mandag, marts 26, 2007

EN HVERDAG

Det er hverdag, og hvad betyder det så. Hver betyder alle i en mængde på to eller flere, men betragtet en for en (Gyldendals nudansk ordbog), dag betyder den del af døgnet, hvor det er lyst og de fleste er vågne.

Hverdag betyder nok for mange arbejdsdag og weekend er synonymt med fri. Sådan er det ikke som sygeplejerske, jeg arbejder på hverdage og i weekends, jeg holder fri på hverdage og i weekends.
Til tider synes jeg, de løber sammen.
Hverdag kan også stå for det kedelige og uopfindsomme, alle ”burde”tingene.

”Hvorfor er du allerede stået op, du har jo fri” For en ung gymnasieelev er fri ensbetydende med at sove længe, at lave ingenting udover det, der er sjovt.

I dag vil jeg prøve at få hverdagstingene gjort, ikke udskyde dem, ingen overspringshandlinger.
”Elsker du ikke, når solen skinner, at flyve på rengøring, pudse vinduer, lufte dyner, støvsuge selv under sengene, få alt strygetøjet til side!” Min kollega kan ikke forstå, jeg ikke synes, det er skønt.

Mit mål i dag er at lære at synes om hverdagens sysler, ”det er ikke målet, der er det afgørende, det er, hvordan vi kommer frem til målet”

Min hverdag er begyndt, solen er allerede fremme og lyser op på stalden, hvor landmanden er startet sin hverdag. Min hverdag på afdelingen elsker jeg, nu vil jeg øve mig i at finde arbejdsglæden frem herhjemme.

Med sådan et vejr må det kunne lade sig gøre.

6 kommentarer:

 1. God fornøjelse med hverdagen. Det fineste vi har :-)

  SvarSlet
 2. sådan er det Liselotte, og det går godt, solen varmer gennem ruden :-)

  SvarSlet
 3. Det eneste skønne ved rengøring er fornemmelsen når man er færdig! :-)

  Jeg har lige fået et skønt bad efter at ha' cyklet de skønneste 23,7 km på racercyklen. Fuglene pippede, jeg så får blive lukket ud på marken - totalt forårskåde var de. Sødt. Nu er jeg snart klar til at hænge tøj ud på tørresnoren og ellers byder dagen på gækkebreve klip i eftermiddag sammen med Mathias og ellers kun det jeg har lyst til.... Det er da vist luksus-hverdag.:-)

  SvarSlet
 4. Jane, det lyder så lækkert, og det er vist sådan noget jeg lokker mig selv med, at i morgen har jeg også fri, så hvis nu jeg når det hele i dag, så i morgen ;-)

  SvarSlet
 5. Når mine to snart voksne barn sover lenge i helgene og på fridager, så får jeg nesten vondt i hjertet. Helgigvis gjør de det ikke så ofte. Men når solen skinner og det er liv i verden, så synes jeg det er så ille at de skal sove det bort. De går jo glipp av halve dagen. Ja, ja, - jeg sier ellers ikke noe. Ungdom går over med tiden.

  SvarSlet
 6. Åh ja Hege, men gjorde vi andre ikke også det dengang? Men jeg kan godt følge dig, i dag synes jeg at dagen er hurtig væk, hvis jeg sover længe.

  SvarSlet