onsdag, maj 09, 2007

SIKKE EN DEJLIG AFTEN

Vi er færdige, eller næsten færdig, kartoffel foragerne mangler at blive tilsået med korn, men det klarer landmanden i morgen i almindelig arbejdstid.


Alle kartoffelmarker er sat, kornmarkerne grønnes, og kartoffelhuset er også snart ved at være tømt. De næste 1½ måned er det rengøring og klargøring af maskiner og traktorer, og der skal kalkes huse. Kartoflerne i marken skal passes, der skal muldes, dvs. kammes mere jord op omkring kartoflerne, og senere skal der sprøjtes forebyggende mod skimmelsvampeangreb.Nå ja der skal også holdes lidt ferie, for sidst i juli starter vi igen med optagning, høst og sortering frem til næste forår, hvor vi igen gør marker klar, sår korn, sætter kartofler osv. År efter år den samme cyklus, men aldrig to år, der ligner hinanden.


Laika og jeg fik lov til at køre med den sidste tur hjem fra marken, Laika elsker det, så landmanden tager hende af og til med ud i traktoren.


Så dagen slutter lige så dejlig, som den begyndte, solen skinner ind igennem de nypudsede vinduer, og nu er der dømt fodbold i fjernsynet,værsgo landmand, du har fortjent det.

6 kommentarer:

 1. Efter sigende kan man være en hund efter forskelligt, men en hund efter traktorture, har jeg vist ikke hørt om før :-)

  Det er nogle dejlige markbilleder, man får helt lyst til at rulle sig.

  Tak for din hilsen og ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 2. Dejligt at kunne slappe af ovenpå veloverstået gerning.
  Lægger I slet ikke tidlige kartofler? På denne årstid længes vi efter de nye kartofler, som er noget af det lækreste.
  Hav en god fodboldaften.

  SvarSlet
 3. Sikke et dejligt billede af Laika, der sidder og kigger :-)

  SvarSlet
 4. Sifka - hun er noget for sig, men bare hun kan være sammen med os, så er hun glad. Du må også ha en god aften

  Kaja - de tidlige kartofler lader vi Samsø om, så kommer vi til juli/august med vore delikatesser ;-) og en god aften til dig også

  Tak moster tulle - og så er det vist i aften, FCK får guld. Surt at det skal foregå på Brøndby stadion.

  SvarSlet
 5. Henne ved Holme Olstrup er der en landmand der sælger nye kartofler, 50 kr kiloet:-)
  Men jeg kan godt vente lidt
  endnu;-)

  SvarSlet
 6. Det tror jeg også godt jeg ku, Judith :-) men faktisk synes jeg vores gamle kartofler sagtens kan hamle op med udenlandske nye af slagsen.

  SvarSlet