fredag, august 09, 2013

EN FREDAG PÅ LANDET

Det er regnskabets time, så jeg sidder inde i stuen med alle bilag og sorterer og systematiserer. Kontoret trænger til en oprydning, men den person kontoret har brug for, arbejder udenfor, så jeg bruger kun kontoret, når jeg skal til selve konteringen på computer. Jeg mister energi af at sidde i det rum, det er hyggeligere i stuen, hvor jeg kan nyde synet af træerne udenfor. De selvsamme træer sammen med de små vinduer sørger for, at stuen er i skygge. Det sætter jeg stor pris på i disse varme tider.

P1060943

Landmanden og medarbejdere laver kartoffelkasser. Når det nye kølehus står færdig, skal det fyldes med kasser med kartofler. Det kræver mange kartoffelkasser, rigtig mange, som er ankommet som samlesæt, dermed fyldte de ikke så meget under transporten. Hvert et ledigt øjeblik går med at samle kasser, landmanden og en af medarbejderen er uddannede tømrere, så de kan svinge en hammer i en vis fart(egentlig er det vel en sømpistol) og de to andre medarbejdere følger godt trop. Tømrerne ved kølehuset er blevet trukket væk til en anden opgave, så i dag er der stille udenfor. Men det begynder at ligne et hus.

P1060945

Jeg startede dagen med en løbetur, det gav desværre ikke den energi, jeg havde håbet på, så jeg går til og fra regnskabet. Jeg læser lidt, drikker te, spiser lidt og forsøger at være fokuseret. Jeg ved godt, hvad der plager mig. De her mange fridage foran mig skal jo bruges til at tage fat i opgaven igen, og jeg kan ikke finde gejsten lige nu. Jeg har ikke kigget på opgaven, siden jeg drog på ferie, men inde i mit hoved bliver den dårligere og dårligere for hver dag, der går, så der er ingen vej udenom. Så snart regnskabet er færdig, skal jeg læse den opgave, punktum! Ikke mere snak, handling!

P1060946

Om et par timer vil jeg sætte mig ud på terrassen og nyde solen og en kop te. Håber du også får tid til at nyde fredagen.

10 kommentarer:

 1. Så lærte jeg det.. kartoffelkasser kommer som samlesæt der skal sømmes sammen.. logisk nok, men sikket arbejde at gå i gang med hvis det der hus skal fyldes af hjemme-samlede kartoffelkasser... din mand tæller ikke får om natten når han ikke kan sove - han tæller kasser og søm. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, normalt får vi dem leveret samlet, men denne gang skulle vi have rigtig mange, så de ville kræve mange lastbiler :-) Og vi taler om 500 kgs kasser, så der ville også være meget luft i sådan en fragt, nu fik vi dem med en samlet bund + en samlet side samt resten som brædder :-) Landmanden virker nu til at sove godt :-)

   Slet
 2. Åh ja overspringshandlinger, hvor kunne man nå meget, hvis ikke de fandtes...

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, og kunne vi så det alligevel? Jeg bilder mig ind, at der sker et eller andet mens vi springer over, men det er vist bare en undskyldning :-)

   Slet
 3. Det betyder meget for energien, hvordan omgivelserne er.

  Åh, den opgave igen,- skynd dig at læse den og find ud af, at den jo er rigtig god:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, energi må der til, og jeg tror opgaven er ok, jeg skal bare overvinde min modvilje mod den :-)

   Slet
 4. Din opgave er god nok Lene.. Læs den med positive øjne.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, jeg vil prøve :-)

   Slet
 5. Det skal nok gå med opgaven; jeg er sikker på, at den er god, for du er så engageret i den.

  Det er da et kæmpearbejde, at sømme alle de kartoffelkasser sammen. Hold da op, hvor han knokler. Held og lykke med alle de mange kasser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg har i hvert fald brugt meget tid på den, så det er ikke pga dovenskab, hvis den ikke er god :-) Kartoffelkasserne tages i etaper, så det er overkommeligt :-)

   Slet