onsdag, oktober 22, 2014

BYLIV

Hukommelsen kan sommetider spille en et puds. Jeg syntes vi  på vores motorcykelferie kørte direkte fra Menton op i bjergene og så på motorvej. Det kan jeg så se på mine billeder at vi ikke gjorde. Vi må være kørt over grænsen til Italien, for de næste bybilleder stammer fra Italien, de kunne lige så godt have været fra Menton eller Nice, for det var det samme bybillede vi oplevede. Tæt trafik, hvor motorcyklen ikke kunne sno sig som de utallige scootere kunne.

P1000490

Vi var nemlig tungt læsset med sidetasker, som gjorde motorcyklen bred. Cyklisten nedenunder havde sørget for, at al hans gods var læsset bagpå. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, om han var en cyklist på langtur eller en hjemløs på cykel.

P1000491

Scootere var der som sagt overalt, og hjelmene kom ,uanset om man var klædt på til fest og ballade om aftenen eller som her var på vej på arbejde.

P1000492

Der var altid noget at se på, både når vi kørte og når vi holdt. Nonner på indkøb eller unge kærester, som midt i bybilledet ville stjæle sig til et kys. Landmanden gav et ungt par noget at tale om. Vi holdt stille for rødt lys, de stod på fortovet. De var vel 16-17 år, og lige da ungersvenden ville give skønheden et kys, rømmede landmanden sig meget kraftigt og sagde no med høj mørk stemme. De unge mennesker så sig forskrækkede omkring og opdagede så motorcyklisten med hævet finger, blink i øjet og smil på læben. Først så de på ham helt betuttede, så brød både de og vi ud i latter, vi kørte videre, og de skyndte sig også videre med røde kinder og fnisen.

P1000493

Overalt var der skønne blomster i bybilledet

P1000495P1000497

og palmer

P1000498

og cowboykaktus. Jeg blev bragt tilbage til vores ungdom, hvor den kaktus var trofast inventar i mange unges første bolig. Vi måtte smide vores ud, da den truede med at lave hul i loftet.

P1000499P1000500

Jeg må vist give mig selv en buket, når jeg skal handle ind. Mørket udenfor er overdøvende i disse dage, hvor regnen og skyerne sørger for, at solen nærmest aldrig kommer frem. I går nede ved min far begyndte jeg med julesange på klaveret, der skulle lys ind i mørket. I dag mødes jeg med en korven til LOOP, og bagefter står den på regnskab og æbleplukning. God onsdag til dig.

12 kommentarer:

 1. Hihi.. de stakkels unge mennesker.. ;-) de rødmer og snakker måske stadig om stemmen fra den mærke hjelm.. :-)
  Gid dag Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er så typisk Jørn, han fik også en lidt vrissen kommentar fra bagsædet, men så måtte jeg alligevel grine :-)

   Slet
 2. Efteråret og i det hele taget mørketiden er såmænd en dejlig hyggetid, men når man så lige render ind i feriebillederne, kan det nok forekomme lidt ekstra mørkt lige nu :-)
  Jeg er nu ret sikker på, at det var en ferierende cyklist - en hjemløs ville nok ikke have bekymret sig om et reservehjul ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er som sagt ramt af mørkesind, jeg arbejder ihærdigt på at få det vendt :-) Vi kom også frem til feriecyklisten, men han så lidt sølle ud.

   Slet
 3. Herligt møde med de unge med smil og forståelse. :-) Ja, køb nogle blomster til dig selv. Det gør jeg ofte, en fin måde at give sig selv påskønnelse og små daglige glæder på. Jeg sætter også stor pris på dagslyset og lange dage, men accepterer mørket, som det nu er. Mørket gør det rart at tænde lys omkring sig. Jeg holder af alle årstider med lys og mørke, de har hver deres karakter og muligheder. Men jeg er jo også så priviligeret, at jeg har alle de lyse timer til min rådighed. Hav en dejlig onsdag med indre lys og hjembragte blomster. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ilse, jeg skal ind og hente bøger på bibliotekte senere, så vil jeg købe blomster og tænde lys. Jeg er normalt som dig, så jeg ved ikke hvorfor mørket påvirker mig sådan i år. Og tak må du også få en dejlig dag :-)

   Slet
 4. Ha ha, sikke en drillepind han er, din landmand ;-) Jeg gætter som Ellen også på ferierende cyklist. Det kunne være spændende at vide, hvor langt han kom omkring. God ide med blomster. Det tror jeg også, jeg skal ha' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, drillepind og ind imellem lidt pinlig (synes vi andre) :-) Køb du blomster, så vil jeg tænke på dig, når jeg sætter mine i vase :-)

   Slet
 5. Din LOOP vil garanteret hjælpe på det lidt mørke sind. Jeg synes også, det er hårdt at gå den mørke tid i møde. Måske også jeg skulle købe en ordentlig buket, det lyder som en god idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det var en rigtig god start, og lige nu deler jeg timerne med lidt hygge og lidt arbejde :-)

   Slet
 6. Her har julemusikken også sneget sig ind :-)
  Men på den anden side vi kun også smutte en tur ned til det skønne område du viser billeder fra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, det kunne være skønt med en lille smuttur derned :-)

   Slet