onsdag, maj 02, 2007

DET RETTE PERSPEKTIV

Nogle gange som forældre er det godt med evnen til at sætte det oplevede i perspektiv. Når man har råbt op og skældt ud, og barnet også blev vred, og man endte lidt langt væk fra hinanden. Så er det i mine øjne den voksne, der med ord skal få tingene ned på jorden, f.eks. ”nå synes du ikke det var væmmeligt sådan som vi råbte af hinanden”, ”man kan få helt ondt i maven af det”, ”det er da godt at vi kan blive venner igen”

Mit allerførste indlæg i blogverdenen skrev jeg hos Liselotte som gæsteblogger for 11 måneder siden. Mellem alle kommentarerne var en meget sur mand!

Han ødelagde helt min eftermiddag den dag, jeg tænkte, aldrig mere vil jeg skrive noget, ingen blog til mig, det er helt sikkert.

Men så var det, at Liselotte agerede den voksne, fik sat tingene i perspektiv, da hun bad ham huske at tage Molkosan. Så blev luften pludselig lettere, og jeg kunne grine af det hele.

Takket være ham fik jeg så tid til at tænke igennem, om jeg ville ha den blog, og hvad jeg ville gøre, hvis jeg fik mavesure kommentarer. Jeg har dem endnu til gode, så tak for det :-)

Ord kan så let såre, især på skrift, og man kan nemmere være hård i sin mening. Tit bliver problemer løst, når parter mødes ansigt til ansigt. Det er også det, jeg kan mærke på Leankurserne, hvor vi kan forklare portørerne, hvorfor vi gør, som vi gør, og omvendt.

11 kommentarer:

 1. Hvor var det morsomt, at genlæse det indlæg. Selvfølgelig var det da dit, men det er jo først nu, at det går op for mig.

  Mavesure mennesker er der nok af. Der er gudskelov også rigtigt mange med den modsatte syre/basebalance ;-)

  Jeg er glad for, at du tog bladet fra munden, Lene. Jeg bliver beriget hver eneste dag herinde :-)

  SvarSlet
 2. Tak Liselotte og i lige måde.

  SvarSlet
 3. Hej Lene.
  Sikken en grim begyndelse på din blogning. Godt det ikke afholdt dig fra at lave din egen blog.
  Du er inspirerende at læse, jeg nyder det dagligt.
  Hør sidder du oppe i natten og blogger, skal du ikke passe sengetiden :-)

  SvarSlet
 4. ØH Kaja, jeg faldt i søvn i sofaen, så da jeg vågnede skulle jeg lige tjekke bloggen, inden computeren blev slukket :-)
  Tak for ordenene, jeg nyder også min blog og alle de andres og jeg nyder at få kommentarer, så tak :-)

  SvarSlet
 5. Det er ikke rart med grimme kommentarer og de GØR ondt. Godt du blev "hjulpet igang"

  SvarSlet
 6. Det gør de moster Tulle, og derfor bliver jeg også så ked af det, når jeg rundt på blogs læser sårende bemærkninger og dumme kommentarer.
  Men så er det godt, når andre bl.a du viser hvad I mener om det.

  SvarSlet
 7. Kimpo er lidt af en brokkerøv, men han har faktisk også sine formildende træk :-)

  Men han virker ret overvældende når man går igang - indtil man finder ud af at holde ham lidt ud i strakt arm og smile...

  SvarSlet
 8. Det har jeg jo så også kunnet se igennem kommentarer hos andre Lizelotte

  SvarSlet
 9. Jeg er saa glad for du alligevel smed dig ud i blogverdenen, for saa kan jeg faa lidt landbojord under neglene hver dag - og det er noget jeg kan lide. Jeg kan dufte mulden, naar du viser billeder af nyharvede marker etc. TAK til den sure mand! (",)

  SvarSlet
 10. Taenk er det kun 11 maaneder siden du skrev dit allerfoerste indlaeg.

  Jeg er saa glad for at Kimpo ikke skraemte dig vaek, jeg nyder dine dejlige indlaeg og jeg laerer en masse af at laese det du skriver om dit arbejde.

  SvarSlet
 11. Tak Tina og Susan, jeg er også glad for han ikke skræmte mig helt væk, og tankerne dengang gik egentlig også på, om jeg var for "sart" til at kunne klare sure opstød. Jeg har valgt at sige, at opstødene må tages med humor, den dag de kommer.

  SvarSlet