fredag, september 14, 2007

DET GAMLE TRÆ, OH LAD DET STÅ

Mens jeg kørte og slog græs og nød de gamle træer, tænkte jeg på dengang, vi nær havde mistet dem.

Vi havde ved samme plæne et krat med en masse selvgroede små træer og hybenbuske. Landmanden havde sendt en medhjælper over med motorsaven for at rydde krattet, og det var beskeden.

Pludselig ringede mobilen, det var vores daværende driftsleder, som ville høre, om landmanden godt nok ville have fældet de fire allétræer. NEJ DA, var landmandens svar, jamen så ville driftslederen blot informere om, at det ene var fældet, og han havde stoppet medhjælperen i at gå videre med fældningen!

Jeg tror, det var godt, jeg ikke havde et blodtryksapparat herhjemme, for det ville ikke have været betryggende at måle gemalens blodtryk på det tidspunkt. Han valgte at gå i stedet for at køre over på den anden gård for ikke at komme til at sige alt for meget til den unge mand.

Hvordan man kan tro, det at rydde et krat med små træer og hybenbuske betyder, at man skal fælde et stort flot træ, det er mig stadig en gåde. Den sorte humor efterfølgende var landmandens kommentar: Man må lade ham, han er dygtig til at fælde, det lå lige der, hvor det skulle ligge. Blot en lille fejlberegning kunne have betydet et træ ned i stuehus eller stald.

Så nu har vi kun tre allétræer og et stort flot kastanjetræ, og dem har vi tænkt os at beholde.

15 kommentarer:

 1. Det var dog en skrækkelig historie, kan vi ikke lige få et billede? Nej det var dog forfærdeligt, det må gi tinitus i øjnene nu.

  SvarSlet
 2. Sister bonde :-) hvis du kigger på forrige indlægs andet billede, er der to træer til højre og så yderst til venstre er et træ lidt tilbagetrukkent, der stod det sidste træ foran dette, så når det skulle være, var det godt, at han startede i den ende :-)

  SvarSlet
 3. Utroligt, som der skal gives MEGET konkrete beskeder, når der skal udføres arbejde af andre. Det er vel derfor mange tænker, - ej, så gør jeg det hellere selv..., - og så har vi balladen, fordi folk tror, at de kan, men egentlig burde have en fagmand til det.
  Godt at den unge gut blev stoppet, og han trods alt ikke havde voldt skade på bygninger.
  - Man kunne jo have forstået det, hvis det bare havde været en lille ny "pind" han havde overset... Men et velvoksent træ! *ryster på hovedet*

  SvarSlet
 4. Iduna, ja jeg fatter stadig ikke hvordan han kunne gå så galt i byen, men i dag kan vi grine af det. Det kunne vi ikke den dag.

  SvarSlet
 5. Tenk om ingen hadde stoppet ham. Skrekk og gru!

  SvarSlet
 6. Ja Hege, det var godt.

  SvarSlet
 7. Lene, hvis I skal ud at køre søndagstur, så læg turen omkring Lunken, Pajheden Skov, der er svampetur, jeg mener, det er fra kl.13

  SvarSlet
 8. tak skal du ha Jette :-)

  SvarSlet
 9. Det var da godt at der var én der var snarrådig. Det kune jo have været gået helt galt, det der. De er meget smukke, de træer, men det har jeg jo allerede sagt én gang før. :0D

  SvarSlet
 10. Ja Nina heldigvis var der en der tænkte ;-)

  SvarSlet
 11. Uha, sikke en historie, Lene.
  Vi har været ude for noget lignende, da to træer, der var gået ud, skulle fældes. Den mand, der skulle fælde dem, fældede to andre træer, der intet fejlede.

  SvarSlet
 12. madame, så ærgrer man sig gul og grøn, for de kan jo ikke erstattes sådan lige med det samme.

  SvarSlet
 13. Som sygeplejerske kender du sikkert masser af historier om den gode og den dårlig nyhed, hvor man kommer til at amputere raske lemmer. Kom bare lige til at tænke i de baner:-) Har du forresten lagt mærke til kommentar-funktionen er på banen igen ;-)God week-end til dig:-)

  SvarSlet
 14. Det var da godt at en anden ansat fattede mistanke og spurgte sig for ved din mand, Lene. Det havde faktisk også været synd for medhjælperen om han havde nået at fælle alle fire træer uha, uha, selvom han bare havde kunnet høre ordentligt efter. Heldigvis fik tre træer lov til at stå
  God weekend til både træer og mennesker i Nordjylland ;-)).

  SvarSlet
 15. fru koch, det var jo meget værre end træfældning ;-) og ja det er jo bare dejligt, at vi har fået den tilbage :-)

  Tak skal du ha Anne :-)

  SvarSlet