mandag, maj 21, 2007

REGNVEJRSDAG

Der har været mørkt hele dagen, energien har manglet, og jeg kender en kur, der virker, men regnen skulle stoppe først.

7,4 km blev det til i dag, men så måtte jeg også gå langs landevejen, det er knap så spændende, for der er faktisk megen trafik, og ikke alle bilister tager hensyn til gående.


Dræbersneglene var på plads på vejen efter regnvejret, endnu er de ikke nået hen til os, jeg synes ikke, de er et kønt syn.


Grønt er godt for øjnene, så mine øjne er blevet godt stimuleret i dag, alle mulige grønne nuancer stråler lige efter en regnvejrsbyge. Luften er klar og ren, og vejrtrækningen finder sin egen rytme i takt med skridtene.
Jeg elsker at trave, og som barn/ung var jeg blå spejder. Noget af det bedste var de mange traveture for at få 200 km mærket. Vi sang vandresange og kunne en masse tælleremser, som fik turen til at gå let. I dag fandt fødderne også en fast rytme, mens de gamle sange blev sunget. ”Den glade vandrer” og ”Ud mod det blå” var gamle vandresange, jeg lærte af min mor, ”min hat min sko min paraply …” var yndlingstælleremsen i patruljen.

Vi havde aldrig tid til at gå om sommeren, så det blev tit i det sene efterår eller vinter, at patruljerne fandt sammen om 25 km ture. Tit gik de forbi cafeteriet på Tjele Gods, hvor de solgte lune æbleskiver. Et ”must” var termokander med varm kakao, som vi kunne lune fingrene ved og få varmen indvendig af.

I dag fik jeg den indre varme af gåturen, og bonus var et bedre humør og mere energi.

8 kommentarer:

 1. Nu skinner solen her, mon ikke også, at den er nået frem til dig? :-=

  SvarSlet
 2. Jeg bli'r inspireret af dine ture, overvejer at finde plads til det hos mig selv.

  Jeg kom til, at tænke på en tur for længe siden, på en strand, hvor der var gang i vinden, altså ikke strandvejr af den bedste slags. Vi var på ferie, jeg og mine forældre. Vi gik langt og mine hænder blev kolde. Så gav min mor mig en sten i hånden, som hun havde varmet nede i sin lomme. Den varmede mine fingre, som en miniradiator.

  SvarSlet
 3. De sidste par uger når jeg har har læst diverse blogindlæg med vejrberetninger, så har jeg tænkt hvor pudsigt det er at vi bor i et trods alt lille land og alligevel er der så store forskelle på vejret.

  Formiddagen var solrig. Ved frokosttid var det blandet og først her i eftermiddag er det blevet gråt. Men det er meget lunt.

  SvarSlet
 4. Godt du ved, hvad der skal til for at få det bedre. Går du så og synger højt for dig selv? Jeg nynner altid, det siger min nabo i hvert fald.
  Her på Lolland har vi haft det dejligste vejr hele dagen. Der er tordenluft lige nu, så det er spændende, hvad det ender med.

  SvarSlet
 5. Ella - solen skinner også her, hvilket ikke passer sønnen ;-) for så skal der slås græs :-)

  Sifka - det med stenen vil jeg prøve, sådan en lille miniradiator vil være god at have :-)

  SvarSlet
 6. fru green - jeg synes også, at det er utroligt at vi har så forskelligt vejr. Nu har vi så fået solen, som luner godt.

  Kaja - Jeg synger ikke højt,når jeg går. Jeg er også gift med en nynner og det er hyggeligt. Godt I har fået noget solskin nu, I fik jo så rigeligt regn forleden.

  SvarSlet
 7. Her har det været varmt hele dagen men det var først her i eftermiddag at solen brød igennem.
  Dejlig gåtur du beskriver, jeg skal snart afsted på min, og jeg synger også gerne eller nynner;-)

  SvarSlet