mandag, december 08, 2014

KLAR PARAT START

Der er syv dage til at nå alt det, jeg vil nå at gøre inden jul. Nå ja der er også dage derefter, men arbejdet tager sin bid af energien og opmærksomheden, så jeg drømmer om at gå all in i juleforberedelserne i denne uge. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg godt kunne bruge et drys sne til at sætte den rette stemning, men også at jeg indimellem tænker, helt ærligt det vigtigste er dog at vi har hinanden, punktum! Så jeg varmer mig ved tanken om at skulle træne sammen med en korveninde i dag, tanken om formiddagshygge hos en gammel veninde af mine forældre sammen med min søster, efterfølgende cafebesøg med min søster og til slut eftermiddagshygge med min far og to søstre i morgen, tanken om cafebesøg med en kollega, hvor vi skal drøfte emner til hendes afsluttende opgave, på onsdag og efterfølgende personalemøde. Men så må jeg heller ikke planlægge mere, for jeg elsker at være sammen med andre mennesker, derfor hygger jeg mig jo også på arbejde, om end der er travlt, jeg nyder kontakten med patienter, pårørende og kolleger. Jeg nyder at blive brugt fagligt, jeg nyder at mærke, at jeg kan noget, at jeg ved noget. Og så elsker jeg at le, og det gør jeg ofte, heldigvis.

Indimellem kommer jeg i tanke om, at jeg måske lever i en boble, jeg ser ikke fjernsyn, jeg hører sjældent radio, jeg læser ikke aviser, og så skynder jeg mig at tjekke de største avisers hjemmeside og de danske tvkanalers nyhedsside. Så derfor ved jeg nu noget om håndboldkamp, politianmeldte politikere, data om dig og mig i kampen om vores stemmer, forurening af stranden ved Fredericia, tyfonen Hagupit, kendte personers ledestjerne osv. Jeg vil nu hellere snakke med andre mennesker og læse med hos jer, I er med til at guide mig, så jeg ikke mener, jeg lever i en boble. Tak for det.

Og så går den ikke mere, fru landmandskone, der er en mental to-do-liste, du skal i gang med. God mandag til jer.

P1000835

10 kommentarer:

 1. Dagene indtil jul er travle for de fleste, og der er færre dage end der er aktiviteter, Jeg synes, det lyder som om, du får prioriteret på en god måde. Fx er det godt, at du får læst de store avisers hjemmesider, for man er da nødt til at vide bare lidt om, hvad der foregår ude i samfundet. Du ved sørme mere om verden end jeg gør, og jeg går endda hjemme på sygedagpenge. Må du have en dejlig mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne. Det er slet ikke hver dag jeg får læst nyheder, så det er mere fordi jeg læser om det ved blogs eller hører om det på arbejde.

   Slet
 2. Jeg gider heller ikke nyheder, men jeg får dem ind ad bagvejen, så at sige, fordi John ser alle de tv-aviser, som han gør.
  Politikere, fx, vurderer jeg på resultaterne; ikke på det de siger - det kan man alligevel overhovedet ikke tage for gode varer ;-)
  Jeg er bestemt ikke menneskesky, men jeg holder faktisk temmelig meget af alenetid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg holder også af alenetid, jeg får bare mest udrettet sammen med andre :-) Måske skulle jeg begynde at sidde sammen med Jørn om aftenen, for han ser også alle nyhederne. Jeg lukker døren og ser serier eller læser blogs inde i den anden stue :-)

   Slet
 3. Sikke et dejligt indlæg :-) Jeg kender godt det med boblen. Jeg synes der er så langt mellem det der er virkelig vigtigt, at der nemt kommer mere støj på hjernen end ret meget andet - men nogle ting burde jeg også vide!
  Ønsker dig en god december
  Kh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Livsglimt, tak :-) Ja det er netop støjen, der gør at man lader være med at følge med :-)

   Slet
 4. Jeg gad godt en hel masse. Men jeg er så pas på julen i år, at jeg har besluttet at det er nok vi har hinanden. Alt det andet kommer nok. Måske. Og ellers er det ligemeget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, fuldstændig lige meget, jeg er enig :-)

   Slet
 5. Jeg er vild med nyheder i aviser og tv. Gerne analyser, der uddyber emnerne. Men det er tidskrævende.
  God arbejdslyst med alt det, du skal nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, jeg gad godt at være lidt som dig, men sådan har jeg det ikke nu. Gad vide om det ændrer sig, den dag jeg går på efterløn? :-)

   Slet