tirsdag, september 04, 2012

BEVÆGELSE

I aftes gik det op for mig, at jeg står foran en ny mulighed. Egentlig havde jeg indtil da tænkt på aftenens arrangement som en ganske almindelig læsegruppe, en gruppe hvor man læser en bog, deler den sammen, diskuterer bogen og dermed får mulighed for at gå dybere ned i den.

Men denne bog er en kristen bog, læsegruppen foregår i en kristen sammenhæng og dermed kommer spørgsmål og diskussion også til at omhandle den kristne tro og ikke mindst min egen kristne tro. Og lige der midt i blandt kvinder, jeg ikke kendte, bortset fra Charlotte og køkkenbestyreren fra min første retræte, indså jeg, at det glædede jeg mig til, og at det trænger jeg til. I hverdagen er der ikke så mange at diskutere tanker og emner i forhold til min tro med. Man bliver nemt rubriceret som “hellig”, hvis man pipper det mindste om tro. Jeg glæder mig til at dykke ned i den bog, som har sat sindene i bevægelse i de etablerede kirkesamfund.  Men at blive bevæget, at få sit sind bevæget er jo slet ikke så ringe endda. Det giver muligheder for nye erkendelser, så jeg glæder mig.

P1040210

12 kommentarer:

 1. Uanset om det handler om tro eller andet der betyder noget for én selv, så er det rart at møde ligesindende og at få lov at snakke om det der fylder hos én...God fornøjelse med læsegruppen..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, du har fuldstændig ret :-)

   Slet
 2. Jeg kan ikke sige det bedre end Annemarie allerede har gjoty herover.. Gid aften Lene.

  SvarSlet
 3. DET kan jeg godt forstå. Det er fantastisk givende, at møde mennesker, som man kan diskutere noget, som ligger en på sinde, med. Ønsker dig en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Johanne, jeg glæder mig til at blive inspireret og udfordret :-)

   Slet
 4. Nej, helt almindelige er vi nok ikke:-)
  Jeg glæder mig over igen at være igang med en god og udfordrende bog sammen med kloge kvinder, der er med på at dele tro, tvivl og liv - og at du er en af dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, måske ikke, men vi er vældig omgængelige :-)

   Slet
 5. Høres spennende ut å samles flere for å diskutere ei bok dere har lese.
  Ekstra flott er det jo at en kan samtale om ei kristen bok.
  Håper dere hadde en flott kveld sammen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Atsrid, vi havde en god aften, men jeg glæder mig til vi rigtig kommer i gang med bogens kapitler :-)

   Slet
 6. Det bliver spændende at høre om - for jeg håber, du vil fortælle lidt om jeres diskussioner.
  Jeg misunder (altså på den gode måde, hvis den ellers findes) mennesker, der "lever deres tro", og er derfor enormt nysgerrig efter at få et indblik i de tanker, man gør sig.

  SvarSlet