tirsdag, december 23, 2014

LAD JULEFREDEN SÆNKE SIG

det håber jeg inderligt - på det store overordnede verdensplan, men så sandelig også på den lille del af verdenen, som mit arbejdssted er. Jeg har fri de næste par dage, men lige nu bekymrer jeg mig for mine kolleger, for arbejdsdagen har været frygtelig for mig. Jeg og mine kolleger knoklede og knoklede, og alligevel følte jeg konstant, at jeg var bagud; for hver punkt på min arbejdsliste, jeg fik ordnet, dukkede der flere op. Mange patienter er desværre for dem blevet indlagt, og flere var på vej. Min puls er stadig ikke faldet ned på normalt niveau, så datteren har overtaget risengrødstjansen. Jeg har aldrig før oplevet den reaktion, at jeg, da jeg skulle ringe og fortælle landmanden, jeg måtte tage overarbejde, ganske enkelt begyndte at græde. Jeg var så træt, og det hjalp at sige det højt til en, som ikke var involveret i samme forrygende travlhed, hvorefter jeg gik ud og fik færdiggjort de punkter, jeg ikke kunne overgive til aftenvagterne. Jeg håber inderligt, at freden sænker sig over min arbejdsplads.

Nu vil jeg gå ud og røre i risengrøden, det må være ren meditation. Jeg er så heldig, at jeg fra nu af kun skal arbejde 2. juledag, før jeg tager fat på 12 timers vagt nytårsnat og efterfølgende aftenvagter. Julefreden skal nok sænke sig her, må den også gøre det hos dig.

Rigtig glædelig jul til jer alle.

P1010463

20 kommentarer:

 1. Kære Lene..kan du nu have en god og glædelig jul. Jeg bliver lidt bekymret for dig ( og dine kollegaer) når du beskriver jeres arbejdsdag. Jeg håber I får det lidt roligere fremadrettet.
  Nyd dine juledage sammen med dine kære. Kærlig hilsen Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne og i lige måde. I dag var jeg bekymret, men jeg håber det ændrer sig. Der kommer flere læger og sygeplejersker efter nytår, så forhåbentlig kan det mærkes. Men nu er jeg ok og klar til at nyde fridagene :-)

   Slet
 2. Du har vist rigtig brug for at julefreden sænker sig, det er ikke sundt at græde af overanstrengelse! Jeg håber, du får nogle rigtig afslappende juledage, og at 2. juledag er til at klare.

  Glædelig jul og mange tak for alle dine herlige blogposter og kommentarer i det forløbne år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne og i lige måde. Jeg var bare så træt, og jeg har nemt til gråd, dog normalvis ikke på arbejde ;-) Mon ikke det var samme reaktion som når børn ser deres forældre efter de har slået sig, så græder de pludselig fordi de er i trygge hænder :-)

   Slet
 3. Det lyder ikke rart. Jeg håber.at et par fridage gør dig godt og ønsker du må få en dejlig jul sammen med din familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Pia, fridagene gør helt sikkert godt, pulsen er nede nu :-)

   Slet
 4. Åh, det er altså ikke godt, at I konstant har alt, alt for travlt. God nedgearing og rigtig glædelig jul :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak i lige måde, og nej der er for travlt, håber det bliver bedre efter nytår :-)

   Slet
 5. Sikke dog en forfærdelig arbejdssituation. Det er slemt at være så presset. Jeg vil ønske dig et par fredelige, hyggelige juledage inden det går løs igen på arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, tak og jeg håber, der er faldet ro på, så alle kan få nogle gode juledage :-) Lige i dag gad jeg godt have været terapeut, de kunne blot gå, da de syntes de ikke kunne bidrage med mere ;-)

   Slet
 6. Jeg kan virkelig godt forstå din reaktion. Det er ikke rart at føle sig presset eller at man aldrig rigtigt får indhentet det man skal. Jeg ønsker for dig og dine at I får en rigtig dejlig og rar og fredelig jul. Nyd dine fridage og forsøg at lade ambitionerne være små, det vigtigste er at du nyder og slapper af.

  Rigtig glædelig jul og kh
  Henriette :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henriette og i lige måde. Jeg nyder og slapper af :-)

   Slet
 7. Det lyder godt nok ikke rart. Nyd dine fridage (gerne med en pind strik ind imellem). Rigtig god jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette og i lige måde. Strikkepindene skal frem, det er sikkert :-)

   Slet
 8. Kjære Lene.
  Jeg håper hvilepulsen kommer i løpet av dagen. Og at du får en god, varm jul sammen med de du er glad i. Takk for hyggelig bloggkontakt i året som gikk.
  Elisabethjuleklem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth og i lige måde. Jeg er sammen med dem, jeg elsker og det hjælper på puls og humør :-)

   Slet
 9. ØV sådan skal en arbejdsdag da ikke være. Jeg håber at du nu har fået en god nats søvn og at du nu kan nyde julefred og -hygge med dine kære God Jul KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette og i lige måde. Julefreden har sænket sig her, så jeg nyder :-)

   Slet
 10. Håber du har fundet julefreden og din bekymring for dine kollegaer er blevet pakket fint ind, her skal du huske dit lille pyt, du har fortjent julen derhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, de har heldigvis ikke haft så mange patienter, men det hjælper ikke just at jeg så lagde mig syg i dag.

   Slet