lørdag, april 20, 2013

BURDE MAN?

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg accepterer, at det er sådan, jeg har det. Så jeg løber ikke en tur, jeg går heller ikke en tur, jeg tuller rundt. Jeg vasker lidt tøj, jeg får alle dåser og flasker samlet og afleveret hos købmanden, pengene beholder jeg, og landmanden og medarbejderne får at vide, at fra nu af skal de dåser/flasker altså tages med ind i mandskabsrummet! Jeg fik både penge til et lækkert valnøddebrød og et blad til mig selv plus penge i pungen. Der var godt nok mange dåser, da jeg først fandt kassen, de bare havde smidt dem i. Forårsarbejdet er i fuld sving udenfor mit vindue, en pløjer, de andre to sorterer kartofler.

Jeg fjerner alle de visne buketter i stuerne, nogle få tulipaner overlever i en lille vase, nye må købes på mandag, for lige nu gør jeg mig mentalt klar til aftenvagten. Jeg giver mig tid til lidt stilhed sammen med en bog med ord til eftertænksomhed. Jeg giver mig tid til at nyde frokosten og nyder, at jeg er alene, så jeg kan læse i mit blad samtidigt. Jeg smiler, da jeg læser interviewet med Lis Sørensen, som da hun kom ind i 50erne, opdagede, at der var mindre tid og mere hud, og derfor begyndte hun at gøre gode ting for sig selv så som motion, rygestop og huske at nyde hver dag. Hun er nu i langt bedre form, end da hun var i 40erne og kan også mærke det på sin stemme. Jeg synes, hun ser brandgodt ud, så ja jeg burde måske have løbet den tur eller gået den tur, men nej, jeg kan mærke, at det er helt ok ikke at gøre det i dag.

Jeg nyder tankernes stille strøm, jeg glæder mig til aftenvagten og til morgendagens planer. Mens jeg skriver, mærker jeg lige så stille lysten til at bevæge mig, lysten til lige at gå en lille tur ned til skoven, søen og måske rådyrene. Jeg kan godt nå det, det behøves ikke altid at være 5 km, lidt har også ret. Så nej man burde ikke, men når lysten mærkes, så skal der reageres på den. Må du få en dejlig lørdag med plads til lidt af hvert.

P1050614

18 kommentarer:

 1. Tror at kroppen mærker mere end hovedet ved :-)
  Rigtig god lørdag - lige meget hvad du beslutter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola, det blev en kort, men dejlig tur :-)

   Slet
 2. Det er nok sundt at mærke efter hvad kroppen vil, og ja lidt har også ret..god aftenvagt til dig.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, lidt har nemlig også ret :-)

   Slet
 3. Kroppen husker og er ofte den mest intelligente hvad angår at "mærke"...
  Dejligt med en anderledes dag end forventet. Rigtig fin lørdag aften.
  Mange hilsener OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, og jeg skal have fundet ud af hvordan jeg får din blog på min bloggerreader, så jeg kan følge med hos dig :-)

   Slet
 4. Og man skal lytte til sig selv, skal man!
  Det er sjovt, at kaffedrikkere kun har foragt til overs for tedrikkere ... jeg foragter da ikke dem, der drikker kaffe.
  Jeg elsker min 1½ liter te i weekenderne, for det er rigtig te, som jeg selv brygger.
  På arbejdet er det 'savsmuldsbreve' som jeg ikke rigtig kan med.
  Men jeg drikker også kaffe ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det skal man nemlig. Og på min afdeling er de nu opdraget til at bruge ur, så trækketiden overholdes. Det er sjovt fordi de siger, teen smager bedre, når jeg har brygget den, og det er den samme earl grey , der bruges :-)Og jeg kan slet ikke fordrage kaffe.

   Slet
 5. Vi burde lytte til vores krop, den ved tit hvad der er det rigtige.. :-) god vagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det gør den, men en gang imellem er den også bare doven og følger de vante spor ;-)

   Slet
 6. Du har lyttet til din krop, og den ville bare ikke ud og løbe i dag. Du havde mere brug for at tulle rundt og ordne - og det er bare helt i orden. Jeg håber, du fik en fin aftenvagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, jeg havde en god aftenvagt :-)

   Slet
 7. Mindre tid og mere hud. Så er det sagt. Det er sundt at give efter og gøre, som kroppen siger. Jeg håber, at du har nydt din lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, jeg har nydt og jeg synes det var kort og præcist sagt af Lis Sørense, det er jo sådan det er :-)

   Slet
  2. Det er lige præcis, sådan det er. God observation af Lis S.
   Jeg troede jo, at der ville blive mere tid, når børnene var rejst, men nej ... sådan er det ikke blevet. Der bliver kun BRUGT mere tid til alting :-)

   Slet
 8. Oh, den med tomme flasker, dåser og alt på plads!

  Jeg bliver liige nødt til at give dig samme svada, som den aller-aller-øverste ledelse her i huset får i slige tilfælde:

  Når vi, på grund af vejrliget, er 2-3 uger bagud, er fokus altså rettet på at nå det hele på den halve tid.
  Så skal vi nok samle dåser og pudse traktorudstødninger og maskinhusfacader i brazzo til ære for fruer og kreditorer når vi engang igen kommer ned på 6 dages uge med under 14 timer dagligt.
  I situationer som denne er det sekscifrede beløb som er i spil, hvis ikke forårsarbejdet i marken bliver gjort rettidigt og ordentligt.
  Så tager vi os efterfølgende af tomdåseværdierne og de to skruetrækkere som blev væk i rodet.
  Det må de joggende og strikkende fruer beklageligvis affinde sig med.

  Undskyld; men du rørte ved et særdeles højaktuelt emne. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Farmer, jeg håber ikke landmanden læser denne kommentar, jeg gør ham i hvert fald ikke opmærksom på den ;-) Og vi står jo parat til at servicere jer, så I kan knokle derudad, gør vi ikke? :-)

   Slet
  2. Ja, full service er en selvfølgelighed :-)

   Slet