torsdag, september 19, 2013

TIL GRIN KAN MAN ALTID BLIVE

Midt i samtalen brød hun sammen af grin og undskyldte i samme øjeblik. Det var mig, min kollega grinte af. Jeg havde snakket og snakket, og i løbet af fem minutters snak havde jeg påbegyndt fem temaer, men var gennem snakken kommet i tanke om et nyt område, som jeg så hoppede over i. Ingen af temaerne blev afsluttet, måske var de blevet det, hvis jeg havde talt ca ti minutter mere.

Jeg skrev det jo forleden dag, jeg skal lære at fokusere på et emne ad gangen. Jeg har altid været en, der hoppede fra et emne til et andet, men jeg er storslem nu. Og samtidig med så snakker jeg ikke rigtig med nogen, når jeg ikke er på arbejde. Jeg “snakker” med jer, og jeg snakker af og til i telefon med søskende og mine børn, men i hverdagen er det begrænset, hvor meget jeg kommer af med omkring mit arbejde eller det, der optager mig (helt ærligt så er det nok også arbejdsrelateret)  Selvfølgelig snakker jeg med landmanden, men det er ofte om hundetræning, jagtoplevelser, landbrug eller motorcyketure. Sygepleje, strik, sang, blognyt, bøger og andre ting jeg nyder at snakke om, de emner bliver meget lidt berørt herhjemme, så jeg elsker at snakke med mine kolleger.

Nu skal det have en ende, ikke snakken, men min manglende koncentration. Det er ikke så sært, at jeg ikke kan finde ud af at slå masker op i rette antal eller tælle til et simpelt mønster. Målet i dag var at holde fokus, at holde mig væk fra afsnittet og holde mig på kontoret. Listen over gøremål var lang, men jeg nåede næsten i land, der kom dog også nye emner til undervejs. I morgen skal jeg være ansvarshavende sammen med, at jeg har specialedag og har undervisning, og så ved jeg af erfaring, at der kommer mange afbrydelser. Men i dag lykkedes det, og jeg klarede også at holde samtaler i gang uden at hoppe til andre emner undervejs.

P1070130

Mon “dekoratøren” mistede koncentrationen undervejs, der mangler jo et hul ;-)

P1070128

Nogen gange skal man holde sig for sig selv og koncentrere sig om sine opgaver.

16 kommentarer:

 1. Hihi.. Ja til grin kan man altid blive.. :-)

  SvarSlet
 2. Det er ikke nemt at styre en hjerne som kaster bolde i luften, og de allesammen ef SÅ spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sigrid, det er netop lige nøjagtig pointen :-)

   Slet
 3. Det er sundt at lære sig selv at holde fokus bare på et enkelt emne; jeg ved godt, at man siger, at kvinder - i modsætning til mænd - kan multitaske. Jeg stiller spørgsmål ved, om det nu er særlig sundt at multitaske. Jeg tror faktisk, det er usundt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, nogle gange er det nødvendigt, andre gange er det sjovt, men jeg tror heller ikke at det er sundt hele tiden at tusind ting i gang på en gang :-)

   Slet
 4. Hehe, det var altså ikke helt ved siden af, da jeg forleden kom med en teori om årsagen til dine mange opslagningsforsøg :-)
  Jeg kan også godt finde på at lave samme nummer som dig, og jeg kan gå et sted hen i huset i et bestemt ærinde og have nået at lave fem andre ting og flere timer frem, inden jeg finder ud af, at jeg aldrig foretog mig det oprindeligt bestemte :-)
  Men jeg kan dog også helt og fuldt koncentrere mig om én ting, hvis det er nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var slet ikke ved siden af :-) Jeg plejer også at kunne koncentrere mig, når jeg skal, men jeg har vist bare ladet mig rive med at alt det jeg gerne vil nå.

   Slet
 5. Ha ha, jeg er også en klovn til at koncentrere mig. Sommetider så meget, at det undrer mig, at det overhovedet er lykkedes mig at tage en uddannelse i sin tid. Måske er jeg blevet mere flapsi-hapsi med alderen? Det der blomstermønster funderede jeg også lidt over, da du viste billedet forleden. Mit gæt er, at et insekt har hapset i blomsten allerede da den kun var knop. Det ikke-hapsede kronblad har ligget inderst - eller hvad?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, mht blomstermønsteret så er det da et rigtig godt bud :-)

   Slet
 6. Ha, det kunne snildt have været mig. Der bliver også grint af mig, når jeg kører frem og ender et helt andet sted i samtalen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Margrethe, jeg tror især mænd har svært ved at følge sådan en samtale :-)

   Slet
 7. Jamen, når man nu har så meget at fortælle ....:-) kender jeg godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, og så lidt tid at fortælle det i :-)

   Slet
 8. Hvad hjertet er fyldt med løber munden over med, meget passende i dit tilfælde. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, meget passende :-)

   Slet