tirsdag, maj 12, 2015

Noget om at undersøge noget

Det meste af min arbejdsdag er gået med at forberede en synopsisskrivning. En synopsis er en beskrivelse af et emne, man gerne vil undersøge, herunder noget om baggrunden for valg af emne, der skal være litteraturhenvisning og en problemformulering. Jeg har fået at vide, at hvis jeg skal have en chance for at komme med i et forløb med en vejleder fra sygeplejeforskerteamet på mit sygehus, så skal den være skarp med god belæg for det emne, jeg har valgt. Dvs. jeg skal have undersøgt, hvad der foreligger af viden på området. Det brugte jeg så dagen i dag på. Jeg fik hjælp fra det medicinske bibliotek, jeg kom med de faglige termer, hun kom med sin faglige ekspertise i at få søgt bredt og alligevel præcist, så vi var sikker på at finde det, jeg gerne ville finde, hvis altså det findes. Nu kan jeg så bruge aftenen på at kigge over 700 titler igennem for hurtigt at spotte de få, der har med mit emne at gøre. De interessante titler skal jeg så dykke ned i, først ved at læse det korte resume og lyder det stadigt interessant, skal jeg læse artiklen. Der skal vist et par kander te og lidt guf til at få aftenen til at blive hyggelig. Heldigvis har jeg en del fridage nu, de skal bruges på flere arbejdsrelaterede projekter, noget af det kan betegnes som interessetid, det får jeg ikke betaling for, andet burde have kunnet ligge i arbejdstiden, det har ikke kunnet lade sig gøre, så det tager jeg som ekstra arbejdsdage, men herhjemme. På den måde kan jeg kombinere mine funktioner som landmandskone og specialesygeplejerske på bedste vis.  Herhjemme har regnen sat en stopper for kartoffellægning, vi krydser fingre for godt vejr i morgen, og at regnen snart stopper. God tirsdag aften til jer, her skal der trænes hund og læses artikler, dog ikke på samme tid eller af samme person.

P1020960

P1020956

16 kommentarer:

 1. Pyhhhh... god arbejdslyst.... med at lede efter guldkorn i alt gruset....
  Udskillelsesprocessen for brugbart og dernæst filtrere for ypperlig dokumentation er bare hårdt arbejde!
  Hvad er det for en sjov pjuskedusk du har fotograferet???

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, det er kæruld, som trives godt i den fredede højmose.

   Slet
 2. God arbejdslyst, jeg ville nok have foretrukket at komme ud i luften og træne hund.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det regner men jeg håber jeg kommer ud en tur. Har nu siddet foran computer det meste af dagen :-) PS hundetræning er bare ikke mig ;-)

   Slet
 3. Det var da lidt af en opgave at have foran sig - håber du kommer igennem uden at falde i søvn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, de første 630 titler er kigget igennem, nu skal jeg til finpudsningen :-)

   Slet
 4. Ja, så har jeg haft en mere afslappende aften med fælles tv-kigning af optagede boligprogrammer og så lige Rita - det førte ikke til andet end ren afslapning i fællesskab - og så ca. 10 cm på babytæppet. Jeg håber, du har fundet tilstrækkeligt, spændende materiale til din synopsis. Du blev garanteret helt optaget af det, da du først var i gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, lyder hyggeligt med tv og babytæppe :-) Jeg kan godt lide at dykke ned i den guldgrube af viden der er derude. Jeg fandt ikke noget om det jeg ville undersøge, og det er så belæg for at jeg skal undersøge det :-)

   Slet
 5. Kender du historien om Myren og Løven? Den bør alle offentligt ansatte læse en gang om året.

  http://www.frydhaven.dk/01%20Os/HM/Bestyrelser/Red%20Gislev/HISTORIEN%20OM%20MYREN.pdf

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg kender den, og den rammer så godt min følelse af at alle andre har en mening om mit arbejde som sygeplejerske på gulvet.

   Slet
 6. Så er I to :-) Donnaen skal også skrive synopsis til sin eksamen - i dansk mundtlig i 9. klasse. Moderen måber lidt og er ikke til megen hjælp, for den slags begav vi os jo ikke af med i sin tid. Jeg håber, at du - og Donnaen - får skrevet jer til et godt udgangspunkt for det videre arbejde :-)

  Jeg læste Evas historie. Øv, hvor er den rammende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, pøj pøj til Donnaen, ja det er jo blevet den helt store måde at holde eksamen på.
   Og ja den historie er meget rammende.

   Slet
 7. 700 titler... Jeg er imponeret af din "mentale spændvidde". Ikke engang i mine velmagtsdage havde jeg kunnet overskue så mange.

  Hav en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Hanne. Jeg skal ikke overskue dem på en gang, jeg snupper dem en af gangen, bid for bid :-)

   Slet
 8. Uha, godt det ikke lige er mig, 700 titler. Krydser fingre for din synopsis "eksplodere", og du vil få den for dig bedste vejleder.Regnen kom først op af dagen tirsdag og stilnede først af hen på eftermiddagen i dag onsdag, troede ellers det kun skulle være byger, følte mere det var heldags regn.
  Nu nyder jeg der er taget hul på 4 fridage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Abildjyde, og rigtig gode fridage :-)

   Slet