jeg vist lidt for doven ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det svinger altid meget, så jeg tror ikke det har noget med flytningen at gøre. Før denne periode havde vi nærmest ikke noget at lave et stykke tid :-)

   Slet
 7. Det kender jeg godt. Det kan være hårdt, men jeg synes nu også at det kan være både sjovt og tilfredsstillende at være i den slags arbejds-flow hvor den ene opgave tager den næste. Særligt når der kommer synlige resultater ud af det.
  Jeg håber det gik godt til DHL. Der må da være rigtigt mange sygehushold. Jeg synes nærmest alle afdelinger stiller med et eller flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, det gik fint til DHL, ja der var vist mange, men jeg tror ikke alle var i regionens telt. Ofte får jeg lavet mere, hvis bare jeg fortsætte tempoet fra afdelingen :-)

   Slet
 8. Hold nu op, det var da noget af et program. Held og lykke med det hele. Hilsen fra Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Joan, jeg blev færdig med underskud på søvnkontoen til følge ;-)

   Slet
 9. Been there done that - og man har det så godt når man er i mål og metoden med en lille pause og så musik og en ting ad gang den virker bare. Jeg er sikker på at dine kollegaer bliver glade og I får et godt møde. Jeg håber også du får en god DHL stafet KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, mine kolleger elsker den kage :-)

   Slet
 10. nogen gange samler der sig bare for meget samme - men du gør det helt rigtige, en bid af gangen og ikke lade sig stresse! Det hele løber ingen steder....det er kun dig der gør det ;-) Godt løb!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola, det blev taget lige så stille og jeg blev færdig :-)

   Slet
 11. Ja ja, sådan er det ind imellem - og som kommentarene siger, så gælder det om at dele op i småbidder. Nogen gange hjælper musik - andre gange vil jeg bare have RO:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg valgte faktisk roen :-)

   Slet