søndag, september 22, 2013

PÅ JAGT

Næh det er ikke landmanden, der er på jagt. Han har arbejdet hele formiddagen over ved kølehus 1. Når kartoflerne lægges på lager, køres de over en transportør, hvor jord fjernes dels mekanisk, dels af de folk der står ved transportøren. Derudover sorterer maskinen de små kartofler fra, så landmanden hurtigt kan finde de kasser frem, hvis det er små kartofler, ordren lyder på. Før hen skulle vi sortere et vist antal almindelig størrelse kartofler, før vi kunne levere små kartofler. Kasserne med de små kartofler har stået i laden, mens kølehus 1 blev fyldt op. Nu er kasserne med små kartofler sat tilbage i kølehuset, så de står samlet og så optagningsholdet i morgen kan fylde huset helt og så lukkes det. De kartofler får lov til at stå trygt og godt i en konstant temperatur helt frem til slutningen af februar måned. Så bliver de hentet hjem, efterhånden som ordrerne kommer ind, dermed sikrer vi, at du får en kartoffel helt som ny, også til foråret.

P1070124

P1070122

DSC06606

Var det så Istvan, der var gået på jagt? Næh, han må nøjes med hundegården i dagtiden og så kurven ved siden af landmanden om aftenen. Der er ikke tid til så megen træning eller ture sammen, men makkerparret har dog været til den lokale udvidet apporteringsprøve uden at have nået at træne i 14 dage, og der før havde de trænet en dag om ugen. Det må være lidt demotiverende for de andre, for makkerparret snuppede ikke desto mindre pokalen.

Jagten er derimod gået ind på min motivation. Jeg har som sagt mistet fuldstændig lysten til at løbe, og det er kun bevidstheden om, at jeg har det godt bagefter, der gør, at jeg af og til kommer af sted. Måske handler det om, at jeg nu vil ned i tid, og endomondo skulle hjælpe mig til det, men jeg bliver så irriteret på den, når den ikke måler rigtig. Og samtidig er det dybt nedslående, når den giver mig resultatet for hver km. Måske har jeg urealistiske forventninger til at få tiden ned, måske skulle jeg finde musikken frem igen, måske skulle jeg finde mig en løbekammerat. I dag har jeg efterregnet på endomondos tid, og jeg har løbet bedre end de sidste mange gang, så der er håb forude :-) Det hjælper i jagten på motivationen. Og i mangel på billeder får du et fra forleden aftens gåtur.

P1070149

12 kommentarer:

 1. Hvor må det være en fornøjelse at høste kartoflerne - de ser jo pæne ud! - og se maskinen hjælpe med sorteringen. Det var et større arbejde i gamle tidligere - bare for 30 år siden - men jeg har aldrig selv prøvet.

  Jeg kan godt forstå "jagten". Billedet fra spadsereturen er smukt, men somme tider skal der noget nyt til. En veninde jeg havde, foreslog, at vi tog andre steder hen hver gang vi var ude - og med bil var det nemt. Her på egnen kan jeg klare mig med en cykel: Der er Tisvilde Hegn (en cykeltur på 15 km. er ikke så slem :) og smukke stier. (Der måtte gerne være nogle flere!)

  God jagt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Donald, og du har ret, jeg skal vist ud og se nye omgivelser. At løbe frem og tilbage på vores vej er ikke særlig befordrende for motivationen :-) I elleve år var jeg en del af optagningsteamet og vi havde ikke det grej vi har nu. Det er nu 13½år siden, jeg kom tilbage til sygeplejefaget og jeg kan mærke, når jeg hjælper til herhjemme, at meget er blevet meget nemmere :-)

   Slet
 2. Lækre og flotte kartofler, jeg glæder mig til de kommer i handlen.

  Tillykke til både hund og mand, godt man ikke er oppe mod dem..:-)

  Mon ikke motivationen kommer hvis du kommer i gang igen, tiden er vel egentlig sekundær i forhold til, hvor godt du har det npr du har løbet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, kan I ikke planlæge en tur nordpå, hvor I skal direkte hjem bagefter, så kan I jo handle direkte hos landmanden her ;-)
   Tak, ja de er ikke så skønne at kæmpe mod :-)

   jeg ved det jo godt, men jeg vil gerne forbedre min tid, jeg løb virkelig langsom til DHL ;-)

   Slet
 3. Jeg krydser fingre for at motivationen dukker frem igen :)

  SvarSlet
 4. Kan du ikke sætte Istvan til at opspore din mistede motivation? Så sviner han heller ikke bryggersgulvet så længe ;-)
  Jeg har læst lidt bagud og er enig i, at der er forskel på ikke at orke og ikke at gide. Det sidste er meget mere negativt ladet, mens man, hvis man ikke orker, godt gider, men er for træt til at kunne mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide, Ellen :-) Og jeg vidste at du med få ord kunne sætte de to ord ind i en sammenhæng ( hvis man ikke orker, godt gider, men er for træt)

   Slet
 5. Det kan være svært at komme i gang igen, men pyt med tiden til at starte med, den skal nok blive bedre og du har jo næsten et helt år før næste DHL ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, jeg har også besluttet mig for blot at fokusere på at løbe og finde nye steder at løbe :-)

   Slet
 6. Lige rundt om hjørnet (sådan næsten) ligger der en gårdbutik. En af deres vigtige varer er kartofler. Der henter jeg stort set alle vores kartofler. De er en anelse dyrere end i Brugsen, men de er bare mere friske og helt uden plastik.
  Motivationen, der blev væk, kan være noget af en udfordring. Måske der er alternativer til dine løbeture?

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, vi sælger også kartofler til en gårdbutik :-) Jeg vil ikke opgive løbeturene, men jeg vil opgive mine ambitioner om at løbe hver anden dag :-)

   Slet