torsdag, august 21, 2008

STRØTANKER OG TEKST-TV

Skader kan genkende sig selv i et spejl – hmm

Nyfødte skal kunne bortadopteres fra fødslen og ikke som nu, først når de er 7 år – hmm

Kim Larsen sponserer stor kampagne mod rygeloven med slogan der læner sig op af nazisternes Arbeit macht frei – hmm

Det er de overskrifter, jeg tænker over. Den frygtelige med flystyrtet i Spanien gør så ondt, den får mig til at tænke på de pårørende, som nu går i uvished om deres elskede er ramt.

Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal bruge skadens spejlgenkendelse til andet end som unyttig viden, som garanteret lige nu bliver lagret i langtidshukommelsen, fordi jeg nu har læst det, skrevet det og tænkt over det.

Jeg har her til morgen læst en blog med en mors beretninger om sit hverdagsliv med tre adopterede børn, ingen af dem er over 7 år. De børn ved, at hun er deres mor. Børn, født af mødre i Danmark som man ved ikke vil kunne tage sig af dem, må være i plejefamilier, til de er syv år, før de kan bortadopteres. Er det til barnets tarv? Jeg ved det ikke, her har jeg ingen facitliste.

Kim Larsen fatter jeg ikke. En ting er, at han synes, det er træls, at han ikke må ryge indendørs, noget andet er, at han poster så mange penge i en kampagne, hvor man vælger sådan et citat. Rygelovgivning har der været i mange andre lande længe. I 1996var vi i Skotland, landmanden har aldrig røget så lidt som der, til gengæld var luften dejlig frisk, så selv landmanden kunne lugte det ;-)

Strøtanker på en stille morgen.

7 kommentarer:

  1. Store tanker på en torsdag Lene...
    Selvom jeg er "mosser" til et par adopterede piger har heller ikke jeg facitlisten her.
    Kim Larsen (og jeg kan jo så godt lide hans musik), men hans kampagne er jeg ikke enig i.
    Flystyrtet i Spanien, meningsløst, og det virker så voldsomt, fordi det er så stor en ulykke på een gang...Stakkels pårørende .
    Skaden...hmmm

    SvarSlet
  2. Larsen klokker i den denne her gang, synes jeg. Kort og godt.

    Listen med navne over passagererne på flyet er nu frigivet, så de pårørende er ikke mere i tvivl. Det er skrækkeligt og jeg kan slet ikke holde ud at tænke på det, for så kommer jeg ALDRIG mere ud at flyve!

    Trods dine lidt "dunkle" tanker denne torsdag formiddag, så håber jeg, din dag bliver lys og god :-)

    SvarSlet
  3. Tusind tak for dejlige strøtanker, der sætter tanker igang. Jeg har set overskrifterne, vælger ikke at gå ind i det. Det vil fylde for meget i disse dage og så er det jo sådan det er.

    Om lidt kommer Lars hjem til frokost. 1 times samvær af den bedste slags. Se det er en overskrift, ikke! Fnis...

    Fortsat dejlig dag til dig, Lene og tak for din kommentar til mig tidligere. Dine ord varmer altid så dejligt.

    Kærlig hilsen JM

    SvarSlet
  4. Hm, Lene - den var svær ... K. Larsen misbruger sin "kendthed" her, synes jeg ... Flystyrtet knuger hjertet - og det samme gør adoptionsproblematikken - men det med skaden dét er da meget interessant (og helt "ufarligt" at beskæftige tankerne med) ;-D

    SvarSlet
  5. Anne, tak fordi du går med ind i tankerne :-)

    Også tak til dig Anita,og dagen er god her :-)

    Selv tak, Jeanette Mariae, den overskrift gad jeg godt se på tekst-tv :-)

    Et cetera, tak for dine ord.

    Og skaden, det er den man tænker på ;-)

    SvarSlet
  6. Og nu er det blevet stille aften, før jeg læser dine strøtanker.
    Jeg blev ærlig talt irriteret over Kim Larsen. Der er ingen der har taget noget af hans frihed - måske har hans medmennesker fået noget mere frihed til at indånde frisk luft indendøre.
    Og flyulykken i Spanien berører mig dybt. Især indslaget med en mand, der havde mistet sin søn, der havde 23 års fødselsdag i går. Min ældste bliver netop 23 i år. Det var meget sørgeligt at se hvor fattede de så uretfærdigt hårdt ramte pårørende var. Lige til at tude over.

    SvarSlet
  7. Conny, jeg kan kun være enig med dig. De tanker, der løber igennem ens hovede, når unge på vore børns alder dør, de er tunge.

    SvarSlet