tirsdag, januar 19, 2010

BESLUTNINGER, BESLUTNINGER, BESLUTNINGER

Man kan læse det alle steder; når det gælder indretning, så er det fruen, der bestemmer.

Som den trofaste læser nok ved, så gælder det ikke her; ikke fordi jeg bliver nedstemt, men fordi jeg har så forbistret svært ved at tage en beslutning, og det har landmanden ikke ;-)

Når det gælder mit arbejde, har jeg ingen problemer, jeg bliver spurgt om mangt og meget, og selv når jeg ikke bliver spurgt, har jeg også en mening!

Spørger de mig til gengæld om, hvordan vi skal indrette kontor, depot eller personalestue, trækker jeg mig lige så stille tilbage, jeg har ingen mening.

Landmanden holdt udenfor arbejde i dag, da jeg kom ud; der skulle tages beslutninger, og hverken han eller jeg vil acceptere, at jeg har svært ved det.

HTH fik sit andet besøg, bryggerset skulle finde sin udformning, elementerne var fundet ved sidste besøg, nu gjaldt det detaljeplanlægningen.

Jeg besluttede og besluttede i samråd med landmanden, og ind imellem klukkede sælgeren lidt:

Landmanden: den vask bliver kun brugt til at vaske hænder i, den behøver ikke at være så stor

Fruen: jeg vasker da alle store ting op i den, eks. bageplader

Landmanden: gør du?

Flere gange blev jeg stemt ned af de to mænd, og jeg bøjede mig, for jeg ved, at landmanden er god til at se ting foran sig, jeg skal se det i virkeligheden, og det var ikke alt, vi kunne se.

Nu er det bestilt, der er helt sikkert ting, jeg ikke har tænkt på, men jeg kender mig selv godt nok til, at det højst sandsynligt ikke vil ærgre mig. Jeg vil blot nyde det nye bryggers, når en gang det bliver færdig.

DSC00564

Og så tog landmanden en beslutning, da vi kom hjem. Vin lageret er ved at være stort, og da vi nærmest aldrig drikker vin, når vi er alene, så hober det sig op. Det har vi så gjort lidt ved i aften, men kun et glas, ellers får jeg ikke noget ud af aftenen ;-)

Håndbolden er i sving i fjernsynet, rugbrød står og hæver, og jeg vil på jagt efter mine strikkepinde. Ha en god aften.

8 kommentarer:

 1. Kære Lene,
  Jeg er håbløst bagud med alle dine dejlige skriverier. Ser dog at du nyder livet,et skønt glas rødvin og at du er på jagt efter strikkepindene. Det bliver da en rigtig dejlig aften hos dig.

  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 2. Jeannette, jeg nyder, har fundet strikkepindene og mærker virkningen af vinen :-)

  SvarSlet
 3. For et par år siden var vi gennem den helt store (og vores første)renovering: nye vinduer, bryggers, to badeværelser og en mindre udvidelse af huset. Til sidst var jeg bare ved at skrige , når der skulle vælges f.eks. amatur eller greb eller hvad har vi.... Jeg orkede bare ikke flere beslutninger af den kaliber til sidst;-)Sikert meget ukvindeligt - men det lever jeg med så ;-)

  SvarSlet
 4. Hmmm - jeg håber søreme, at du fik din store bryggersvask :-)

  Du har nok ret i, at det er meget atypisk, at en kvinde ikke har en ufravigelig mening omkring køkken- og bryggersdesign.

  Men du havde jo også en mening...

  Min erfaring er, at indretning og design af køkkener og andre brugsrum oftest er mænds værk. Det ser man tydeligt, når man opdager, hvor himmelråbende upraktisk det hele er.
  Jeg har set ét køkken, jeg råbte hurra for, og da jeg sagde, at det simpelthen måtte være designet af en kvinde, så forhandleren helt forbløffet ud og sagde: "Nå... Det vidste du godt? Det er ellers en ny og ret ukendt designer."

  På mit arbejde hedder det 'Handicaptoilet', fordi man udsætter sig for risikoen for at erhverve sig et svært handicap alene ved at forsøge at nå toiletrullen...

  SvarSlet
 5. Det første køkken vi havde, i den kirke jeg nu er ansat i, var lavet af mænd, der ikke havde forstand på det. Det var alt for lille. Sådan er det ikke mere. Nu har vi et stort velfungerende køkken med opvaskemaskine. Det har der helt klart været beslutningsdygtige qvinder ind over. Og mændene arbejder der med største selvfølgelighed. - Og jeg kan sagtens bestemme og beslutte, når det gælder indretning:-)Håber, det bliver godt, dit nye bryggers.

  SvarSlet
 6. :-) Hvor bliver det dejligt !

  SvarSlet
 7. Håber du holdt ud hele kampen, så virkningen af vinen udeblev til bagefter. God onsdag til dig:-)

  SvarSlet
 8. Pollyanna, det er som om al den erfaring jeg har i det daglige husarbejde ikke udmønter sig i en viden, jeg kan formidle og bruge ;-)Godt du kan leve med beslutningerne :-)

  Ellen, det handicaptoilet kender jeg godt :-)

  Charlotte, det med mændene, der arbejder der, lyder godt :-)

  Miri, det bliver det :-)

  Tak Ravheks, jeg fulgte kampen med ryggen til ;-) måtte lave computerarbejde for ikke at falde i søvn :-)

  SvarSlet