lørdag, november 21, 2009

EN HELDIG KARTOFFEL


Mens jeg gør rent og flytter møbler, kan du læse her.

Jeg kan kun sige, spis flere kartofler, udover de åbenbart er mere CO2 venlige end ris og pasta, så mætter de 7 gange så meget og indeholder kun halvt så mange kalorier.


Vi skal have små kogte kartofler vendt i en citronoliemarinade og blandet med rucola og pinjekerner til fisken i aften.

Skal du have kartofler i aften? ;-)

17 kommentarer:

  1. Lyder godt nok lækkert - dine kartofler til fisken i aften. Ved ikke om der er kartofler i aften, da vi skal ud og spise ;o)

    SvarSlet
  2. I aften skal jeg sætte mig til bordet hos gode venner, så jeg er heller ikke vidende om hvorvidt jeg skal indtage kartofler.
    Opvokset med en far, der ikke har haft tiltro til, at der kommer ordentlige mennesker ud af folk, der ikke dagligt spiser kartofler, er jeg faktisk stadig kartoffelelsker.
    Det er sjældent at vi får almindelige kogte kartofler, der findes jo tusindvis af skønne måder at tilberede kartofler på. Den du skal nyde i aften, er også en af mine yndlings, laver den mest om sommeren med små ny-opgravede kartofler.

    SvarSlet
  3. Desværre ikke. Jeg planlægger noget hurtigt wok-noget m. pasta i. Når jeg får, er det også oftest på alle mulige andre måder end alm. kogte kartofler.

    SvarSlet
  4. Det lyder rigtig dejligt - og nemt at tilberede. Jeg har købt nogle små aspargeskartofler som serveres til en kalvefilet i morgen. I aften står menuen på citronmarineret kyllingebryststeg og svamperisotto.
    God lørdag ... og bon apetit! :0)

    SvarSlet
  5. Uhm, en lækker menu hos jer.
    Hos os står den på "Metas makaroniret" - en ret der stammer fra min svigermor, og som står på menuen, når jeg spørger husbonden om, hvad vi skal spise i aften :-) og der er ikke noget kartoffel deri.
    Spændende læsning i øvrigt, den med kartoflen som et sted at spare co2-udledning.

    SvarSlet
  6. Jeg bruger i forvejen ofte kartofler, for man kan gøre så meget med en kartoffel, så de sagtens kan blive interessante.
    Jeg så godt resultatet af undersøgelsen på tekst tv, og jeg håber faktisk, at der er mange der har set det!
    Jeg kan også godt lide pasta og ris, men jeg bruger mest kartofler!
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  7. Nej jeg skal ikke have kartofler i dag, men fik det går over ved landmanden.
    Kan du have en god weekend.

    SvarSlet
  8. Ja, det skal vi - og gulerødder. Vi spiser begge dele så godt som hver dag. Jeg er begyndt ofte at skære i kvarte, pensle med olie, salt og oregano over og så i mikroovnen. Men kogte - gerne med skræld (man har vel boet i Sverige), det bliver jeg aldrig træt af. - Endelig en nem og behagelig måde at løse verdens problemer på!

    SvarSlet
  9. Det skal jeg faktisk og jeg proever paa at introducere flere kartofler i vores daglige menu i stedet for ris, ris, ris og mere ris!

    SvarSlet
  10. Vel hjemme i hulen, kan jeg supplere min kommentar med, at jeg i aften har fået noget så retro-smart som hasselback-kartofler. Uhm.. og en helt igennem fantastisk fasan blev smovset til.

    SvarSlet
  11. Det kan du tro, at vi fik. Små kartofler i fad med årsidens skønne rodfrugter og dertil en dejlig svinemørbrad med flødesovs.

    Vi spiser kartofler hver dag, måske ikke til aftensmad, mens så som pålæg til madpakkerne.

    Der er intet som groft rugbrød og en god kartoffel.

    God søndag, kære du ;-)

    SvarSlet
  12. Sister og de smagte som altid godt :-)

    Hanne, hasselback kartofler er altid et hit, når jeg tager mig sammen til at lave dem, og med vildt til så er den helt hjemme :-)

    frkbibo, her er det også andre variationer end de kogte :-)

    Uhm Megan, mundvandet løber ved dine to lækre menuer :-)

    Conni, kunne jeg ikke få den makaroni opskrift :-) jeg er vild med kartofler, men hvornår har jeg sidst fået makaroni? Det hører vist min barndom til :-)Før der var noget der hed pasta :-)

    Vibeke, det vidste jeg godt, dine opskrifter har ofte kartofler med :-) Du er en kartoffelavlers drøm :-)

    Tak i lige måde Conny, vi får heller ikke kartofler hver dag :-)

    Charlotte, den måde får vi også tit både kartofler og rodfrugter på. Og dejligt at kunne være energipolitisk korrekt, for en gangs skyld :-)

    Tina, til gengæld tror jeg du kunne lære mig om risvariationer :-)

    Jeannette, nu får jeg lyst til kartoffelmad :-) Også en god søndag til jer :-)

    SvarSlet
  13. Ja, vi fik kartofler i aftes. Små pillekartofler, der blev varmet i sauterpanden med fedtstof og hakkede nødder, dertil den lækreste møre (hjemmeavlede) culotte med små bagte hvidløg, citronmarinerede løgringe, fyldte tomate, begge dele var også ovnbagte og dertil svampesovs. Først fik vi en tallerken med røget hellefisk og laks. Desserten var (igen) æblemos med nougattrøffel og kafferistede nødder med flødeskum på topppen. De bedste venner var på besøg og snakken gik til klokken var næste to...(og jeg fik gaver ;) )

    SvarSlet
  14. Uhm Jette, det lyder lækkert. Og den dessert må du da gerne dele opskrift med os andre :-)

    Og hvorfor fik du gaver, havde du fødselsdag? Uanset hVAd så var gaven velfortjent :-)

    SvarSlet
  15. Vi spiser ofte og gerne kartofler. Her til aften fik vi flødekartofler og frikadeller.
    Spiser også ofte kartoffelmad til frokost. Gerne med rødløg el. purløg på.
    (og vi fandt endelig et sted, hvor vi kan købe kartofler i sække med 25 kg af gangen :-) )

    SvarSlet
  16. Johanne, flødekartofler er lækkert og dejligt nemt, sovs og kartofler på en gang og så i ovnen :-)

    SvarSlet
  17. Det er ikke mange kartofler, der bliver kogt i mit køkken. Desværre kunne man friste sig til at sige, for børnene kan begge godt lide dem.
    Desværre er jeg bare ikke selv ret "gode venner" med dem...

    ...Pudsigt, når man tænker på, at jeg på en eller anden måde faktisk lever af, at andre folk køber dem...

    SvarSlet