mandag, april 08, 2013

EN LETHED

Jeg er glad, da jeg vågner. Solen skinner herligt gennem vinduerne. Jeg føler mig endnu mere glad. Den følelse vil jeg holde fast i.

Jeg måtte melde mig syg til i dag, jeg turde ikke satse på, at feberen, svimmelheden samt forkølelse i nyse/hostestadiet var over til i dag. Men i morgen er jeg klar. Jeg glæder mig til at komme på arbejde. Jeg glæder mig til at komme ud i den friske, kolde luft. Landmanden var ude i går for at mærke, om jorden snart var klar til forårsarbejde. Der er stadig frost i jorden eller telle, som det hedder her. Det udtales ikke med kort e, men  nærmest med et langtrukkent æ (tæææl). Kun de øverste 7-8 cm af jorden er tøet op, så det varer lidt, før traktorerne kan spændes for ploven og alle de andre redskaber, der hører foråret til. Men der er forår i luften, og når først temperaturen stiger, så går alting stærkt. Lige pludselig bliver der hektisk aktivitet udenfor. Traktorerne kommer til at køre langt ud på aftenen, der skal pløjes, der skal gødes, der skal harves, der skal sås osv. Vi skal nok nå det, det er ikke første år, at vi kommer sent i gang, og mens vi venter, kan vi så nyde lysets fremmarch.

Jeg læste en bog om en kurdisk/irakisk kvinde, som flygter fra Irak og undervejs føder et barn. Noget af det hun savnede, da hun kom til Danmark, var, at ingen smilede, når man mødte nogen i gadebilledet. Alle hastede bare forbi, alle var tillukkede. Hver gang jeg tænker på den bog, så smiler jeg lidt mere den dag til alle, jeg møder, og ofte får jeg et smil tilbage. Livet er forunderligt, så lad os smile til hinanden, når vi går forbi hinanden i dag godt pakket ind i vintertøjet med hovedet fyldt med alt det, vi skal nå inden lukketid. Der er nok at spekulere på, men mon ikke vi alle kunne få tid til at sende et smil af sted? Jeg tror det. Må du få tid til et smil i dag, god forårsmandag.


22 kommentarer:

 1. Godt, at du er ved at blive rask!

  I mit virke som indvandrerlærer har jeg ofte måttet lægge øre til den med, at danskerne ikke smiler. Jeg har også fået en forklaring: Det er fordi vi ikke bruger sukker i kaffen og teen! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henny og tak for dagens første grin, hvor er den forklaring sød :-)

   Slet
 2. Dejligt du er ved at være ovenpå igen! Her kommer et varmt cybersmil til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Nola, det varmer :-) Du får et retur :-)

   Slet
 3. Dejligt du er ved at være ovenpå igen. Selv med dagens gråhed her, er jeg ikke i tvivl om, at foråret er slået igennem og snart for alvor har jaget vinteren på flugt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, og måske er det forskellen i forhold til for en måned siden; da kunne man tvivle på om foråret ville slå igennem, men det gør det :-)

   Slet
 4. Godt, sygen er på retur...og godt for mig og min have at jeg ikke forsømmer noget ved at sidde her i det sydfranske og fede mig...her nøjes man ikke bare med at smile, men tilføjer et Bon Jour, Madame ovenikøbet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone, vi skal da ha indført goddag frue osv :-)

   Slet
 5. Det er nok fornuftigt lige at give sig selv en ekstra dag til at komme helt oven på igen. Her har jeg set bønder i gang på markerne, hvilket da kan undre, hvis jorden stadig er frossen?!

  Og så lige et spørgsmål: Hvad laver den blå snor på billedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, selv i lille Danmark er der stor forskel på hvor hurtigt frosten er af jorden :-) Vi er altid sidst. Vi så flere steder, at der blev pløjet, da vi kørte til Kbh. i lørdags.
   Det blå reb? Godt spørgsmål - i mine tanker er det nogen, der har haft en leg i gang, bjergbestigning eller andet :-) Billedet stammer oppe fra sommerhusområdet.

   Slet
 6. Håber din forkølelse forlader dig, og sender smil rundt i blogland og til dem jeg møder på min vej i dag.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, du får et smil igen :-) Og ligesom foråret nok skal slå igennem, så forsvinder min forkølelse også.

   Slet
 7. Jeg sender dig et stort og varmt cyber smil.. :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, du får lige et retur :-)

   Slet
 8. Skønt, skønt billede :-) og er hyggelig beskrivelse af din dag...
  Kan godt forstå du ser frem til at komme ud i den friske luft.
  Mange hilsener Tina/OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, tak :-) Frisk luft må der til.

   Slet
 9. Jeg slog også straks ned på det blå reb, men du har jo allerede svaret Fruen :-)
  Med fare for at lyde forfærdelig fordomsfuld: er det netop ikke irakiske kurdere, der går med burka? Så kan man da ikke se smil? ;-)
  Godt du er ved at være rask igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ikke alle irakiske kurdere så vidt jeg ved, men du har ret, man skal være meget smilende for at det kan ses på øjnene alene :-)
   Jeg føler meget helt lettet efter en dag hvor jeg kan mærke, at nu kan jeg klare en dag på arbejde :-)

   Slet
 10. Jeg prøver tit det med at smile til dem jeg møder, og tænkt det virker i 9 ud af ti tilfælde. Jeg føler mig bare så fjollet, når jeg er den første af to, der starter med at smile. Jeg gør det lidt forsigtigt, for jeg ved jo ikke på forhånd, hvad jeg får tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, et forsigtigt smil smitter også, både hos den der smiler og den der smiler tilbage :-)

   Slet
 11. Et smil til dig herfra :)
  Det virker faktisk i hverdagen. Både min mand og jeg hilser (mere eller mindre smilende og højlydt), når vi møder andre på vores gåture. For det gør man altså der i Jylland, hvor vi kommer fra. Og det er skægt at holde øje med deres reaktioner. Nogle bliver helt befippede, mens andre slet ikke hilser tilbage, men tilsyneladende tænker sit. Og størstedelen smiler da tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, og et retur :-) Dejligt med jeres vandrehilsen.

   Slet