torsdag, april 19, 2007

SURPRISE !

Forårskoncerten i år måtte jeg tage til alene, landmanden havde ikke tid, men han ærgrede sig, da jeg kom hjem og fortalte om aftenen.

At sønnen skulle deltage, vidste vi godt, han har musik på højniveau, og det hold deltager altid. Men at han skulle synge solo, det havde han ikke fortalt.

Der stod han sammen med to smukke unge kvinder, som gav den hele armen i vrik og sang,og sang Long Train Running, og bandet spillede bare godt. Der var så megen glæde og musikalitet, så man blev smittet, og moderhjertet bankede heftigt af stolthed. Holdet havde valgt at præsentere deres evt. eksamensopgave, så de var fire hold på scenen, og de støttede hinanden med klap og dans.

Man kan godt se forskel på 1.g’ernes forsigtige tilgang og så 3.g’ernes gennemarbejdede musikfremførelse.

Det var så sidste år i det regi. Når man har fået sine to børn med 16 måneders interval, så kommer man hurtigt igennem skolesystemet. Nu skal vi så følge vore børn på deres veje til at finde lige nøjagtig den uddannelse og det arbejde, som gør dem glade og giver dem udvikling og inspiration. Det bliver spændende at følge.

11 kommentarer:

 1. Det er sant: Mammahjerter kan også brukes til å føle stolthet. Det er en deilig følelse. Det høres veldig hyggelig ut med en sånn musikkavslutning.

  SvarSlet
 2. Dejligt med musiske børn, både ens egne og de andres. Det lyder, som om eksamen bare kan komme an for hans vedkommende.
  Og synes du ikke bare, man bliver glad og kommer i en særlig stemning til disse skolekoncerter - også selvom kvaliteten måske har været svingende gennem årene?
  På yngstes gymnasium synger de næsten ikke ved fællesarrangementerne. Det savner jeg meget. Vores folkeskole gjorde meget ud af musikken og fællessang ved fællesarrangementer. Ældstes efterskole gjorde (selvfølgelig) meget i højskolesang, og det samme gjorde hendes gymnasium, som næsten er et musikgymnasium - og hun havde musik på højt niveau også. Men nu - ja en enkelt gang imellem til vandrelaugets møder og ellers næsten ikke. ØV.
  "Nu er dagen fuld af sang - og nu er viben kommet" - den må jeg lige tralle på i løbet af dagen, inspireret af dit indlæg.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker musikafslutninger Hege, og jeg synes det er hyggeligt, vore børn har også i folkeskolen været en del af forårskoncerter.

  Conny, jeg bliver også glad sådan en sangdag. Fællessang synes jeg også generelt er blevet en lille del af arrangementer, men jeg nyder det. Nu er jeg så selv begyndt i kor, og det giver så megen glæde og energi, så jo sang burde være meget mere fremtrædende.

  SvarSlet
 4. Hvor var det godt at du kom afsted, Lene, når han sådan gemte på overraskelser til jer :-)

  Det er en dejlig følelse, at være stolt af sine børn. Den må man gerne værne om :-)

  SvarSlet
 5. Det er en dejlig følelse Liselotte, men jeg blev også så glad ved at se deres sammenhold, deres smittende glæde over hinandens musik.

  SvarSlet
 6. Jo, Lene, moderhjertet banker af stolthed, øjnene bliver blanke og man får gåsehud når ens unger optræder - mine har "kun" optrådt med andre fra klassen/årgangen, men det er nok til at trække tårer hos deres sentimentale mor, når der sidder en hel sal og ser på.

  SvarSlet
 7. Som mor kender jeg også til de følelser der rører sig i en når ens barn optræder på en scene. Det er dejlige følelser:-)
  Jeg synes også at det var ret spændende dengang min datter skulle vælge uddannelse. Der er jo så mange muligheder i dag.

  SvarSlet
 8. åh moster tulle, det er godt vi er flere :-)

  Judith, der er godt nok mange valg, og vi kender jo slet ikke nok til mulighederne i dag til at vi kan råde.

  SvarSlet
 9. Jeg forstår godt at du blev stolt og det var da en dejlig overraskelse.
  Min er lige trådt ind i gymnasiets hellige haller, men han har da skulle træffe afgørende valg allerede nu.
  Der er ikke mere plads til for meget slinger i valsen.

  SvarSlet
 10. Sifka - de skal godtnok tildligt være målrette, især efter den nye reform. Begge vore nåede at starte inden den nye reform, men som jeg har forstået skal de allerede fra start have besluttet sig for højniveau fag, og det må være svært.

  SvarSlet
 11. your link towards Long train runnin
  should be :
  http://www.magic-tab.com/a/long_train_runnin/index.php

  Thanks for the link ;-)

  SvarSlet