mandag, august 05, 2013

EN MAND OG HANS HUND

DSC06575

Weekenden stod i prøvernes tegn for landmanden og Istvans vedkommende. Jeg fik lov til at være med lørdag til den Nordjyske dressurprøve. Istvan vandt ikke, men han var også i selskab med de dygtigste hunde i Vendsyssel. Her har han fundet en kanin, der var blevet trukket gennem græsset. Istvans opgave var at følge slæbet, og det gjorde han til maksimumpoint.

DSC06576

Der er fart på, når landmanden fløjter KOM, skønt at få lov til at strække benene ud efter at have skullet ligge stille (dæk) i lang tid uden at have kontakt med sin fører.

DSC06583

DSC06585

På sådan en varm dag er det dejligt at få lov til at hoppe i søen og hente duer. Igen klarede Istvan det til maksimumpoint, ligesom han også gjorde, da han skulle hente duer på land.

DSC06591

I går bestod makkerparret apporteringsprøve, slæb og vand i de anerkendte prøver indenfor Dansk Ruhår Klub. Jeg nyder at se de to sammen, de er tæt forbundet, og det er helt tydeligt, at begge nyder samværet.

I dag vil jeg nyde samværet på min afdeling. Det er store flyttedag. Vi starter med et rundstykke sammen med den anden afdeling, som vi har været lagt sammen med i ferien. Dette er slut, nu hvor vi skal være på hver sit sygehus. Herefter skal patienterne passes, der skal gås stuegang og modtages nye patienter, alt imens vi flytter patienterne hen over formiddagen ud på den nye afdeling, både taxa og ambulancer skal i brug. Over middag skulle vi gerne være samlet, personale som patienter, på det nye afsnit. Gid dagen må gå godt for alle parter, der er i hvert fald blevet knoklet godt for, at alt skulle være klar i dag. God dag til dig.

18 kommentarer:

 1. Flot kørt at de to. Tillykke til dem!

  SvarSlet
 2. Jeg tror i når godt i mål Lene med flytningen af en hel afd.
  Rigtig god arbejdslyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, det gik rigtig godt :-)

   Slet
 3. De er gode sammen de to.. og det er jeg sikker på at du og kollegerne også er i dag.
  God flytning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, vi klarede det i ro og mag :-)

   Slet
 4. De er dygtige, de to :-)

  Rigtig god arbejdslyst til dig og så håber jeg, at I kommer på plads let og gelinde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Liselotte, flytningen gik gelinde, så ser vi hvordan resten af døgnet er gået, når vi møder i morgen :-)

   Slet
 5. Du og Landmanden er to særlige mennesker, der brænder for det I beskæftiger jer med og derfor er rigtig dygtige til det.
  God dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri for de søde ord :-)

   Slet
 6. I har så flot en hund, der ovenikøbet også klarer sig godt til prøverne!
  Jeg håber også, det går godt med dagens flytning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak, de to lægger også megen energi i træningen :-) Og jeg har haft kolleger, som har brugt meget tid og energi på at det skulle gå godt i dag, og det gjorde det :-)

   Slet
 7. Dygtig vovse - og dygtig Landmand :-) Rigtig god flyttedag. Jeg håber, at både patienter og I kommer godt på plads. Men mon ikke det nok skal gå planmæssigt, så grundigt som I har forberedt jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fruen i midten, det gik helt som det skulle :-)

   Slet
 8. Hvor er de dygtige begge to. Selv om jeg ikke er hundemenneske, så nyder jeg virkelig at se kontrollen over hunden og glæden fra hundens side ved at 'arbejde' sammen med sin herre. Det burde være et krav, at alle hunde - og ikke mindst deres herrer - skulle bestå en prøve - så var de såkaldte kamphunde vel næppe heller lige så skræmmende farlige, hvis mennesket havde ordentlig styr på hunden.
  Håber flytningen gik glat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg nyder også at se på dygtige hunde og deres dygtige mennesker :-) Flytningen gik rigtig godt :-)

   Slet
 9. Jeg bliver altid lidt imponeret (og lidt misundelig) når jeg ser jægerne og deres hunde, og den kontrol de er i. Men kun lidt misundelig, da min hund har "andre opgaver" der kun vanskeligt kan forenes med egentlig kontrol, da jeg kræver total selvstændighed i beslutningerne den skal tage. Har været en balancegang at dyrke det rette uden at få det forkerte frem i den.

  Kan se andetsteds at flytningen er gået godt, at den er næsten overstået og at nu skal I bare lige have styr på de sidste praktiske ting.. det er altså osse lidt imponerende.. for det er jo ikke lissom at flytte ting fra en garage til den næste, vel?!? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, jeg er imponeret over samspillet mellem hunde og deres ejer, om det er jagthunde eller andre hunde :-)
   Jeg er også imponeret over hvordan flytningen er gået, for det er godt nok mange ting, der skal tænkes på.

   Slet