fredag, april 12, 2013

EN PRUSTENDE ELEFANT

var det ikke, men derimod en halvgammel sygeplejerske, som er forkølet og ude på løbetur. Trods den højlydte vejrtrækning klarede jeg de 5 km på vanlig tid, og før end der er højere temperaturer i luften, går jeg ikke i gang med at gøre noget ved den tid.

Jeg er ved at læse en fagbog om apopleksi, jeg forsøger at komme ned i læsetempo for at få den læste viden til at lagre sig i min hjerne. Og jeg kan ikke lade være med at grine over, hvordan min hjerne fungerer i forhold til at gå fra tanke til handling i forhold til motion. Jeg gad ikke i dag, så jeg var ved at overtale mig til, at det også var alt for tidligt at løbe, efter jeg var syg, det var meget bedre at læse noget fagstof. Så jeg sætter mig ned og læser om “forebyggelseshypotesen”, den hævder, at mental og fysisk aktivitet understøtter livslang hjerneplasticitet. Og denne hjerneplasticitet er så med til at beskytte mod den almene degeneration og måske endda forebygge celletab. Som de skriver i bogen, hypotesen kan hverken bekræftes eller forkastes på den viden, vi har nu, men måske er det det, der er på færde, når jeg synes, at ældre mennesker, som holder sig i vigør både fysisk og mentalt, har noget med, som gør, at de kan finde viljen, gejsten og energien til at finde en vej tilbage til livet Og da jeg havde læst den passage, rejste jeg mig op og løb, for jeg har besluttet mig for at sætte ind på motionskontoen, så jeg har noget at trække på, når jeg bliver rigtig gammel.

Nu er jeg blevet klippet, kortere end det har været længe. Nu må vi se, hvad familien siger, men jeg nyder det.

P1050586

8 kommentarer:

 1. hehe, godt at der var noget faglitteratur der kunne få dig ud af døren. Og jeg glæder mig til at blive klippet det er alt for længe siden, jeg elsker mit korte hår, men må lige vente 14 dage mere.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, ja det var et bagholdsangreb ;-) Jeg havde tænkt på så kort som dit, men med høreapparater og lidt forfængelighed trods alt, så blev det en mellemstation ;-)

   Slet
 2. Dejligt med motion på kontoen.
  Og frisørtur er heller ikke så skidt. Desværre er det så dyrt, at man ikke bare kan gøre det for nydelsen.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og med kortere hår skal jeg nok tiere af sted ;-) Det var vist en dyr beslutning.

   Slet
 3. Jeg tror på den med hjerneplaticitet, og jeg tror på, at jeg i det daglige grundlægger min alderdom. Hver gang jeg tager cyklen forlænger jeg mit liv en lille smule, og hver gang jeg tager trappen, gør jeg det samme. Jeg ønsker mig sådan at få et godt pensionistliv, hvor jeg er rask og rørig til at gøre alt det, jeg ikke har haft tid til i mit arbejdsliv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hannem jeg satser også på at den hypotese holder vand, jeg vil som dig gerne være rask og rørig :-) Men med en mor, der døde af kræft som 74 årig og en far som fik Alzheimer diagnosticeret som 74 årig, så ved jeg at livet ikke altid går som vi forventer, så vi må nyde og samtidig håbe.

   Slet
 4. Hep hep, Lene :-)
  Jeg læste, måske hos Bente Klarlund i Politiken, at hvis man har ondt i halsen eller nedefter, skal man ikke løbe eller dyrke motion, mens man godt kan træne, hvis man har ondt/er syg oven for halsen. En god tommelfingerregel, men jeg synes nu, det kan være svært at løbe med en tæt næse.
  Jeg håber på det med hjerneplasticiteten, for som Stegemüller vil jeg gerne leve længe, men jeg vil også gerne være rask og rørig og uafhængig af hjælp.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, jeg kom ud og det gjorde godt, så BK har jo ret. Jeg håber også på at den indsats vi levere nu kan hjælpe os med at være raske og rørige, når vi er på den anden side af 70 :-)

   Slet