søndag, september 09, 2007

GLAD ELLER TILFREDS?

Det er alt for sjældent, jeg gør det, men som jeg før har skrevet, er jeg tilhænger af aftensgudstjenester, fordi jeg ikke gider stå og gøre mig præsentabel meget tidligt en søndag morgen. I dag blæste jeg på det, redte håret og drog af sted i strålende solskin. Sønnen og de overnattende venner drog til deres kirke og jeg til min.


Gudstjenesten var som den er, når den er bedst. Dejlige sange, både nye og gamle, som jeg sang med på, og som gjorde mig glad. En prædiken til eftertanke med udgangspunkt i taknemlighed for livet. Man kan godt være glad for livet, selvom man ikke er tilfreds med visse dele i sit liv, man kan godt skønne på livet som en gave, selvom man har bekymringer og sorger. Det faldt helt i tråd med meget af det, jeg oplever, når jeg læser blogs. Og det at skrive indlæg gør mig også bevidst om denne gave, som livet er.

Og så har sønnen lært mig noget nyt, jeg var ved at makrofotografere, da han spurgte, hvad laver du, du skal da zoome. Skal jeg zoome, kan man det, når makrofunktionen er slået til? Nåhh så er det ikke så sært, at han kommer tættere på sine motiver ;-)


Det skulle lige prøves af, mon ikke den lille humlebi er glad for sit liv og tilfreds med de dejlige blomster.



22 kommentarer:

  1. Hold da op, Lene - hvor utroligt smukt - det vil jeg da også prøve - hvis altså jeg ka' ;-)

    SvarSlet
  2. Nåh så skulle ægget lige lære hønen. Velkommen i klubben jeg har prøvet det allerede. Jeg mener at de unge lærer mig noget nyt! Fortsat god søndag ...

    SvarSlet
  3. prøv det et cetera, og her går sønnen og ryster på hovedet, jamen altså ku han ikke ha sagt det noget før? ;-)

    SvarSlet
  4. Fru koch, de er sommetider lidt klogere end os;-) men også kun sommetider, ikke?
    Og i lige måde

    SvarSlet
  5. Ja, livet er en gave, Lene, og dine billeder er fantastsik smukke. Jeg har også stået og kigget på en edderkop og dens smukke spindelvæv i dag - man ser dem rigtigt her i september måned. Jeg er ikke troende selv, men er glad, når mennesker finder mening ved at gå til gudstjeneste.

    SvarSlet
  6. "Man kan godt være glad for livet, selvom man ikke er tilfreds med visse dele i sit liv, man kan godt skønne på livet som en gave, selvom man har bekymringer og sorger."

    Jeg får næsten en følelse af, at du tænker på mig. For disse ord kunne have været mine i går og i dag.
    Jeg ville have haft godt af at komme til den gudstjeneste. For selvom man ikke kalder sig selv for ethundrede procent kristen, så kan man få meget sat i perspektiv ved sådan en gudstjeneste.
    Nu gør jeg så noget andet, da jeg ikke kan komme til gudstjenester. Jeg "stener", (et ord sønnen har lært mig!). At "stene" betyder blot at sidde og stirre ud i luften i timevis, indtil man er klar igen.

    SvarSlet
  7. madame, spindelsvæv er utroligt smukt ude i naturen, herinde...:-)
    En time hvor man ikke kan nås af telefoner og andet, men blot kan sidde og tænke, synge og måske få nogle kloge ord med hjem, det er godt.

    Johanne- jeg følte også hun talte til mig :-) og stene eller meditere eller tænke, det er godt.

    SvarSlet
  8. Så fik jeg mig en lille aftengudstjeneste. Formiddagens blev sprunget over denne gang til fordel for at slappe af og nyde sol og vind i haven.

    Med din lille beretningen fik jeg så dagens ord med alligevel. ;-)

    SvarSlet
  9. fru green, det skal der også være tid til :-)

    SvarSlet
  10. Det er da helt vildt, som du er kommet i macro. Det ser flot ud, og du kan da komme tæt på. Hvilket kamera??

    God aften:)

    SvarSlet
  11. Tak Sifka, mit kamera er et Pentax optio L 20. Det er da godt man har en søn, som først lige har fået et kamera, men som med det samme har fattet pointen :-)

    SvarSlet
  12. Du tar noen nydelige bilder.

    Selv om jeg ikke er kristen og sjelden går i kirken, forstår jeg godt at du liker det. Da barna var små, sang de i kirkekoret, og jeg satt i styret. Det ble mange gudstjenester å overvære når de små skulle synge. Og jeg likte det så godt. En av prestene holdt noen flotte prekener med mye god livsvisdom. Når jeg hadde fått høre på ham, følte jeg at jeg hadde fått med meg noe som ga dagen en rikere dimensjon. Det var alltid noe til ettertanke. I vår katolske kirke hadde vi en pater som også holdt noen flotte prekener, men ham hørte jeg bare på Julaften. Da hender det nemlig at jeg og min datter rømmer huset for å få litt ro og fred fra mat og gaver, og heller samle noen ord om det som virkelig teller her i livet.

    Fortsatt god søndag.

    SvarSlet
  13. Tak Hege, jeg føler, jeg både får(hvis jeg er heldig) kloge ord til eftertanke, men også roen til at tænke. Det er vel også det I nyder juleaften. Vore to præster er ikke bare kristne, men også mennesker, som er gode til at formidle deres tanker om en tekst, og det er godt.

    SvarSlet
  14. Utrolig gode billeder du der har fået med selv om ægget lærte hønen...
    Kender godt det med, man ikke kommer afsted fra morgenstunden til gudstjeneste. Jeg er dog blevet bedre i kraft af, jeg er medhjælp ved nærliggende kirke, hvor jeg møder ind en time før, hvor jeg har god tid til at indstille mig mentalt til den kirkelige handling, hvilket jeg i høj grad nyder. Vi har en præst, som er god til at formidle, så man kan forstå ham, og man hører efter fra første færd, han lukker munden op. En person, som er meget lydhør over for sine sognebørn og er der, hvor det er nødvendigt, hovsa, et sidespring. Er du i øvrigt i stand til at se mit link nu...

    SvarSlet
  15. Du fangede lige gudstjenesten i en nøddeskal, der, Lene. Som ikke-særlig-ofte-kirkegænger har jeg lidt svært ved de nye salmer. Ritualerne fylder en med ro, og der er tid til eftertanke.

    Og uha - haj med et kamera er du også. Her mangler jeg tålmodigheden. Godt du deler med os andre.

    SvarSlet
  16. Puk, det er godt med en præst der kan formidle og også lytte, de to ting er efter min mening et "must" for den stilling. Dit link virker, så jeg glæder mig til at læse hos dig :-)

    Conny, jeg har været FDF leder i 7 år, så de har givet mig en god ballast i forhold til de nye salmer. Jeg synes det er træls, når jeg ikke kender salmerne, gamle eller nye, men så driller den ene præst mig med, at så må jeg komme lidt oftere ;-)

    SvarSlet
  17. Smukke billeder....
    Her var jeg til aftengudstjeneste, ikke noget vi normalt gør os i, men det var en del af ældstedatterens konfirmationsforberedelse, så hun og jeg drog af sted til en smuk gudtjeneste specielt for de unge. Eneste minus ved at komme i den kirke er at den (måske) for evigt vil minde mig om den triste decemberdag for snart 3 år siden, hvor vi måtte sige farvel til vores lille dreng. Men det er vores kirke og så må det være sådan...

    SvarSlet
  18. Meget smukke billeder Lene, dem kan du være stolt af.

    SvarSlet
  19. Det lader iøvrigt til, du er lige så heldig med præst som mig, har talt med min så sent som i dag, jeg har tidlig vagt på søndag og ser frem til det, da jeg blir grebet af det, når jeg sidder i kirken, synger gevaldigt med på salmerne, jeg kender fra barnsben.

    SvarSlet
  20. Jamen, vi er jo helt enige i, hvor betydningsfuld en god præst kan være. Meget gode betragtninger til den gudstjeneste. Da jeg var syg i sin tid og specielt efterfølgende, tænkte jeg meget over, hvor vigtigt det må være, at der er både bløgetoppe og bælgedale i livet - det er dem, der giver alle stunder mening og fylde. Smukke billeder, også!

    SvarSlet
  21. moster tulle, jeg tror kirken vil blive et minde både om din søns begravelse, men forhåbentlig også om konfirmationerne, og en god aften som i går må der jo gerne komme flere af.

    Puk vi er heldige med vore præster, og jeg kommer ikke så ofte i kirken, men er engageret i lidt børne/ungdomsarbejde og kender dem derfra.

    SvarSlet
  22. sister bonde - tak, det er helt træls,eller måske godt for jer ;-), at jeg kommer så sent hjem i den her uge, for så er lyset jo ikke så godt.

    Nina, lige nøjagtig, salt og sukker, lys og mørke, varme og kulde. Vi rummer det hele.

    SvarSlet