lørdag, maj 30, 2015

Det kan mor!

Som sagt tidligere er det ofte ord eller historier, der får min hjerne til at finde minder frem. I går var det afhentning af sønnen ved lufthavnen, der udløste turen tilbage i tiden. Sønnen havde købt nyt jakkesæt, han skal til bryllup sammen med sin søster og fik lyst til nyt tøj. Det blev købt i ellevte time inden afgang til barndomslandet, så ekspedienten spurgte til oplægning af bukserne og om nogen kunne gøre det. Hvortil sønnen svarede: det kan min mor.

Denne mor så på ham og fortalte ham, at bukser til jakkesæt burde lægges op af professionelle, og at denne mor faktisk ikke brød sig om oplægning af bukser. Jamen du kan godt, smilede den unge mand. Ja men det bliver ikke så pænt, som når professionelle gør det, de har grejet til det. Denne gang var moderen snu, så den unge mand kom til at stå for skrælning af kartofler og gulerødder samt opvasken efter aftensmaden. Derudover hjalp han også med oprydning på det værelse, som datteren og svigersønnen skulle bo på. Vi enedes om at lave en midlertidig løsning, så bukserne kunne bruges nu, og så måtte skrædderen tilbage i voksenlandet stå for den endelige oplægning. Nu er jakkesættet klar, og det klæder sønnen utroligt godt.
Mens vi kørte hjem, mindedes jeg de utallige gange, mine børn har sagt, når noget skulle ske, når noget skulle ordnes, når noget skulle bages, når der manglede hjælp til noget: det kan min mor! Det er jo ikke uden grund, at de sagde det, jeg har altid været først til at melde mig, altid været først til at sige, det klarer jeg, så hvordan skulle de kunne tro andet? Indimellem sukkede jeg dog dybt, fordi det ikke lige passede mig på det tidspunkt, men tilliden fra mine børn fik mig til at kaste mig ud i ting, hvor jeg følte mig lidt på gyngende grund. Dog sagde jeg fra, da min søn som syvårig mente, jeg godt kunne være fodboldtræner ;-)

Hjemme på gården fik sønnen sin fødselsdagsgave, han ønskede sig ikke noget, og da hans mors spidskompetence IKKE er at være opfindsom, når det gælder gaveindkøb, så havde jeg grublet over gaven. Han er ikke den, der får et gavekort indløst, han er ligesom sin mor, han elsker når andre tager en beslutning og giver en gave. Derfor var det en glæde at se ham blive så glad for vores og morfars gave. En lækker weekendtaske i skind, som også kan bruges som håndbagage på flyveturene. Og moderen tænkte stille: det kan mor!
Nu kan moderen nyde sin te, nyde det er weekend og nyde at vi i morgen alle sammen skal fejre sønnen. God lørdag til dig.

et sløret blomsterbillede er vel bedre end ingen billeder ;-)29 kommentarer:

 1. Uh hvor jeg kender det. Det kan mor. Mor kan du ikke lige? Det kan jeg lige... Jeg er begyndt at overveje og give andre tid til at melde ind, endda evt. spørge om ikke der er andre der har lyst. For som du skriver så får man sagt ja og så passer det bare slet ikke ind i planerne. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, ja vi har vænnet alle til at vi hurtigt slår til, så vi må øve os :-)

   Slet
 2. Ha ha, ja, jeg kender det også udmærket. Og jeg bruger den stadig på min egen mor, ind imellem, når jeg har brug for, at nogen tager over på noget, som jeg ikke har andre spidskompetencer til end det at være mor :)
  Mette

  SvarSlet
 3. Mødre kan pr definition alt... naturligvis. Især oplægning af bukser, for det har de gjort rigtig tit når man var barn. Og hvad dælen - bukser er vel bukser :-)

  Ser ud til at du får en god weekend så det hepper jeg på fortsætter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, sådan er det bare, og hun klarede det jo også denne gang :-) Og tak, jeg er midt i en dejlig weekend

   Slet
 4. Fodboldtræner... større tillid opnåes ikke!
  Det er så dejligt, når en gave lander lige i plet. Det skaber et bånd gennem tiden, hver gang gaven er i brug. Et link til "Det kan mor"!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, ja tænk at han troede jeg kunne :-)

   Slet
 5. Hehe, tilliden er ubegrænset - det er både godt og skidt, men vi kan, hvad vi skal.
  Måske lige med undtagelse af at være fodboldtræner :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, man vokser med opgaven, men fodboldtræner opgav jeg på forhånd :-)

   Slet
 6. Jeg kan nu heller ikke lige se det med fodboldtræneren, men alt andet, det kan mødre ;) god weekend Lene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, mødre kan meget, jeg blev gymnastikleder, da de begyndte til gymnastik, jeg blev FDFleder da datteren begyndte der og senere fulgte sønnen med, så hvorfor ikke også fodboldtræner, da han startede på det :-)

   Slet
 7. Åh, så dejligt at mor kan. Jeg gætter på, at de bukser har den oplægning, de skal have ud i fremtiden ;-)
  Tillykke med sønnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, nej her blev det kun en nødløsning, det er pillet op, så sønnen kan gå til skrædderen i næste uge :-)

   Slet
 8. Man har jo gjort det helt godt, når børnene har blind tillid til, at "mor kan det hele".

  God søndag i familiens skød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, et eller andet sted er det dejligt med den tillid, selv om den altså nogle gange skyder over målet :-)

   Slet
 9. Oplægning af bukser = masser af bandeord ud af denne mors/kones mund. Jeg betaler mig fra det. Og syning er overhovedet ikke min spidskompetence.
  Du ramte da vist lige i plet med en god rejsetaske. Sådan en er der virkelig brug for i unge menneskers liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, landmanden har lært at købe bukser i god tid, så en skrædder kan tage sig af oplægningen. Det håber jeg sønnen også har lært :-) Jeg kan godt, men jeg orker det ikke ;-)

   Slet
 10. Mine børn ville ha sagt: Det kan farmor! Min svigermor har lappet, strikket og syet for os alle. - Og uindløste gavekort! Ak, suk og ve!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, dejlig med sådan en farmor :-)

   Slet
 11. I'm a mon, whats your special superpower? ��

  SvarSlet
 12. Selvfølgelig kan mor det - ellers havde hun slet ikke fået lov til at blive mor ;-) fortsat god søndag KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, sådan er det jo selvfølgelig :-)

   Slet
 13. Sætningen det kan mor, er en kendt sætning, for mange mødre.
  Jeg nikker genkendende til det med at sige - det klarer jeg - (det er en af årsagerne til min diagnose kronisk udbrændt) - Derfor pas på.
  Yngste skulle have mødregruppen på besøg, hun havde ikke tid til at bage etc. og mente en kop te/kaffe var nok, jeg sprang over en gangs vindues vask og bagte både kage og brød. Så ja, det kan mor :-)
  Yngste barnebarnet har den første røde numse, yngste ringer til mor, og dagen efter er numsen næsten hel. Så ja, det kan mor :-)
  OSV.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, herligt når ens råd virker :-) og mødregruppen har helt sikkert prist dig for din bagning.

   Slet
 14. Hej igen herfra det østjyske...jeg har været uden min egen comp i 1½ måned, været udstyret med en låne model...men nu er det hverdag igen og jeg har travlt med at læse om hvad alle de forskellige bloggere har bedrevet i alle de uger. Sjovt nok kom vores søn hjem i dag med et ny indkøbt jakkesæt...bukserne skulle lægges op...åh jeg trak nitten..hader det, det har altid været min mor der stod for de ting. Nu er det mig. Syntes dog ekspedienten havde sat nålen på en underlig måde...så nu må sønnen komme med de gamle bukser i morgen ...jeg skal ikke ha noget klippet af før jeg selv har målt. De unge skal til bryllup på lørdag og skrædderen kunne ikke nå at lægge op. De var for øvrigt også til bryllup forrige lørdag...dejligt med alle de fester. Det ender da med at vores lille nye barnebarn bliver en rigtig lille festabe...hun er nu 5 uger, og skal opkaldes efter sin oldemor...Karen. Nå jeg vil kravle til køjs.

  Go´ nat herfra. Joan M.

  P.s: der ligger også en arbejdsjakke der skal ha ny lynlås , både i en lomme og foran ........

  SvarSlet