søndag, maj 10, 2015

En smuk og mindeværdig dag

Dagene haster af sted, så jeg stopper op og nyder tanken om i går. En forrygende fejring af ældste svigerinde, som blev født den dag, Danmark blev fri, og som blev fejret i går. Hendes børn havde udøvet civil ulydighed, så den lette anretning, hun var gået med til, at de kunne servere for hendes søskende med ægtefæller og lidt hyggekomsammen endte med en brag af en dag. Vi kom kl 13 til hendes ene barns skønne nyrenoverede hus, fem dejlige piger i alderen 6 – 13 nød at fejre deres farmor/mormor, og det gjorde vi andre også. Vi fik den skønneste mad, jeg kan stadig ærgre mig over, at maven blev mæt før øjnene, for hold da op en menu! Først fik vi fire lækre forretter, hver af dem var anrettet på en rede af forskellige salater, og dertil lækkert brød. Efterfølgende fik vi lam og kalvekød med velsmagende bulgursalat og blandet grøn salat til. Skønne vine fulgte hele tiden trop. Snakken gik, det er aldrig et problem, når de ni søskende samles, de to svigerbørns forældre var også med, og de faldt godt ind i selskabet. Da regnen stilnede af, gik vi en lang tur ned til søen og op forbi skoven. Jeg havde ikke taget skiftesko med, men det skulle da sandelig ikke forhindre mig i at gå med. Det nyder jeg så godt af i dag, to store blegner (anede ikke at det hed sådan) troner på hver sin lilletå, jeg skal vist gå i mine mest brede sko i morgen på arbejde. Hjemme igen var der dessert, chokolade, te og kaffe. Tiden strøg af sted, der var taler og skønne video/PowerPoint med billeder fra et langt liv. Der var lækre hjemmebagte boller med gode oste til natmad og snakken gik og gik og gik. Jeg havde planlagt, at jeg skulle skrive, når jeg kom hjem. Ha! Vi var hjemme kort før midnat og faldt omkuld i hver sin stol/sofa. Landmanden har strenge ordre på ikke at vække mig, når jeg er faldet i søvn, da jeg ofte har problemer med at falde i søvn igen, så jeg vågnede i festtøjet i morges kl 4.30 i sofaen. Jeg smuttede hurtigt i seng og sov videre.

Eftermiddagen skal tilbringes sammen med min far, så nu er der boller i ovnen, der er bagt en chokoladekage med æblemos og der er handlet ind til ugens lange arbejdsdage for landmænd og sygeplejersker. Uden for skinner solen herligt, det japanske kirsebærtræ kappes med moreltræ og rododendronbuske om at stimulere mine sanser. Måske kan jeg lige nå en tur i haven, inden bilen skal køre sydpå igen, i går tog landmanden den lange tørn frem og tilbage, i dag kører jeg selv. Må du få en dejlig søndag.

P1020975

P1020974

6 kommentarer:

 1. Skønt med den slags fester/sammenkomster - det er næsten en blegne værd ;-) (Jeg ville nok bare have kaldt det for vabler ...)
  Det må være hyggeligt og dejligt at være født på befrielsesdagen. Johns fødsel faldt sammen med atombomben 6. august. Dagen huskes også, men ikke med så positive tanker som din svigerindes :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var i den grad en vable eller to værd.:-) Ja den dag satte sig også spor i folk

   Slet
 2. En dejlig dag, og skøn læsning! Vi har været i Vesthimmerland i dag til vores gudsøns 7 års fødselsdag! Også en stor dag på alle måder, med køreturen som enden på dagen, gennem min elskede Simested Å dal og derefter området ved Gudenå. Selvom man kører på motorvej er der bare dennskønneste natur! God søndag aften til,dig og landmanden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elin, ja der er skønt mange steder i Danmark :-)

   Slet
 3. En vidunderlig lørdag, det lyder til fødselsdagsbarnet har masser af dejlige mennesker omkring sig.
  Skidt pyt med hvad var det nu du kaldte dem blegner (ville have troet det hed vabler), du tager bare de sandaler på mange kalder sygeplejesandaler. Kan ikke huske mærket,men ser jeg dem, så (hihi).

  Lyder til din søndag bliver fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, jeg havde en dejlig søndag. Og sygeplejesandaler er altid godt :-)

   Slet