fredag, april 20, 2007

LIDT FOR HURTIG

Ind imellem når jeg læser et indlæg, jeg har lagt ud på bloggen, så kan det få en sidebetydning, som jeg ikke tænkte på i første omgang.

Jeg elsker at komme i andres hjem og se hvordan de indretter sig, jeg elsker at få nye ideer, men mest af alt elsker jeg, når jeg fornemmer, at huset og dets beboere hænger sammen. At indretningen ikke er dikteret af, hvordan moden er lige nu, men af hvordan det menneske, der bor der, har lyst til at bo. Et hus der præger præg af de forskellige menneskers interesser, af at der f. eks bor små børn der etc.

Så til alle jer med marokkanske bakker, jeg kan godt lide dem, jeg bliver bare så træt af blades ensidighed. Tit fornemmer jeg ikke de forskellige menneskers præg på deres bolig.

På et forældremøde i min datters klasse i 4.-5. klasse følte klasselæreren det nødvendigt at sige, at hun håbede, at forældrene ville hænge det kunstværk op, som børnene havde lavet i håndarbejde, og ikke bare putte det i en skuffe. Som barn i en familie, hvor der hang børneproduktioner overalt, og som selv har videreført det, så var det helt underligt at høre, at nogle forældre syntes, at det ikke passede ind i boligen.

Vi er forskellige vi mennesker, det er så også det, der er sjovt her i blog land, for jeg møder mennesker, jeg aldrig ville have mødt i det virkelig liv, og de pirker jo til min opfattelse af verden, så jeg kan blive lidt klogere på mennesker omkring mig.

4 kommentarer:

  1. Du beskriver så vældig præcist hvad også jeg får ud af Blogland. Jeg "møder" mennesker, som er så forskellige fra mig, som man kan blive. De lever liv, som er helt anderledes end mine. De træffer beslutninger, som er helt anderledes end mine. De giver mig bredere perspektiv og (håber jeg) rummelighed, for der er plads til os alle - og vi behøver jo ikke være enige.

    Det at kunne iagttage på sidelinjen er helt vidunderligt, synes jeg og så elsker jeg, når jeg møder en weblog, hvis indehaver er så forskellige eller så lig mig, at jeg fodres med reflektioner over alt mellem himmel og jord. Tankeigangsættere er dejlige :-)

    Ha- en vidunderlig fredag, Lene :-)

    SvarSlet
  2. I lige måde Liselotte
    Vi har godt af at blive udfordret, det er så nemt at kunne være sammen med dem, vi er enige ned, men det er sjovere at blive udfordret og opdage, at man (forhåbentlig) rykker sig.

    SvarSlet
  3. I hjemmet skal man jo finde en balance som passer en. Nogen går meget op i marokkanske bakker, andre har de helt rigtige coffe table bøger og magasiner, og andre igen .. ja, vi er jo forskellige.

    Jeg indrømmer ærligt, at jeg ikke gider have hele mit hjem klistret til med børnetegninger. Jeg har i børnenes produktive periode haft dedikeret en væg, en række skabslåger eller lign. til kunstværkerne, og så var det der, de hang og pyntede. Til gengæld er lerfigurer og andre skønheder distribueret løst hen over hele parcellen :-)

    Blogland er et kæmpestort ugeblad hvor vi bliver inviteret til at se hinandens hjem, børn, glæder og sorger, holdninger og oplevelser. Og så kan vi endda meningsudveksle oven i.

    Det er berigende!!

    SvarSlet
  4. det er inspirerende Lizelotte og berigende og sjovt. :-)

    SvarSlet