tirsdag, september 18, 2007

KLAR TIL NYDELSE


Datteren har sat etiketter på, så nu er vi klar til forkølelsessæsonen, og en af flaskerne skal blive til suppe, uagtet at jeg måske skal spise den alene. Hyldebærsuppe og pandekager bagefter, det er kræs.

Jeg har fået forslag om tvebakker og kanelsukker, syltede pærer og æbler, de sidste er jeg i tvivl, om de blev kogt med suppen. Er der andre traditioner ude i det danske blogland? Er I vant til at få hyldebærsuppen som forret eller dessert eller måske hovedret?

22 kommentarer:

 1. Ummmm,hvor ser det bare flot ud. Jeg ringede straks til mor, i morges, da jeg læste om din hyldebærsuppe. Mor, jeg må ha hyldebærsuppe. Nå, siger hun bare, jamen så må jeg jo ud og plukke hylderbær.
  Det er da dejligt. Ikke noget med forkælet unge her, jeg har lige forsynet hende med flere kilo brombær. Noget for noget :o)
  Vi fik suppen som dessert og med ristede franskbrødsterninger i. Åhhh, hvor jeg glæder mig.

  SvarSlet
 2. Hvor dejligt, sister bonde :-) nyd det

  SvarSlet
 3. Hyldebærsuppe - det er noget med ristede havregryn serveret som dessert på en regnfuld efterårsaften.

  Det med pandekager først lyder dejligt.

  Jeg har i anden anledning forsvaret din stand i dag.

  SvarSlet
 4. tak Sifka :-) og så er det sjovt at høre så mange forskellige variationer af tilbehør, der findes.

  SvarSlet
 5. Jeg mener at kunne huske at vi også nogle gange fik melboller i? Ihvertfald helt bestemt æbler - uhm:-) Ser dejligt ud!

  SvarSlet
 6. Melboller fru koch, ja hvorfor ikke ;-) jeg er vild med melboller, men nok ikke til hyldebærsuppen. Men æblerne, var det rå eller var der gjort noget ved dem ?

  SvarSlet
 7. Ikke bare indholdet er lækkert ... også indpakningen.
  Jeg kan næsten smage hyldesaften når jeg læser dit indlæg.

  SvarSlet
 8. Åh... hyldebær saft, jeg sidder og bliver helt salig, kan mærke den søde varme hele vejen ned gennem halsen. Og så gerne med tvebakker!

  SvarSlet
 9. Hyldebærsuppe - ummm! En af de ting min mor bliver bedt om at lave når jeg er i DK. Da jeg var barn fik vi det som regel sammen med pandekager; med tørrede pærer og æbler der var kogt med. Og nogle gange med melboller, men dem var jeg nu helst var fri for.

  SvarSlet
 10. Og tvebakker selvfølgelig!

  Jeg er nordsjællandsk husmandsdatter - mon det geografiske spiller ind her?

  SvarSlet
 11. Min mor lavede hyldebærsuppe som en forret, og hun kogte æblerne i en anden gryde, for ellers blive de blålilla. Og så tvebakker på også - det er super!

  SvarSlet
 12. Vi får også melboller på hyldebærsuppen, du skulle næsten smage det, det er lækkert.
  Dejligt med forråd til vinterens komme.

  SvarSlet
 13. Tænk det har jeg aldrig aldrig smagt, men mon ikke tvebakker ville være noget for mig

  SvarSlet
 14. Jeg sad og blev helt "bange" - men heldigvis nåede jeg så ned til Anne - som heller aldrig har smagt det. Der har aldrig været tradition for hverken hyldebær- eller hýldeblomstdrik i vores familier (på nogen af siderne), Da vi flyttede herud "på landet" for over 27 år siden var der faktisk en gammel, gammel hæk af hyld langs en del af vores grund (uden nogen form for forurening fra biler m.m.) og folk sloges nærmest om at komme første til efter både skærme og bær. Jeg forstod ingenting - og siden blev den rykket op - om jeg ærgrer mig - nej da ;-)

  SvarSlet
 15. Jeg er da glad for at det ikke kun er mig der nævner melboller - kom helt i tvivl om jeg huskede forkert. Æblerne blev kogt i en gryde ved siden af - tror jeg nok :o)

  SvarSlet
 16. Hos min mormor fik vi det som forret med æbleringe i. De var vist kogt i lidt vand først inden hyldebærsaften kom i. De var ikke blå i hvert fald. Bagefter kunne det være vi æbleflæsk eller pandekager. Uuuuhhhhhmmmmmmmmmm.

  SvarSlet
 17. Hyldebærsuppe smager dejligt, vi fik det som efterret med knuste tvebakker... i mit barndomshjem fik vi både hovedret og efterret..

  SvarSlet
 18. Jo, jo, den med melboller i hyldebærsuppen er god nok. Jeg kan ikke huske, om det var samme slags som til den klare suppe. Det smagte under alle omstændigheder godt. Vi har også brugt cornflakes som drys.
  Jeg husker bedst, at hyldebærsuppen var komme-hjem-fra-skole-mad. Måske fik vi det også som dessert - eller efterret, som det også blev kaldt i mit barndomshjem, ligesom hos jette h.
  Med alle de forslag, du nu har fået, så rækker lageret måske slet ikke så langt ;-)

  SvarSlet
 19. Jeg er næsten NØDT til at skrive en kommentar. Jeg boede på Hyldgård, da jeg var barn, mit mellemnavn er Hyldgård og jeg elsker hyldebærsuppe - jeg fik det som regel, når jeg var syg, sådan som forkælelse. Jeg husker det med tvebakker, men har også prøvet med melboller, og det kunne jeg overhovedet ikke li' - jeg er opvokset i Himmerland.

  SvarSlet
 20. fru green, rosen vil jeg give vider til datteren :-)

  kagekone, sådan nyder jeg den også :-)

  nurhanne, velkommen hertil, jeg synes det er hyggeligt at min blog også læses i Malaysia :-) og jeg får sådan lyst til nye serveringsmuligheder.

  madame, de æbler lyder til at være en lige så stor traditon som tvebakkerne

  kaja, jeg er ved at blive fristet til melbollerne ;-)

  Anne og et cetera, I er gået glip af noget ;-)

  fru koch, din hukommelse fejler ikke noget,melboller er åbenbart med både i sønderjylland og på sjælland

  Jette og Conny, dengang jeg skrev dessert tænkte jeg selv efterret, for det var vi også vant til.Og Conny, jeg tror jeg gør som ved smageprøvninger, små portioner :-)

  Helle, du er selvskrevet til hyldebærsaft og suppe :-)

  SvarSlet
 21. Har du hørt om ristede havregryn eller ristede franskbrød i tern til suppen. Her har jeg dog i barndommens land mest vokset op med tvebakker - og som hovedret.

  SvarSlet
 22. Puk, jeg har ikke prøvet det, men der er flere, der foreslår de varianter. Tvebakker er også det jeg er vant til :-)

  SvarSlet