mandag, august 12, 2013

UG MED KRYDS OG SLANGE

Istvan og landmanden var til ny prøve i går. Egentlig havde de bestået den sidste år, men når ruhårsklubben laver et arrangement med prøver, så er det også rart, at nogen støtter op om det. Istvan var suveræn. Første diciplin var dueapportering, hvor hunden bliver sendt ud efter to duer, der er blevet kastet, mens der bliver skudt, og så skal hunden finde dem og bringe dem tilbage til ejeren. Mange dumpede, de havde problemer med at finde nr. 2 due. Vinden var tilsyneladende drilsk, for de fik ikke fært af duen. Istvan derimod løb direkte ud til den drilske due og hentede den hjem først.

DSC06603

Anden diciplin var kaninapportering, her bestod alle med maksimum, men Istvan sammen med en unghund var helt klart de hurtigste. Tredje diciplin var apportering af due i vand. Ingen problemer for Istvan, han var i sit es og svømmede direkte ud og hjem igen.

DSC06638

DSC06642

DSC06645

DSC06646

Herefter var der en ræveslæbsprøve. Ræven var blevet slæbt hen over en væltet træstamme og videre 250 meter ind i skoven. Istvan er derfor ude af syne det meste af tiden. Henne ved ræven sidder en observatør i skjul og melder i walkie-talkie, når hunden har været ved ræven og forhåbentlig har taget ræven med hjem. Istvan fulgte sporet og fandt ræven. Da han kom tilbage slæbende med ræven, stoppede han op foran træstammen og overvejede, om han skulle gå over eller under stammen, men ikke på noget tidspunkt overvejede han at slippe ræven. Det endte med, at Istvan med ræven i munden dykkede ned under stammen og leverede ræven fint til landmanden. Dommeren var imponeret, og han sagde, at havde det været i Tyskland, havde Istvan fået maksimumpoint med H efter. H står for Hoch eller det vi andre ville sige med pil opad eller UG med kryds og slange. Pokaler fik han dog ikke med, idet yngre hunde også endte med maksimumpoint, og så siger reglerne, at de skal have pokalen. Det gør heller ikke noget, her i huset går vi ikke op i pokalerne, men mere at Istvan både kan arbejde under kommando som i de første dicipliner og selvstændigt som i ræveslæb.

DSC06621

28 kommentarer:

 1. Han er en dygtig hund, og han nyder jo helt klart at arbejde sammen med landmanden. Flot gået, Istavan. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, de er virkelig et godt makkerpar, og nydelsen er på begges sider :-)

   Slet
 2. Hvor er det flot.. De er et godt par de to.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, de går rigtig godt sammen :-)

   Slet
 3. Jeg kender en meget stolt landmand. Vil du ønske tillykke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte, det giver jeg videre :-)

   Slet
 4. Nej, hvor flot! Og et skønt billede, det nederste. En rigtig fin hund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, Istvan var blevet lagt dæk og landmanden stod et godt stykke derfra og snakkede med ryggen til, så Istvan havde vældigt øje på ham :-)

   Slet
 5. Til lykke med dygtigt arbejde til både hund og mand! Og så skønt et billede. Han er da pave-stolt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, han styrer det hele :-)

   Slet
 6. Hvor er det bare flot. Indrømmet: Jeg er smadder misundelig (på den gode måde) Jeg træner lydighed med Aika som er en 6 år gammel labrador og en rigtig strid madamme. I starten var det datterens hund, og hun trænede, så var hun hjemmefra en periode: så trænede jeg, så kom Lene hjem igen og tog over....åh det var godt. Og de sidste par år har det så været min hund og med mig som fører, og jeg er altså ikke nogen ørn til det. Lige pt går vi spor, det er godt. Men jeg drømmer nok lidt om en ny labbe på et tidspunkt som jeg skal træne fra start. Det andet er noget rod, og nok osse lidt synd for hunden. Men jeg gør hvad jeg kan. Søn og svigersønner træner jagt, og de har styr på det (jeg bliver mobbet en smule) Svigerdatteren har lige fået deres den ene hund godkendt som besøgs hund ved tryg fonden, og kommer på det lokale plejehjem en gang om ugen. Go´ ide. Så i vores familie fylder hundene en del.

  Mange hunde hilsner og stort TILLYKKE til landmanden fra Joan M. + Aika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Joan, det må være svært for både hund og de forskellige ejere at finde rundt i træningen. Jeg kan godt forstå at hunde fylder meget hos jer, og flot at svigerdatteren har fået godkendt sin hund som besøgshund :-)

   Slet
 7. Jeg kendte engang en hund, der var ruhåret. Men kun på den ene side ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, det lyder spændende, var den en krydsning eller kommet til skade?

   Slet
 8. Tænk at den lille hvalp nu er blevet en stor og dygtig hund. Flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak, ja den er voksen nu, bliver snaat tre år :-)

   Slet
 9. Tillykke med resultaterne!!
  Det er et stort arbejde som ligger bag. Og hunden har flair for det, ellers var det ikke gået så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Farmer, hunden har virkelig flair for det, desto mere ærgerligt er det, at den ikke kan indgå i avl, da den har en hofteskade. Ikke en, der er medfødt, men en som opstod, da den var lille, men det gives der ikke dispensation for.

   Slet
  2. Det er noget sært noget med de hundehofter.
   Min forrige hund (jeg har gammel dansk hønsehund) havde på foto hoftedysplasi i næst-sværeste grad i begge sider; men den havde helt fra hvalp vist gode egenskaber, så jeg lod nåde gå for ret.
   Det var dengang vi satte 1100 agerhøns ud om året sammen med naboen, som har engelske hunde. Hunden var på jagt stort set konstant hvert efterår fra den var 7 måneder gammel, og det var fuld fart fremad, når den skulle følge med de engelske.
   Hunden var 11 år og da jeg måtte skyde den på grund af kræft i maven.
   Min nuværende har jeg end ikke ofret fotografering på. Jeg giver ikke fem flade øre for dette hoftehysteri. Det er blot et spørgsmål om at holde hunden i god form.
   -Men vi er sandt nok udelukket fra avl, og det er lidt trist -og så særlig når der i jeres tilfælde ikke er tale om noget arveligt.

   Slet
  3. Farmer, vi mærker heller ikke noget til denne skade. Den kom da Istvan som hvalp ville hoppe op i traktoren og hang fast med det ene ben i et trin. Den haltede den dag og så var det over. Så nu handler det mere om at det er sjovt at se, hvor langt de træningsmæssigt kan komme i diciplinerne, og de hygger sig begge to :-)

   Slet
  4. De traktortrin har altid været min skræk i forhold til hunde!

   Slet
  5. Farmer, og det er det også blevet her!

   Slet
 10. Det er en stor fornøjelse og glæde, at arbejde med en lærevillig hund. Tillykke med det fine resultat. Ja, det kan man jo godt undre sig temmelig meget over, at der ikke må avles på en hund efter en erhvervet skade!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona, problemet er at vi ved at det er erhvervet, men det kan man faktisk ikke se på et røntgenbillede, så derfor får Istvan et prædikat, som gør, at han ikke kan optages i avlsregisteret.

   Slet
 11. Lene, jeg vil gerne være fast læser hos dig, men kan ikke se, hvor jeg skal registrere mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mona, nu er jeg simpelthen på Herrens mark, fordi jeg bruger selv bloggers reader og tilføjer dermed jer alle manuelt derinde. Det må jeg lige undersøge, om jeg kan gøre nemmere for jer og tak fordi du vil følge mig :-)

   Slet
  2. Du går bare ind i Layout, videre til Gadgets, og så er der én af dem der hedder faste læsere - voila ;-)

   Slet
  3. Mona, den gadget er desværre kun for google + folk, og jeg er ikke tilmeldt dette. Førhen havde jeg den funktion, men den forsvandt pludselig.

   Slet