torsdag, august 15, 2013

KLOGE ORD eller en udfordring til min hjerne?

Nu har mit afsnit været på Min Tid i mindst to år. Det er et system, så jeg altid kan gå på nettet og se min arbejdsplan, men jeg kan også se hvordan de andre kolleger arbejder. Det er også et system, hvor vi en gang i fremtiden selv kan være med til at læge lægge vores arbejdsplaner. Allerede nu plotter vi ønsker om fridage, ferie eller bestemte vagter ind i systemet.
Ikke desto mindre er det først i dag, at jeg opdagede at firmaet, der står for dette program, har lagt små citater ind på forsiden. Så mens hjerne fik lov til at tænke over opgaven, klikkede jeg mig ind på hjemmesiden utallige gang for at læse nye citater. Nu har jeg givet mig selv den udfordring at skrive lidt om de forskellige citater. Min hjerne skal holdes i gang på alle mulige måder, jeg har jo lovet mine børn, at jeg vil gøre alt, der er muligt for at forebygge Alzheimers. Så hjernegymnastik, motion og sunde madvaner kombineret med livskvalitet og nydelse er min recept på den forebyggelse.
De vidunderligste ting i verden kan hverken ses eller høres. De skal føles med hjertet - Citat: Helen Keller, født døv og blind – Jamen det er jo rigtig, og så alligevel. Jeg nyder synet af en smuk kornmark, et barn i leg, et smil mellem mennesker. Jeg nyder lyden af rislende vand, et barns latter, glæden i en andens stemme, når der tales til mig. Men jeg nyder også et knus, der er ægte og oprigtig. Et klap på skulderen. En blød barnekrop, der sover tungt, i mine arme. Et kys. Stilheden sammen med mennesker, jeg elsker. Så ja det er i hjertet, det føles godt, både det jeg ser, hører og mærker. Det er der, kvalitetsstemplet er.

Intet kan eksistere uden orden. - Intet kan opstå uden kaos - Citat: Albert Einstein – Det lyder helt som den hermeneutiske cirkel. Det lyder også som min måde at forberede mig på. Selv mens jeg skriver her, tager tankerne små afveje, udefra ser jeg slet ikke struktureret ud, udefra og sommetider også indefra kan det se ret kaotisk ud. Men jeg noterer ideer og tanker ned, og så oplever jeg, at da jeg snakkede med min souschef om min opgave i dag, så kom ordene ud i en orden, så var der logik i det, jeg tænkte, så blev jeg stolt af min opgave og glædede mig til at diskutere den til eksamen, men endnu mere at få den ud i praksis. Og der har jeg orden (sådan da), der begynder det seje træk med at omdanne tanker og ideer til noget, der kan bruges af mange i det daglige arbejde. Kaos og orden, begge dele må til. I mine unge dage rørte det mig ikke, at mit værelse rodede, når jeg læste til eksamen. Nu rører det mig heller ikke, hvis rodet skyldes bøger og papir relateret til eksamensopgaven, men alt andet skal lægges på plads, det skal ud af mine tanker. Så dagen starter tit med, at jeg rydder op, og så går jeg i gang med at skabe kaos i mine tanker.

Det er ikke fordi, ting er vanskelige vi ikke tør. Det er fordi, vi ikke tør, ting er vanskelige - Citat: Seneca – puha den gik lige i hjertekulen, hvorfor? Fordi jeg godt kan se, citatet har ret og så alligevel. Ting kan være så vanskelige at det er svært at finde frem til den rette handling. Lige meget hvad man gør, bliver det svært bagefter, men hvis man ikke gør noget, bliver det også svært, måske endda værre? Jeg er sådan en, der kan handle vældig hurtig og nogen gange for hurtig, så jeg kommer til at såre andre mennesker utilsigtet med min handling. Jeg er også sådan en, der kan gå om den varme grød utallige gange, diskutere fordele og ulemper og nogle gange så længe, at løbet er kørt, inden jeg får taget mig sammen, og måske derfor sårer mennesker. Men jeg er også en, der tør handle, der tør tage ansvar og gerne vil gå i front, hvis et nyt område skal udforskes. Jeg er nok mere igangsætter end tovholder, den sidste funktion øver jeg mig så på konstant, for begge funktioner ligger i min arbejdsbeskrivelse.
Det var mine bud på en mening om de tre citater, har du nogle bud?
P1060604

6 kommentarer:

 1. Hvor er det en god ide fra Min Tids side, at sætte citater ind. Og for alle 3´s vedkommende kan jeg også komme med plusser/minusser. Men de er gode at have i baghovedet.

  Hvor er det flot, at Istvan igen klarede prøven til UG med x og slange. Men det er mit indtryk, at han og hans ejer er et team, der kan klare mange ting sammen ☺.

  En rigtig god dag til dig, Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette og i lige måde. Ja de citater har sat tanker i gang :-)

   Slet
 2. Hvor er det en fin ide at vise os de citater - dele dem med os, og så også dele dine tanker og overvejelser- tak :)
  Jeg er for træt til at tænke og kommme med kloge ord :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri, og du behøves ikke :-) Håber aftenen er god mod dig, jeg kan godt huske hvordan det er at starte i nyt job, jeg var træt i flere måneder ;-)

   Slet
 3. Sådan nogle citater kan godt være en anelse firkantede, ikke? Men det gode ved dem er, at man kommer til at overveje egne holdninger og dispositioner, og det kan aldrig være galt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, og det sidste er det, jeg udfordrede mig selv til, for ja firkantet bliver citater tit, fordi de er taget ud af en sammenhæng :-)

   Slet