lørdag, maj 23, 2015

En by ved vandet

Som tidligere beskrevet ligger Glasgow ved floden Clyde, den skærer sig gennem byen og dermed er der utallige broer over floden. Hver gang jeg er på konference, kommer jeg til et punkt, hvor jeg ikke kan rumme mere. Hvor det at lytte til engelsk med tusinde accenter og om emner på højt nivau gør, at min hjerne på et tidspunkt ikke kan indtage mere. Sådan gik det også lørdag på konferencen efter en hektisk fredag. Jeg havde for første gang deltaget i frokostsymposier, hvor det er firmaer, der havde inviteret foredragsholdere til at holde oplæg om emner, som selvfølgeligt relaterer sig til det produkt, firmaet interesserer sig for. Ikke om deres produkt specielt, men om den forskning der har været om eksempelvis nye antikoagulationsprodukter (stærk blodfortyndende medicin) Før hen var der kun et produkt, nu er der kommer tre andre produkter på banen, og selvfølgelig er der lavet megen forskning i dette, for at lægemidlerne kunne blive godkendt. Vi hørte også om de sidste resultater inden for det område, der hedder trombektomi, det vil sige at man fjerner blodproppen med udstyr, der ligner en proptrækker/sug. For nogle år siden viste forskning, at det ikke havde en effekt, så udviklede man nyt grej, og de næste studier viste rigtig god effekt af det grej, så nu venter vi på, at den behandling bliver godkendt til standardbehandling.

Lørdag middag måtte jeg sige fra, jeg havde brug for den frokostpause uden påfyldning af ny viden, så vi satte os uden for kongrescenteret og nød det gode vejr og den lille taske med mad og vand, som man fik hver dag. Vi besluttede os til, at vi om aftenen ville gå ind til centrum af den gamle bydel og finde en restaurant. Vi tog turen langs floden.

P1020838

Togstationen så gammel og spændende ud udefra, så vi måtte lige ind og se på den. Tjek lige det skønne ur i loftet.

P1020839

Der var mange mennesker ude på gaden, der var musik og dans på gågaden og de gamle huse dannede en smuk ramme om det hele. Jeg kan godt lide, når firmaer har respekt for det hus, de bor i og ikke overplastrer det med reklamer og logoer.

P1020841

På pladsen foran rådhuset var der et monument, som jeg aldrig fandt ud af, hvad det ærede, for det var helt og aldeles overfyldt med blomster og lys til ære for den unge kvinde, der var forsvundet kort før og som var blevet fundet myrdet.

P1020842

Tit og ofte, når jeg er på ferie, er det mig, der skal bestemme hvor vi skal spise. Her lod jeg mine unge medrejsende bestemme. De bestemte også, hvad jeg skulle spise, og det blev en lækker menu på en spansk restaurant med gode vine og god stemning.

P1020843P1020844P1020845

Vi nød at slappe af, vi nød at snakke sammen. Til hverdag arbejder vi godt nok sammen, men de tværfaglige snakke er der ikke tid til at tage, så det at sidde med en udviklingsterapeut med høj faglig viden inden for terapeuters område sammen med en sygeplejekollega, som har høj faglig viden om trombolyse, medicin og sygepleje, det var ganske enkelt berigende.

Solen skinner udenfor, jeg overvejer, om jeg kan nå en time i haven. Jeg har lovet at stå standby, så jeg måske allerede skal på arbejde klokken 13. Det er jo karnevalstid i Aalborg, så det har ikke været muligt at få vikarer eller egne folk på arbejde, i stedet for har to af vore dygtige elever sagt ja til at arbejde i dag som vikarer, men der er meget, de ikke må, derfor har sygeplejerskerne en livline i to aftenkolleger, som vil træde til, hvis der er behov for det. Må du have en livline, hvis der bliver brug for det og må solen skinne på dig. God pinselørdag.

12 kommentarer:

 1. Tak, i lige måde, og jeg håber de klarer sig uden dig, så du kan nyde din pinse som arbejdsfri :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, jeg har ikke arbejdsfri, jeg er i aftenvagt, jeg skal blot møde to timer tidligere :-)

   Slet
 2. Også en rigtig god pinselørdag til dig. Det kunne nu være rart, hvis du ikke skulle på arbejde!

  Det med "proptrækkeren" lyder rigtig spændende og logisk. Men hvad gør man nutildags hvor "proptrækkeren" endnu ikke er godkendt som behandlingsform?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, det er ok med at arbejde, min mand arbejder også :-)
   I dag får man trombektomibehandling, hvis man kan se at trombolysen ikke virker eller hvis man på forhånd er klar over at det er en blodprop i et stort kar (er sværere at opløse med medicin givet i blodåre). Behandlingen kan udføres på tre hospitaler (det kræver megen stor erfaring og det er der ikke mange røntgenoverlæger, der har - endnu). Hvis behandlingen skal bruges hyppigere som standardbehandling, så bliver det spændende punkt om det stadig kun skal være på tre sygehuse: Århus, Odense og Rigshospitalet, eller om der skal oplæres flere i behandlingen, så den skal udføres i alle regioner?

   Slet
 3. Godt der er tid til pauser i sådan et hektisk program.
  Jeg ville heller ikke kunne blive ved, uden på et tidspunkt at lukke ned og glemme at høre efter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, hjernen siger fra, ganske enkelt, så pauser må der til :-)

   Slet
 4. Altid godt at blive fordret med ny viden...også godt at vide, hvornår man skal trække sig og få hvilet hjernen :) god pinse til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, ja pauser og ny viden er godt i en smuk samhørighed :-)

   Slet
 5. Det kan jo nemt ske der kommer nogle ind til jer, det er jo mange år nu der har været karneval, mine unge mennesker har da deltaget, ikke i år, men tidligere, og de har ikke været helt tørlagte :-)

  Det med begrænset reklame, matcher jo apple´s design, det er jo enkelt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, vi fik mange indlagte, men ingen der havde deltaget i karnevallet, karnevalsdeltagerne kommer typisk på andre afdelinger, de får ikke blodpropper i hjernen :-)

   Slet
 6. Glasgow er åbenbart meget andet end den industriby, jeg havde forestillet mig. Alene det med floden betyder rigtig meget. Sådan en tur langs floden er rigtig god til at få ro i hjernen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg kunne godt tænke mig at besøge byen igen

   Slet