tirsdag, april 02, 2013

HVOR BLEV DEN AF?

Ja ikke Påsken, men energien som sugede til sig af lyset? Jeg kan mærke markant forskel. Sommerhusets stue, som er centrum for huset og hvor alle døre går ind til/ud fra, fyldes med lys fra alle verdenshjørner. Selv på en frostkold martsdag bliver huset varmet op af solen, eksempelvis i går, da jeg kom retur efter at have afleveret sønnen, var temperaturen indendørs 28 grader.

P1050526

P1050520

Til gengæld var der 19 grader, da jeg stod op i morges, og i dag nåede jeg ikke at mærke solens magt, for ferien er over, jeg er tilbage på gården med de små vinduer og dermed også mindre lys. Jeg har selv valgt de små vinduer, for huset ville blive ødelagt med store vinduer, men hold da op, som jeg kan mærke forskel. Solens stråler er lige så kraftige som de andre dage, der må vist en gåtur til, så jeg kan få solenergi til arbejdskontoen.

P1050527

Der er kontorarbejde, regnskabsarbejde, oprydningsarbejde, og så skulle jeg også gerne finde tid til forberedelser til studiet. Godt der er en sygehusfridag mere i morgen.  Og så skal kosten tilbage til de gode hverdagstakter, jeg har nydt lækkerier, jeg har nydt brød og ost i rigelige mængder, jeg har simpelthen holdt weekend i mange dage nu, og nu fortæller kroppen mig, at hverdagen gerne må komme tilbage. Jeg sluttede ferien af med at købe en omgang skodslik, da jeg havde afleveret bilen til reparation i dag, hvorfor? Fordi jeg kan ! Som barn drømte jeg altid om den dag, jeg ville have råd til at købe alle de is og alle de poser slik, jeg havde  lyst til. I dag havde jeg lyst, jeg havde råd, så det gjorde jeg, og så må jeg finde mig i en krop, som protesterer ;-)

Må din hverdagstirsdag byde dig velkommen med masser af sol.

P1050519

12 kommentarer:

 1. Egentlig er det ikke en overraskelse, men det er alligevel vildt, som en smule sollys kan give energi. Jeg håber du finder lys nok til hele dagen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, ja vi ved et godt og alligevel er det et lille under hver gang at mærke solenergien :-)

   Slet
 2. Dejligt med sol og lidt varme, det giver altså mere energi.. :-D

  SvarSlet
 3. 'Skodslik' - godt udtryk :-)
  Jeg kan også godt lide, at du siger "fordi jeg kan" - når jeg køber forbudte/usunde ting, er det fordi jeg ikke kan lade være ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen og kunsten er jo så at finde ud af om man kan ændre lidt i hjernens tænkning, bare en gang imellem :-) Helt ærligt, jeg skal ikke kigge på indholdsfortegnelsen på det slik, så bliver jeg dårlig ;-)

   Slet
  2. Det må jo være, fordi I "trænger", som Fru Murermester Jessen i Matador :-)

   Slet
  3. Ha Conny, det er da derfor :-) Jeg må altså til at gense Matador, har jo ikke set den siden første gang, den blev vist. I kan jo nærmest finde citater derfra til enhver lejlighed :-)

   Slet
 4. Der er jo både fordele og ulemper ved at have store vinduer, der fanger solen. 28 grader indendøre kunne jeg f.eks. hurtigt blive træt af, især hvis jeg skulle lave noget. Så små vinduer i boligen er nok et godt valg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, du har ret, og i går måtte jeg også åbne døren for at få temperaturen lidt ned ;-) Jeg nyder mine små vinduer på en hedebølgedag, hvor jeg ikke kan være i sommerhuset. Herhjemme kan vi nemlig ikke have vinduer og dure åbne midt på sommeren pga insekter og fluer.

   Slet
 5. Det er helt vildt, jeg føler, at jeg kan klare ALT, når solen skinner :) Jeg har haft alle vinduer på klem i dag og døren af og til, men der har været flere skyer end i går, så jeg har endnu ikke siddet ude - som vi gjorde hele dagen i går :) Måske snupper vi lige en kop kaffe på terrassen efter aftensmaden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, og jeg skal ud og gå, når aftensmaden er indtaget :-)

   Slet