mandag, august 05, 2013

PÅ PLADS

Helt på plads er vi ikke, men det er på en afdeling som i private hjem, i hvert fald hos mig, hverdagen skal have lov til at sænke sig, og så falder det på plads, hvor tingene endelig skal være. Vi er flyttet nu, og det gik rigtig godt. Nu skal vi til at lære nye numre, nye arbejdsgange og at finde den hurtigste vej til omklædningsrummet om morgenen. Fra sidste gang vi var på Syd, ved jeg, at min vej til arbejde er forlænget med 10 - 15 minutter, så det må jeg hellere huske i morgen.

Vi var nogle stykker, der blev en time ekstra, så aftenvagterne kunne starte i ro og mag. I morgen håber jeg, at jeg får tid til at få tømt kasserne på det kontor, som vi er mange, der bruger, når vi har studiedage, vejledningsdage og administrative dage. Jeg tager en dyb indånding og kasserer alt det, jeg ikke har haft brug for det sidste år. Jeg har gemt alt, som jeg har fået undervisning i, men jeg kigger jo aldrig i det. Den nyeste viden ligger ikke der, så ud med det meste, det er i hvert fald intentionen.

Vi nyder at være os selv igen. Vi har efterhånden fjernet os meget fra hinanden i arbejdsholdning, siden afdelingen blev delt i to afsnit for fire år siden. Vi har hver vores tilgang til samarbejde i afdelingen, og det er faktisk hårdt at skulle være lagt sammen i fire uger. Ikke blot pga. forskellige holdninger, men også fordi den sammenlagte afdeling har været fyldt til bristepunktet med patienter. Nu er det slut, vi ved godt, at en af konsekvenserne er, at ikke så mange kan få ferie midt i højsæsonen, men sådan må det så være. Vi er hjemme igen, godt nok et nyt sted, men det er de samme gode kolleger, og det skaber tryghed og glæde.

DSC06573

20 kommentarer:

 1. Det bliver så dejligt, når I er helt på plads med den nye afdeling - så kan hverdagen begynde at indfinde sig.

  Jeg kan se, at du også har en et-årsregel; alt det man ikke har brugt i et år, kan man lige så godt smide ud, for man får aldrig brug for det igen. Og gamle studiebøger er for altid forældede. Du har ret i, at de ikke rummer den nye viden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det bliver dejligt at kunne fokusere på visioner med vores sygepleje i stedet for flytning. Og nej jeg har aldrig haft en etårsregel, så jeg smed meget væk :-)

   Slet
 2. Det tager tid at vænne sig til nyt uanset hvad det er. I den vante gænge, går tingene lidt hurtigere og lettere.
  Ved oprydning er det vist bedst at lukke øjnene og kassere. Det er farligt at kigge det hele igennem ;.-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, man skal ikke begynde at nærlæse, for alt bliver spændende så :-)

   Slet
 3. Man skal lige træde nogle gode stier og finde sig selv og hinanden, så bliver det rigtig godt igen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, vi synes faktisk det allerede er godt :-)

   Slet
 4. Det er sådan et mas at flytte, men det bliver godt, når alt er på plads. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mia, meget er på plads og det sidste kommer de næste par uger :-)

   Slet
 5. Hov er I nu på Syd? Hvorhenne? Det havde jeg ikke hørt om, men spændende og helt sikkert dejligt for jeres vagthold, som så ikke skal tilbringe så meget tid i taxa.
  Jeg tænker at der kan komme meget godt ud af en flytning, hvor I måske får en chance for at re-tænke altings placering. Nogen gange står ting bare hvor de står, fordi det har de altid gjort, og så kan det være godt at overveje det på ny et nyt sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, vi er flyttet til det gamle AMA, og vores vagthold får det endnu sværere nu, for det er kun apopleksiafsnittet, der er flyttet, den neurologiske sengeafdeling er stadig på Nord. Vi er flyttet tre gange på syv år, så ting når knap nok at få faste pladser :-)

   Slet
 6. det skal nok blive godt når I er kommet helt på plads og har fundet jer til rette. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, det bliver det helt sikkert :-)

   Slet
 7. Oprydning er altid svært - jeg tror, jeg ville have en tiårsregel - mindst ;-)
  Det kan være svært at bedømme, om noget nyt er godt, før man har haft nogle gode lange hverdage i det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, 10 årsreglen var vist også det, jeg gik efter, men ikke nu :-)

   Slet
 8. Dejligt, at I er kommet godt på plads. Sådan næsten altså. Jeg har aldrig tænkt over, at to afdelinger på samme sygehus kunne fungere med så forskellige holdninger og tilgange til tingene, at det er en hel lettelse at blive skilt ad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, mit speciale(neurologi) har nu to sengeafsnit, hvoraf det ene er et apopleksiafsnit (mit). Tidligere var vi ét samlet sengeafsnit, men i de fire år, hvor vi har været to selvstændige sengeafsnit, har vi udviklet hver vores arbejdsmetode. De arbejder i to teams, som er meget opdelt, vi arbejder sammen hele afsnittet, men har hver vores stuer. Vi planlægger fra morgenstunden hvem der modtager, hvem der afbestiller hjælpemidler, hvem der ordner praktiske ting osv. Vi har lavet en koordineringsplan i forhold til stuegang, som både vi og lægerne savnede, da vi flyttede op på den anden afdeling i sommerferien. Så ja, der var mange ting som nu er forskelligt :-)

   Slet
 9. Det, at den seneste viden nu om dage ikke har papirform, burde gøre det nemmere at rydde op. Men når jeg sidder her i mit hjem og ser mig omkring, ser det ikke rigtig ud til at virke. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, jeg har det på samme måde, men jeg øver mig :-)

   Slet
 10. Det er sjovt det der med at være to afdelinger på samme arbejdsplads men med forskellige kulturer. Vores to SFO1 afdelinger har været slået sammen en stor del af sommerferien. Selvom det i bund og grund er samme arbejdsplads og samme grundholdninger, har der været en del sammenstød og glæde mod at blive delt igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg er glad for at du også kender den følelse, det er jo ikke fordi, at vi ikke kan arbejde sammen med vores kolleger eller ikke respekterer dem, men vi har bare to forskellige arbejdskulturer :-)

   Slet