søndag, september 08, 2013

MORGENSTUND PÅ NØRREBRO

To morgener er jeg vågnet op med solen skinnende ind af vinduet. I går havde jeg planlagt at løbe en tur på Assistenskirkegården, men da jeg mærkede efter , så var det ikke det, jeg skulle. I stedet for lagde jeg mig i datterens sofa og læste en god bog færdig. Johanne havde anbefalet den, to af mine kolleger havde også sagt, at den skulle jeg læse, og til sidst lagde de bogen i min bakke. Bogen mindede mig om filmen De urørlige og alligevel ikke. Omdrejningspunkt i både film og bog er en mand, der er tetraplegiker og en ny medhjælper og deres indbyrdes relation. For medhjælperne i både film og bog åbner en helt ny verden for dem, og de forandrer sig undervejs i forløbet. Jeg læste bogen med både smil på læben og tårer i øjnene, jeg kan varmt anbefale Mig før Dig af Jojo Moyes.

I dag kom jeg så ud og løbe, jeg var ikke den eneste, og flere stødte jeg på flere gange. Assistenskirkegården er trods alt ikke så lang i omkreds, at man kan nøjes med en tur. Alle så dybt koncentreret ud i deres løb, så jeg besluttede mig for at få øjenkontakt og så smile og sige god morgen, også til småbarnsfamilien, der gik morgentur. Det virkede, jeg fik mange smil tilbage. Må din søndag give anledning til smil.

8 kommentarer:

 1. Man kommer langt med at smile, det er en rigtig god vane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er dejligt at blive mødt med et smil og det er rigtig godt at finde ud af at man selv kan gøre noget for at få et smil :-)

   Slet
 2. Jeg har smilet til en fiskehejre, men den smilede ikke igen.
  Snart skal jeg ud og se, om en skestork kan smile :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, som Poul Reichardt ville have sunget : kan du smile til fiskehejre og fløjte til en skestork, så har du fundet ud af noget, som er meget værd ;-)

   Slet
 3. Jeg ville også ha milet tilbage.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det ved jeg at du ville have gjort :-)

   Slet
 4. Man kommer langt med et smil og det er en god måde at starte dagen på. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, det er det nemlig. Et smil kan bryde en akavet situation, et smil kan lindre i en hård situation og et smil kan bare gøre en glad :-)

   Slet