torsdag, april 19, 2007

EN NY SYNSVINKEL

Therese gav mig en ny vinkel til at få ændret noget, der har irriteret mig længe.

Slankekure er et afsluttet kapitel for mig, de blev droppet undervejs i sygeplejeuddannelsen med erkendelsen af, at bevidsthed om sine vaner(trøstespisning/belønningsspisning), kost(indtag af kalorier) og motion(forbrænding af kalorier) måtte være vejen frem.

Regelmæssigheden ved at bo sammen med en landmand satte så også sine spor, jeg smuttede ikke så let ned og købte en softice eller en gang pommes frites som i Aalborg. Små måltider hver tredje time og motion gjorde, at vægten lå rimelig stabil.

Så kom jeg hjem og arbejdede, og man forbrænder altså ikke så mange kalorier ved kartoffelsortering som ved mange skridt ude på en sygehusafdeling, så der smuttede lige 10 kg på i de 11 år.

De blev så tabt ved at gå tilbage og kigge på kosten og vanerne og øge motionen.

Om sommeren, hvor vi de sidste tre somre har boet i sommerlandet 6 uger uden vægt, har jeg måske taget 2 kg på max, men de er hurtig smuttet, når vi kom hjem. Men i sommer var det anderledes, der var mange fester og rejser med mere fed mad, mere vin og mindre motion.

Jeg ved jo godt, hvad problemet er, men først da jeg for sjov klikkede ind på madlog, skete der noget. Her fik jeg jo syn for sagen, at brød, om end groft, med gode oste tæller tungt i et kalorieregnskab. Og her kan jeg også taste mine egne opskrifter ind, så nu ved jeg, hvor mange kalorier jeg får, når jeg vælger pandekager til aftensmad som i går.

Det er sjovt, og jeg kan jo mærke på min krop, at jeg er god ved den lige nu. At morgenmaden søndag svarer til en halv dagsration vidste jeg godt, men så må jeg bare være lidt mere påpasselig til hverdag, for jeg skal stadig ha brie og anden lækker ost, ligesom is, slik og kage ikke skal udelukkes. Jeg bliver lige mindet om, at den går altså ikke hver dag.

Og Liselottes kardemommeboller, de er også noteret for i dag, uhm dem elsker vi, og de er nemme at bage.

2 kommentarer:

  1. Ja, det ER nemlig en god ting det her madlog. Hvis du vil i gruppe med mig, kan du skrive til dem at du ønsker at komme i gruppe med Furien. Det er mig ;-)
    Skidegode er vi! Hi hi

    SvarSlet
  2. det er da det vi er Therese :-)
    Lige nu kører jeg sololøb, men jeg vil huske på dit navn ;-) hvis jeg vil i en gruppe.

    SvarSlet