lørdag, september 01, 2012

MORGENSTUND HAR GULD I MUND

Solen var fremme, vinden luftede, det perfekte vejr til en høstdag; jo hurtigere ville duggen forsvinde fra kornet. Landmanden havde tid til fælles morgenmad og havde endda tid til at vente, indtil jeg var tilbage fra dagens løbetur.

01092012051

Nu kører mejetærskeren og med alt det, den får fra hånden, skal der to vogne til at køre fra, og hjemme er der også en mand stationeret. Han sørger for med frontlæsser, at kornet bliver skubbet sammen, så det hele kan være i huset. Nu er der bragt eftermiddagsmadpakker ud, i dag blev det hjemmebag, boller og gulerodskage. Aftensmaden bliver nem, for der er så meget tilbage af kartoffelsalaten fra i forgårs samt rigeligt med coleslaw fra i går, så med gode frankfurter og grillpølser fra fryseren skal det nok mætte de tre til fire mænd, jeg får ind i aften, forhåbentlig meget sent.

01092012052

Nu er mit hadeparti nr. 1 overstået, bedene omkring allétræerne og flagstangen har irriteret mig længe, men altså ikke mere, end at jeg mageligt kunne finde på mange andre ting at lave alle andre dage. Jeg bliver aldrig vild med havearbejde, men solen skinner så dejligt, at jeg tror (lad os nu se) at jeg vil gå ud og få gået de andre bede igennem. Jeg har altid været en pige, der hellere vil ligge på sofaen og læse. Lige nu læser jeg krimi med kommissær Brunetti fra Venedig, det har indtil nu været et hyggeligt selskab, og jeg mangler tre bøger. Men resten af læsetiden i dag er helliget genlæsning af forordet i bogen Hytten. Jeg har nemlig meldt mig til Charlottes læsegruppe i Strandby metodistkirke og vil sammen med andre gå dybere ind i bogen. Det glæder jeg mig til, for som speedlæser får jeg ikke alle detaljer med. Så i aften skal jeg læse langsomt og eftertænksomt, måske endog notere mine tanker ned, så der er en chance for, at jeg kan huske dem på mandag.

P1040219

Morgendagen bliver en anderledes søndag, den eneste søndag om året, hvor landmanden bryder sit princip om ikke at arbejde på en søndag, med mindre der er dyr, der skal passes (og dem har vi jo ikke mere), er den søndag, hvor der er høstvejr og kornmarker, der trænger til at blive høstet. Min søndag skal derfor bruges på at servicere landmændene og på at besøge min far. God lørdag aften til dig.

8 kommentarer:

 1. Dejligt at høre om høst-arbejdet - håber de når det, inden vejret skifter! Og god læsning - det bliver spændende at opleve "Hytten" sammen med andre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg krydser også fingre for at vejret holder. Og tak, jeg glæder mig til at komme i gang med bogen igen :-)

   Slet
 2. Jeg kender intet til landbrug, men jeg er da sikker på, at det også kan kaldes godt høstvejr her i Aarhus-området.

  Jeg er også speed-læser. Derfor er det perfekt for mig at lytte til bøger. Der kan jeg ikke speede op, eller læse let henover....

  God søndag (bare man da var "på kost" hos dig)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, jeg gad også være på kost, så var jeg fri for at lave mad :-) Men et eller andet sted er det alligevel vældig tilfredsstillende at lave ordentlig mad, som de nyder at spise :-)
   Jeg bilder mig ind at jeg ikke ville kunne koncentrere mig om at lytte, det må afprøves en gang.

   Slet
 3. Dejligt at I endelig fik det perfekte høstvejr.. Jeg tror jeres høst er lidt senere end her på øen, hvor det ser ud til at alt efterhånden er høstet.

  God tur til din far i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, der er også meget høstet her omkring, men jeg tror, at vi i det her område er senere end på almindelig markjord :-)

   Slet
 4. Dit indlæg fik mig til at tænke tilbage på mit besøg på Flynderupgård - et museum ved Helsingør, hvor der er alt muligt udstillet fra lokalområdet. Bl.a. var der nogle landbrugsting i et af rummene, herunder en "madtejne", som jeg ikke kendte navnet på før dette besøg. Men sådan en kunne du jo godt have brugt til eftermiddagsmaden, for det er en oval træspand/kasse med låg, som blev brugt til at bringe mad ud i marken, når der var travlt - stod der på sedlen.
  Og så glæder jeg mig til at høre nærmere om jeres læsegruppe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, i dag kan man få smarte bokse bl.a hos tupperware, men jeg leverer ikke varm mad i marken, det har landmanden frabedt sig, så folie og madpapir udgør indpakningen :-)

   Slet