torsdag, maj 10, 2007

LYST TIL MAD

Min lyst til forskellige retter ændrer sig i løbet af en dag, og det er en af grundene til, at jeg har så svært ved en madplan. I morges kogte jeg kartofler til en spansk kartoffelæggekage, jeg kan ikke finde ud af at lave den, som andre gør. Det brænder bare på! Jeg havde nogle æg, der skulle bruges, så det var en oplagt ide.

Men da kartoflerne var kogt, fik jeg sådan lyst til kartoffelsalat og frikadeller, så der blev købt fars, soltørrede tomater og fetaost, for i dag ville jeg bestemme, hvordan kartoffelsalaten skulle være.

Vore kartofler er stadig faste og smagfulde, så selvom de ikke er nye, så smagte det bare godt.

Æggene havde jeg jo stadig, så midt i forberedelserne til sønnens sidste skoledag på mandag, gik vi i gang med at bage pandekager til aftenteen. Vi fandt også lidt af den gode is i fryseren, så nu er vi mætte og tilpasse.


Sønnen og en kammerat skal være skotter a la Braveheart, så de har købt kilte på Ebay, T-shirts, som vi nu er ved at klippe i og sætte lædersnore i.
Jeg nyder det og ryger lige tilbage til dengang, hvor mor her var omdrejningspunktet, for jeg kunne altid finde på noget, når han ville være Turtle, Robin Hood, Shredder eller Zorro.

Hvor bliver tiden af, snart bliver han 20 og bagefter student, så er mit liv som mor til skolebørn slut.

6 kommentarer:

 1. Jeg synes nu det hele lyder godt ;-) Jeg skal igang med at bage boller til mine nevøer kommer og lave boller i karry - det elsker de - begge dele. Jeg har også opskrift på (efter min mening) jordens bedste kartoffelsalat, den skal jeg også have her snart - ikke for ofte, for kaloriefri er den bestemt ikke. God weekend fra mig.

  SvarSlet
 2. Kender godt det med madplaner og så har man bare slet, slet ikke lyst til det når det nærmer sig spisetid, men det lød da bestemt som et lækkert alternativ

  SvarSlet
 3. Uhm ... pandekagerne frister. Mon jeg skulle forkæle mig selv med en portion en af de nærmeste dage ;-) Jeg kender osse den med madplanlægningen Det sværeste er ALTID at skulle finde på - og så er det svært at købe ind,når "lysterne" hurtigt ændrer sig. Mit køleskab ligner et, der tilhører en familie på 4 (eller mere) og jeg ER kun mig *ti hi*
  Kh Hanne V

  SvarSlet
 4. Madplanerne kan jeg heller ikke holde. Jeg plejer at tage det der er, og så bliver det mixet sammen på den ene eller anden måde. Pandekager er det godt nok længe siden jeg både har lavet og spist, jeg har æg så gad vide.....

  SvarSlet
 5. Deborah - boller i karry var også min favorit som barn. Min kartoffelsalat feder ikke så meget, kun lidt ;-)

  Moster tulle - det var også lækkert

  SvarSlet
 6. Hanne - du må i gang med pandekagerne, sammen med is giver de godt med kalorier :-)

  Judith - problemet er jo, at der er andre på matriklen, der har brug for nærende føde, så jeg skal tænke lidt over menuen, men pandekager bliver jeg aldrig træt af :-)

  SvarSlet