torsdag, september 27, 2007

MIN ARBEJDSPLADS

Egentlig skulle jeg holde fri, men der loves regn de næste tre dage, så der skal sættes turbo på kartoffeloptagningen, for marken, der tages op på, ligger lidt væk, og den mark som man kører ned til den anden mark på, er ved at blive godt fugtig = svær at køre på.

Turboen, det er mig :-)

Så landmanden og jeg startede tidligt med at sortere kartofler, så vi hurtigt kunne komme ud og tage kartofler op.
Jeg har siddet 11 år ved det sorterbord, siddet og sorteret grønne og grimme kartofler fra. Det var ikke mit yndlingsjob, men man tænker godt der, det kræver dog, at man kan holde fokus på kartoflerne, samtidig med at man lader tankerne vandre. Det kan både landmanden og jeg, vi kunne sidde der i 8 timer uden at tale med hinanden, der var ingen musik, kun sortermaskinens lyde. Han lavede markplaner og jeg forberedte FDF møder, tænkte på aftensmad, indkøb og meget andet.


Jeg har ikke fortrudt skiftet tilbage til sygeplejen, men landmanden kommer altid med forslaget om at komme tilbage, når jeg nævner, hvor træt jeg er efter arbejde, så nu fortæller jeg ham det ikke mere ;-)

Da de andre mødte, kunne jeg køre ind til mejeriet og købe oste, månen hang stadig over mosen mod vest, mens solen begyndte sin opstigen mod øst. Når man møder tidligt, får man tit foræret en smuk morgenhimmel.


9 kommentarer:

 1. Man bliver nok træt på forskellig måde ved de to job, kan jeg tænke mig. Ved landsmandslivet på en mere fysisk måde. Håber du klarer at være 'turbo' i dag, Lene.

  SvarSlet
 2. Der kan man tale om at arbejde uden pause. Jeg kan godt forestille mig får tænkt nogle tanker ved sådan et bånd.
  Jeg håber at du får tid til lidt afslapning når det nu bliver regn i weekenden, hvis i altså er færdige med at sorterer

  SvarSlet
 3. Ja, for søren hvor den himmel smuk - godt at du har sans for de gode ting ved både båndet og at stå meget tidligt op ;-)

  SvarSlet
 4. Dejlige morgenbilleder - og gode tanker om forskelligt arbejde. Bare på et kontorarbejde som mit er der mange forskellige slags opgaver. Ved nogle kan man netop planlægge resten af dagen (fx kuvertering af kursusprogrammer), ved andre må man bruge al hjernekapacitet præcis på opgaven (fx oversættelser), og ved atter andre er det planlægnings- og holden-styr-på-ting-generne der skal i gang (rejse- og mødeplanlægning og bestilling).
  Jeg forestiller mig, at selvom kartoffelsortering nok er et lidt ensformigt arbejde, så må det alligevel være anderledes, når man har sit eget. Man gør det for sig selv og kan i høj grad se en mening med det.

  SvarSlet
 5. Håber du har fået tænkt en masse tanker ved kartoffelbordet. Jeg kan godt forstå, landmanden tilbyder dig arbejde derhjemme,det er hyggeligt at arbejde sammen om tingene.

  SvarSlet
 6. Jeg er utroligt daarlig til at lave ingenting og kan lige forestille alt det taenken jeg kunne faa ordnet ved saadan et sorterebord. Jeg ville da blive helt vaek i det hele!
  Fede morgenbilleder.

  SvarSlet
 7. madame, jeg kan også blive fysisk træt i sygeplejen, men det der fylder mest er den psykiske træthed.

  Marianne/shabby, sortere er vi færdige med i denne uge, men kartoffelindlagring varer ca. 1½ uge mere, så vi krydser fingre for ikke for megen regn, men slappe af, det skal vi nok nå :-)

  et cetera, det har bloggen bl.a lært mig :-)

  Conny, selve det at sortere er som fabriksarbejde, så ja at det er ens eget, spiller en stor rolle, men jeg løb jo fra pladsen ;-) så jeg gør det kun en gang imellem.

  Kaja, det er det, men jeg er jo uddannet sygeplejerske, så det trak for meget i længden :-)

  Tak Tina, jeg er slet ikke i yvivl om at du ville få ordnet en masse :-)

  SvarSlet
 8. Tvivl sku der stå :-)

  SvarSlet
 9. har selv siddet ved sorterbord 6 og på optageren i 6 måneder - Jeg syntes det var et kanon job. Og hvor kan man få ordnet verdens situationen MANGE gange 8o) Man kan stadig savne et job der kan tillade så meget hjernevandring på en dag ;o)

  SvarSlet