mandag, maj 21, 2007

SOLEN ER MIN VEN


"sol, sol kom igen, solen er min bedste ven, regn, regn gå din vej, vi har ikke brug for dig"
Den hike ude midt i Dronninglund storskov husker jeg. Jeg havde syntes, det var alletiders idé, da jeg planlagde turen i strålende solskin. Men 24 timers næsten konstant regn var ved at tage pippet fra børnene og mig, deres leder,men så var det, at de seje piger lavede denne sang, som vist er en omskrivning af en dansktop sang. Og som en af drengene forbløffet sagde, så virkede den en rum tid, så der blev skrålet løs, mens vi fik tilbagelagt de sidste km hen til overnatningstedet.

I dag gav solen mig den fornødne energi til at få lagt tøj sammen, tørret støv af og støvsuget.Der blev også bagt boller til de næste par dage, hvor sønnen skal til skriftlig eksamen og jeg skal på arbejde. Resten af tingene på listen må fremskrives til en anden dag :-)


Aftensmaden blev også lidt solskinsmad, nemlig kartofler mediterranean og blandet salat til en god gang hakkebøf. Små vildmosekartofler koges, lægges i en plastikpose sammen med et par fed hvidløg og 1 spsk. olie. Her ligger de så længe, som man nu har tid, hvorefter de brunes i lidt olie, blandes med fetaost, soltørrede tomater, oliven og persille. Det smager af sommer og sol.
11 kommentarer:

 1. Godt nok ærgerligt, der ikke følger smag med på skærmen ;-) Det ser meget lækkert ud, og jeg kan godt forestille mig det smager ligesådan.

  SvarSlet
 2. uhhhh det ser rigtig lækkert ud:-)

  SvarSlet
 3. Deborah og Judith - det smagte også godt :-)

  SvarSlet
 4. Ærgerligt, men det er kun mig i husstanden, der kan lide hvidløg.
  Pligterne hober sig desværre op, når der er holdt et par fridage, men du kommer med igen :-)

  SvarSlet
 5. Uhm, hvor ser det lækkert ud og hvor "overskudsagtigt" at have tid til at tage billeder. Jeg kommer altid i tanke om at jeg SKULLE have taget billeder når maden er spist ;-)

  SvarSlet
 6. Tak for god inspiration og også for at minde mig om da jeg selv var leder for en flok blå spejdere. Vi var på Blå Sommer i Haderslev og det regnede fra vi kom til vi tog hjem Vel hjemme igen spurgte vi ungerne om de ikke syntes det var ærgerligt at det regnede så meget. Svar: regnede det? Ak ja når hovedet er fyldt med gode oplevelser glemmer man det dårlige vejr.Ps. Der var den igen med listen - godt man kan overføre til næste dag - det vidste jeg ikke ;-)

  SvarSlet
 7. Kaja - jeg vil tro, at kartofler kunne laves med andre krydderier, rosmarin, timian , oregano og lignende.

  moster tulle - overskudsagtig, det lyder da godt :-) ku du ikke tage billede af jer, når I har spist ;-)

  SvarSlet
 8. fru koch - alt kan fremskrives, når man er mig :-)
  Haderslev og korpslejr, der gav du mig et minde om min første korpslejr som store spejder, hvor det også regnede meget. Tak for det :-)

  SvarSlet
 9. Lene, det går ikke....anonymiteten, du ved.....

  SvarSlet
 10. Det må prøves det med kartoflerne, men først imorgen, for Bjørnen er på job iaften og får mad der - sushi. Nogen gange har han lidt med hjem.

  SvarSlet
 11. moster tulle - så bare maverne ;-)

  Sifka - se det er et område hvor jeg er totalt uerfaren, har kun prøvet sushi en gang, og da var jeg så forkølet, at jeg ikke kunne smage. Men dejligt med sådan en sidegevinst ved sønnens job.

  SvarSlet