mandag, september 30, 2013

MOTORCYKLER MORS RUNDT MED MC-HISTORIESKRIVNING

Turlederen fra region Nordjylland havde længe ønsket at køre Mors rundt langs vandet. Det var oplagt at tilbyde medlemmerne i regionerne Vestjylland og Østjylland at være med. Turlederen havde planlagt kaffe på Feggesund Kro og havde varskoet kromutter om ca. 30 motorcyklister til kaffe, men ville melde endelig tilbage søndag klokken elleve, når alle stod ved tankstationen i Skive, klar til afgang. Turlederen og alle vi andre fik os noget af en overraskelse søndag formiddag. Der blev skrevet historie i BMW-MC klubbens turhistorie, der kom 77 motorcykler med 100 glade motorcyklister! Kromutter blev helt stille i telefonen, men hun havde 3½ time g hun klarede det med bravur ( og jeg ville stave det bravour, men det er forkert, desværre).

P1070189P1070190

Vi andre fik en dejlig oplevelse. Solen skinnede, folk stoppede op, når vi kom forbi og vinkede til os. De stakkels bilister på de små veje, som lige ville holde stille, når de første motorcykler kørte forbi på den smalle vej, måtte vente længe, inden den sidste motorcykel havde passeret dem.

P1070200P1070202

P1070206

Vi kørte fra Skive over Sallingsundbroen, hvor vi samlede de sidste motorcykler op. Herefter kørte vi med uret rundt om Mors, og nærmest hele vejen havde vi udsigt til vand til vores venstre side. Vi fulgte mange steder Margueriteruten, og igen måtte jeg tænke over, hvor meget mere man ser og sanser på en motorcykel frem for i bil.

P1070212P1070213

P1070216

Frokostpausen blev holdt ved Vilsund, vi var nødt til at køre over på fastlandet til Vilsund Havn, her var der plads til alle motorcykler og i nærheden lå en tankstation med toiletter, hvilket er en vigtig detalje, hvis man vil have kvinder med på turen. Det er besværligt på et toilet, når alt overtøjet skal af for at kunne sætte sig, jeg tør slet ikke begynde på det ude i naturen.

P1070220P1070225

Mange havde madpakker med, men de unge piger på tanken fik vist også travlt med at lange pølser og sandwich over disken. Der blev snakket vældigt, der var gensyn med motorcyklister fra nær og fjerne, ja selv fra Fyn var der en deltager. Turen gik videre til Feggesund, her lå kroen, og der var gode hjemmebagte boller med pålæg og ost og portionsanrettet æblekage sat på bordet sammen med masser af god kaffe og te. Her blev der også tid til et gruppebillede, så det store fremmøde kunne dokumenteres på hjemmesiden.

P1070233P1070237

P1070247

Vi fortsatte ned til Sallingsundbroen igen langs vandet, og da der var blevet snakket af og sagt farvel, drog en lille sluttet flok nordjyder mod Sundsøre, hvor færgen sejlede os over til Hvalpsund, og så skiltes vores veje. To motorcykler drog mod Vendsyssel og sluttede turen af med hurtig aftensmad på stedet med det gule M. En lang og dejlig dag var slut. Og det var en træt landmand, der i dag stod op for at fortsætte sine lange dage i kartoffeloptagningssæsonen, men han havde nydt turen i går sammen med alle de andre. Og det havde hans kone også. Dagens fridag fra sygeplejen skal udnyttes til at plukke hyldebær, vaske tøj, kontorarbejde og videre oprydning af værelsernes skabe og skuffer. Frosten, som også har været på besøg i nat, har måske også modnet æblerne i haven, og så skal der bages æblekage til medarbejderne i eftermiddag. God mandag til dig, denne sidste dag i september måned, som også vil gå over i historien som den skønneste og smukkeste september i lang tid.

P1070250

28 kommentarer:

 1. Skønne billeder i pragtfuld septembervejr :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak anonym, det var et herligt septembervejr :-)

   Slet
 2. Åh ja, det var da en skøn oplevelse - så mange mc'er på tur og i så fint vejr! Dejlige billeder - som at være der selv! God fridag med bær og frugt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, tak, ja det var en dejlig tur :-)

   Slet
 3. Jeg kan godt lide bemærkningen om at "alle prikkerne er motorcykler" (som er bemandede!) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, ja heldigvis var de bemandede ;-)

   Slet
 4. Jeg får sådan en lyst til at eje en motorcykel! Det må være så fantastisk at have naturen og duftene så tæt på. Og sikke et sammenhold I må have. Godt at I havde sådan et fint vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er et rent sansebombardement at køre på motorcykel :-)

   Slet
 5. I kunne da vist heller ikke forlange bedre vejr! Jeg kan godt forstå, at det kunne lokke så mange MC-entusiaster ud i går. Godt klaret af kromutter, men det giver jo alt andet lige lidt god reklame ...
  Og så genkender man en lille del af jeres tur :-)
  Ja - det må være en september, som går over i historien, hvad skønhed angår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vejret var perfekt og Mors er smuk i solskin :-) Det er mange år siden, jeg har været på Mors, men jeg fik lyst til at gå på opdagelse der igen.

   Slet
 6. Det er simpelthen så dejligt, når vejret beslutter sig for at samarbejde til sådanne arrangementer :-) Kan godt forstå, kromutter blev lidt stille. Der er altså forskel på at få 30 eller 100 gæster!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, turlederen havde prøvekørt turen i regnvejr, så han var ovenud lykkelig :-) Jeg tro nok, at jeg havde fået lidt åndedrætsbesvær, hvis jeg var kromutter, men der er nok en årsag til at jeg ikke er det ;-)

   Slet
 7. Sikke en oplevelse. Dagen i går var også noget af det smukkeste. Helt ovre hos os på Sjælland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, og vejret fortsatte på samme vis mandag, men jeg hørte fra min datter at der var gråvejr i Kbh. :-)

   Slet
 8. Åh sikke en skøn tur, jeg ville godt have været med. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, jeg ville have nydt at have dig med :-)

   Slet
 9. Vi har i år haft det mest vidunderlige vejr...lige til motorcykelture og trave-ditto
  Skøn tur I har været på
  Jeg ville stave bravour som du gerne ville :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, perfekt vejr til gåture :-) Bravur ser lidt fattig ud, men sådan skal det åbenbart se ud.

   Slet
 10. Sikke en god ide at køre rundt om Mors. Jeg har nydt turen - billedturen ;-) Det er et område, jeg kender godt. Og vejret kunne ikke være bedre. Godt gået af krokonen, der blev klar til at tage imod så mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, turen var lige tilpas, og så var det perfekt, at der var udsigt til vand det meste af turen :-)

   Slet
 11. Dejlige billeder og jeg kan sagtens forstå at sådan en tur i sådan et vejr lokkede folk afsted i lidt større mængder end kromutter havde forventet - men sådan noget klarer man vel bare i den branche.

  Nød at være med på "sidelinjen"....

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, vejret og udsigten til at det måske var den sidste MCtur i år trak folk af huse :-)

   Slet
 12. Det har i sandhed været en smuk september. Sikke billeder du har fået taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, ja september har vist sig fra sin pæne side :-)

   Slet
 13. Nøj, for en smuk tur i et smukt vejr. Og nøj, for en stor forsamling af motorcyklister. Og nøj, hvor ville jeg også gerne stave ordet på den uofficielle facon.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny og nøj hvor er jeg glad for at du også synes bedst om den uofficielle stavemåde :-)

   Slet
 14. Skoen tur Lene. Jeg genkendte den flotte rundkoersel med det samme. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, det er jo også dit område :-)

   Slet