mandag, september 16, 2013

AT FRYSE

Min stationære computer fryser, eller rettere sagt skærmbilledet er frosset fast. Nu får det lov til at fryse, mens jeg venter på en livlines opkald. For det er et tiltagende problem, som indtil nu kun har kunnet løse sig ved, at computeren brutalt bliver slukket og dokumenter forsvinder ud i det blå imens.

Jeg fryser også, der skal tændes for varmen, og da det er landmandens opgave og indebærer noget med et stokerfyret, der skal startes op efter lang pause og en vandvarmer på loftet et eller andet skummelt sted, der skal omstilles, så venter jeg tålmodigt, for den kære landmand har jo travlt. Jeg har tændt op i brændeovnen, men varmen formår ikke at brede sig til køkkenet, hvor der er mest lyst, og hvor jeg har taget den gamle gyngestol med ud, så jeg kan strikke. Altså når en gang den vægelsindede får valgt farve til næste stribe garn, helt ærligt hvor svært kan det være? Jeg fryser måske også, fordi jeg igen i går kom hjem efter midnat, fordi der kom nye patienter sidst på aftenen, og så kunne jeg ikke falde til ro, men sad oppe til ved totiden med te, is og computer. Nå ja, så har jeg stadig ikke strømper på, men jeg har dog taget et par sandaler på, så de bare fødder ikke møder trægulvet. Jeg har ikke lyst til at tage strømper på, jeg sveder, når jeg får strømper på, men måske bliver jeg nødt til at overgive mig, for varme i huset kommer der vist ikke foreløbig.


Mandagen efter aftenvagter er altid en dag på standby, jeg er sløv og træt, så jeg har for længe siden givet mig selv lov til blot at være og få det fra hånden, som nu skal fra hånden. I dag er det kontorarbejde (tjek), og bagning af boller og kage til folkeholdet. De er nemlig optimister og satser på at vejret ændrer sig over middag, så der kan tages kartofler op. Ventetiden udnyttes til at gøre det nye kølehus klar til brug. Måske skulle jeg komme i gang med bagningen, for så ville ovnen levere varme til det lyse køkken. Måske. Mandag er der plads til vægelsindethed, mandag er der plads til langsomhed. Hvad er der plads til hos dig på en septemberregnvejrsmandag?


Og mens jeg ventede på, at billederne blev downloadet, blev dej rørt sammen til boller, og solen tittede frem. Det skal nok ende med varme i krop og hus :-) God mandag til dig


16 kommentarer:

 1. Ikke underligt at den er frosset - der var skrækkelig koldt i går. I dag har vi trods alt fået en lille smule sol mellem alle regnbygerne.
  Put alt dit garn i en pose og træk en tilfældig til den næste stribe :)
  God og dejlig dag til dig Lene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, jeg vil være modig, lige som dig :-)

   Slet
 2. PS: Jeg har heller ikke taget strømper på - jeg sveder med strømper ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det er sjovt at netop tæerne må ikke tildækkes, resten af kroppen kan sagtens have meget tøj på, men ikke tæerne. Dog har jeg nu strømper på på arbejde :-)

   Slet
 3. Jeg nægter at overgive mig til strømper og lukkede sko, før vi når oktober - jeg holder stædigt fast i sommeren.

  Tænk at en Mac også kan fryse; det er faktisk for dårligt med de priser, de holder sig.

  Min mandag har budt på besøg af hjemmeplejen, der hjælper mig med bad og med at få en t-shirt på. De smører også morgenmaden og til frokost og til aften. Det er en fantastisk fin service. Så har jeg været på apoteket. Jeg har også forsøgt at støvsuge med een hånd, det er godt nok ikke særlig nemt. Lige nu sidder jeg og hører alle mine bedste hits på MediaMonkey (et program, der gør, at man kan høre al sin musik på computeren).

  Senere skal jeg til møde i Visionsudvalget ved Hvidovre Kirke, det er første møde, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, herhjemme har jeg ikke strømper på, men på arbejde har jeg dog :-)
   Og det er ikke min Mac, men min stationære computer, nu kommer den til "doktoren" i morgen, det er vist noget hardware, der er i udu.

   Slet
 4. Jeg har overgivet mig og har trukket strømper på, men kun fordi jeg cykler til og fra arbejde, og det er simpelthen for koldt og vådt at cykle i sandaler og bare tæer om morgenen.. :-)

  Min dag består af arbejde.. masser af arbejde, men jeg håber fyraften snart rammer mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg håber fyraften har ramt dig nu, jeg arbejder lidt hjemmefra i dag. Cykelture nu skal medføre strømper :-)

   Slet
 5. Her er det strømper af og på og af og på....... Jeg overgiver mig ikke gerne.
  Efter en lidt "frisk" arbejdsdag (hvilke arbejdsdage er efterhånden ikke det), skal jeg lige sidde lidt med en kop kaffe og et par lukkede øjne. Aftenen står på korsang, og det betyder en søvnløs nat forude..... Der er heldigvis forberedt til i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er med strømperne som med resten af min påklædning, det skal være nemt at tage af og på :-)
   Hvorfor får du søvnløs nat af korsang? Det lyder da ikke godt. Med mindre det er som her, at du kommer for sent i seng i forhold til det, du er vant til. Men helt søvnløs?

   Slet
  2. Jeg kan simpelthen ikke falde i søvn, når jeg kommer hjem efter tre timers kor og en cykeltur. Og det er træls, når vækkeuret ringer 4:38....

   Slet
  3. Eva, det kan jeg godt følge dig i. Jeg kan ikke falde i søvn, hvis jeg løber om aftenen ved ottetiden :-)

   Slet
 6. Her har mandagen budt på tandlægebesøg på Riget, to huller og en knækket fyldning der skal laves før strålebehandling, men heldigvis var der ingen grimme overraskelser at se på røngtenbillederne af tænderne. ;-D Håber du har fået varmen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, jeg har fået varmen :-)Godt at tandlægebesøget ikke gav grimme overraskelser, så du snart kan blive klar til strålebehandlingen.

   Slet
 7. Efter den kolde mandag har jeg altså fundet strømperne frem. De kan dog godt komme af igen, hvis vejret tilbyder noget varme.
  Jeg kom til at tænke på under læsningen af dit indlæg, hvordan vi jyder har en anden måde end sjællænderne (og måske også andre danskere) at fryse på. For vi fryser bare der, hvor vi nu fryser; altså jeg fryser mine fingre, eller minde fingre fryser, hvor de andre fryser OM fingrene. Og det synes jeg, vi hver især skal holde fast i - og så kan vi grine lidt med hinanden over de sproglige forskelle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, strømperne er fundet frem til arbejdssandalerne, og skoene er fundet frem til herhjemme, men jeg går stadig barfodet i skoene :-) Sjovt at der er den forskel, men det er bare herligt, jeg har aldrig prøvet at fryse om fingrene ;-)

   Slet