mandag, januar 18, 2010

EGEN AVL

Ude i kartoffelhuset står to kasser med æbler i bunden. De er noget sorte af kartoffelstøvet, og nogle af dem ser lidt rynkede ud, men de smager stadig af sommer og Ingrid Marie.

Egentlig troede jeg, de gik til, da den hårde frost satte ind i december, vi havde nemlig glemt at flytte dem fra laden, så de var iskolde, da jeg flyttede dem ind i kartoffelhuset. Men det er første gang, at vores æbler har holdt julen over.

De blev en del af min plan i dag; vi får altid lagkage fyldt med flødeskum og frugt til fødselsdage, men jeg havde slet ikke lyst til lagkage. Nu er det jo ikke min fødselsdag, så der skulle et fristende alternativ til. Æblekage med smuldredej eller lagkage?

DSC00558

Han valgte æblekagen!

DSC00557

Og så kom mit æbleskrælleapparat frem, en af mange ting jeg er blevet fristet til at købe, efter blogland åbnede sig for mig :-)

DSC00551

Og aftensmaden bliver intervalstegt hjortemørbrad med lækre kartofler og broccolisalat. Vi skal nok få fejret den “unge” mand.

10 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig menu. God fornøjelse med festlighederne.

    SvarSlet
  2. Lyder meget lækkert.
    Kan du ikke lige engang bruge et par minutter af din blogtid på at beskrive 'intervalstegt hjortekød' for mig?
    Tænk hvis jeg alligevel kunne formå at overraske min yderst erfarne svoger - det kunne være ret fedt :-D

    SvarSlet
  3. Tillykke med ham der er halvdelen af 60, hahaha.
    Det er en dejlig middag, du disker op med, og flot at æblerne holder endnu

    SvarSlet
  4. Tak Eva :-)

    Tak Charlotte :-)

    Ellen, hjortemørbraden stegte jeg på pande ca 10 minutter, hvor den blev vendt og stegt på alle sider, så hvilede den pakket ind i folie i 10 minutter, derefter fik den ca 6 minutter mere på panden og hvilede 10 minutter mere. Det var nok til den. Jeg har også prøvet at brune en rådyrfilet på panden, ind i ovnen i 20 minutter, hvile i 20 minutter, og afhængig af størrelse evt. en tur mere i ovnen og hviletid bagefter.
    Jeg bruger Glæsels trick med at mærke på kødet, jeg kan bare ikke finde ud af at beskrive det her ;-)

    Tak Betty, vi har da vist siddet og skrevet samtidig på hinandens blogge :-)

    SvarSlet
  5. Hvor er det det dejligt, at du stadig har æbler af egen avl, Lene. Og en hjemmelavet æblekage er også et hit hjemme hos os :-)

    SvarSlet
  6. Sikken en dejlig fødselsdagsmenu.
    Bagværk med æbler kan jeg aldrig blive træt af og når de så endda er af egen avl, så kan det næsten ikke blive bedre ☺

    SvarSlet
  7. Rigtig hjertelig tillykke med landmanden. Aeblekage kunne jeg heller ikke sige nej til, men det er godt nok svaert at vaelge, hvis lagkage er det andet alternativ!

    SvarSlet
  8. Mums det lyder godt! Forsinket tillykke til landmanden :-)

    SvarSlet
  9. Madame, det nyder vi også :-)

    Anette, sådan en æblekage med lidt flødeskum til glider hurtigt ned :-)

    Tak Tina, normalt er jeg helt vild med lagkage, men ikke i går :-)

    Tak Stine, og det smagte også godt :-)

    SvarSlet