fredag, august 16, 2013

LANGT OM LÆNGE

tog jeg mig sammen. Lige siden Charlotte skrev om det træningskoncept, har jeg tænkt, at det lige var mig. Jeg gider ikke motionscentre, jeg gider ikke at okse i timevis og tænke på, om nu påklædningen passer til de hippe på det sted. Jeg vil bare gerne træne min krop, så jeg kan blive ved at holde til at være sygeplejerske. Jeg kan jo se på de ældre mennesker, der bliver indlagt hos os, at er man aktiv og har dyrket motion af en eller anden art, og dermed er i god form, så har man nogle ressourcer med sig, som andre ikke har, og alt andet lige fremmer det genoptræningen efter en apopleksi (her ser jeg så bort fra de mennesker, der desværre bliver ramt rigtig hårdt)

En sød, pædagogisk og vidende ung gravid kvinde viste mig først alle redskaberne. Derefter gik jeg med i runden, det var godt. Jeg er dejlig afslappet nu og det føles overskueligt at køre 15 minutter til byen, gå ind og varme op i 5 minutter og så med ind i runden. 24 minutter efter er jeg færdig og kan sætte mig i bilen og køre hjem. Her kan jeg komme i det tøj, jeg vil og de sko, jeg vil. Her er ikke krav om dyre indendørs sko, her er ikke brugt penge på fancy fjernsynsudstyr eller andet. Det er et stort rum med en reception og et lille rum, hvor man sidde og slappe af, hvis der skulle være run på træningsmaskinerne. Der er to cirkler, en for mænd og kvinder og bag en skærm er der en cirkel kun for kvinder. Man sætter sig ved en maskine og går i gang, 45 sekunder efter kommer en lyd, det er signalet til at skifte maskine. Man tager cirklen to gange, og når man går ud, har man været alle muskelgrupperne igennem og haft lidt konditionstræning tillige. Jeg meldte mig fluks ind efter at have haft en gratis prøvetime, og så kom der oven i købet en bonus oveni. Tilfældigvis havde jeg en trøje fra region Nord på, og regionens ansatte får rabat plus gratis tjek hver måned, jamen altså hvorfor tog det mig så længe om at melde mig til? Nu er jeg, og jeg glæder mig til at udfordre mig selv på en anden måde ned med løb. jeg er ellers ikke meget for loop i rutsjebaner, men LOOP, håber jeg, bliver godt for mig. Nu vil jeg pakke min taske, jeg skal for første gang i aftenvagt på det nye afsnit. I og med vi ikke er inde i byen længere, har jeg heller ikke de lækre salatbarer lige om hjørnet, så der skal huskes madpakke. Jeg glæder mig, det er stadig meget nyt for mig, så jeg drøner nok noget rundt i aften, så er det jo godt at musklerne er varmet op. God fredag aften til dig.

DSC06686

18 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig godt.

  Jeg har længe haft mod på crossfit og har oven i købet fået det anbefalet af min kiropraktor, men her er det ikke så enkelt, for der tilbydes ikke crossfit i de nærmeste centre, og så kommer det til at tage alt for lang tid, når man regner transporten med. ØV.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, det betyder virkelig noget, at transporttiden ikke er lang, for er vi (jeg) nemmere til at springe over. Crossfit lyder spændende, jeg håber du finder et alternativ til dette :-)

   Slet
 2. Det er dejligt, når man finder en motionsform, der lige passer til en selv (og ikke til alle de andre). Pøj pøj fremover.
  Jeg har aldrig hørt om systemet før og ved ikke engang, om der er sådan et center i min nærhed. Heldigvis er jeg glad for mit lille fitnesscenter i forbindelse med forskningscenteret, hvor firmaet ligger. Her har jeg fundet Bodypump som en træningsform, der passer mig perfekt. Bare en gang om ugen ved siden af mine løbeture.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er da ideelt at have fitnesscenteret lige ved siden af sit arbejde :-)

   Slet
 3. Hvor er du bare sej !

  SvarSlet
 4. Hvor er det godt, at du har fundet noget, der passer til dig.
  Det har jeg endnu til gode ;-)
  Fortsat god fornøjelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, jeg håber du finder din motionsform til vinter, lige nu har du jo cyklen og gåbenene :-)

   Slet
 5. Det gjelder å finne en treningsform som passer for en. Noe som man syns er gøy. Viktigst av alt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elisabeth, det skal nemlig føles rigtig :-)

   Slet
 6. Jamen til lykke med LOOP! Det er virkelig en fin træningsform. Vi er jo desværre flyttet fra vores, så nu må vi se at finde, noget andet der kan du. LOOP i Kbh. ligger for besværligt for os. Men jeg kan mærke, at jeg sidder ned hele dagen denne uge. Jeg får løbet små ture og vi går lidt, men det der med, at hele kroppen bliver arbejdet igennem, det mangler jeg! Håber alt går vel i alt det nye:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, du må på jagt. Der findes andre centre, der tilbyder cirkeltræning, bl.a. Butterfly, men det er så kun for kvinder :-) Den uge vi var på MCtur, da tog jeg 3 kg på, jeg fik aldrig bevæget mig ordentlig! Det går fint, men hold da op som jeg skal tænke over tingene :-)

   Slet
  2. Jeg vil se, om jeg kan finde et sommerfugle-sted, selvom det jo ikke lyder særligt effektivt:-) (Vi har sådan et i Frederikshavn)

   Slet
  3. Charlotte, du skal da bare tænke på Muhammed Ali (fly like a butterfly , sting like a bee:-) Bortset fra at det viser sig at MA sagde float like a butterfly, men det lyder bedre med fly ;-)

   Slet
 7. Det lyder som et rigtigt godt koncept, desværre er der ikke nogen lige i nærheden af hvor jeg bor, men jeg kunne jo tage det på vejen hjem fra arbejde. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, og så er det overstået, når du kommer hjem. Jeg tror at kan man lægge sin motion ind på vej til eller fra arbejde, så får man det nemmere gjort :-)

   Slet
 8. Lyder som en fin og effektiv form for træning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Simpelsyning, det passer lige til mig :-)

   Slet