torsdag, april 25, 2013

TANKER OM ET ORD

Mens jeg tager husmoderrunden, som Anne kalder den, er der tid til tanker. Solen er allerede i gang med at stråle, og jeg kommer til at tænke på ordet lysvæld. Mon der findes et udsagnsord, der hedder at vælde? Navneordet findes, jeg kommer til at tænke på I al sin magt og vælde, her er det noget stort, noget pragtfuldt, altså fyldt med pragt. Jeg tjekker sproget.dk. Jo man kan godt sige, det vælder. Det er synonymt med at strømme, og det er igen noget stort, der er kraft over det ord. Og det er også det, der går igen i ordet overvældende, man bliver vældet over. Jeg ser for mig en flod, hvor vandet strømmer af sted, og hvor man kan blive grebet af strømmen og ført med.

P1050669

Men selv i det stille, i det rolige kan man blive overvældet. Man kan blive overvældet af sine følelser, og ofte når jeg går i naturen, hvor der er ro til at tænke, kan jeg blive overvældet af sorg, bekymring, men langt oftere af taknemlighed. Naturen i sig selv rummer så megen rigdom, skønhed og tilstedeværelse, at den kan virke lægende, beroligende og oplivende.

P1050670

I dag er jeg lidt overvældet fra morgenstunden af, jeg skal have kontakt til min vejleder, vi skal aftale vores samarbejde, jeg skal for alvor begynde at skrive. Min problembeskrivelse blev godkendt, nu er det så bare om at gå i gang, men hvordan? Jeg tror, jeg bare sætter mig ned og begynder at skrive, så har jeg da et udgangspunkt, når jeg skal mødes med min vejleder.

Må du få en dejlig dag.

12 kommentarer:

 1. Jeg er lidt overvældet af dine billeder. Den danske natur er altså en gave. God fornøjelse med dagens arbejde..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, og jeg nyder at kigge på billederne og vide, at jeg snupper en tur deroppe i dag også :-)

   Slet
 2. "Lyset vældede ind i lokalet, da gardinerne blev trukket til side" - jeg er sikker på, at du mange gange har hørt 'vælde' blive brugt som verbum, men jeg kender godt det, at man begynder at tænke nærmere over et bestemt ord, som af en eller anden grund pludselig kan virke helt fremmed for én.
  Jeg håber, skrivelysten må overvælde dig ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg var næsten også sikker på det, men ja, nogen gange kan ganske almindelige ord pludselig blive helt fremmede. Jeg kan huske en gang, hvor ordet indianer gav anledning til at jeg måtte slå det op :-)
   Tak det ville være skønt at blive overvældet af skrivelysten :-)

   Slet
 3. Et dejligt ord, i sine forskellige sammensætninger. Det "smager" af meget. Det at kunne overvældes, kan jo være meget stærkt, enda rystende. Tak for påmindelse om dette dejlige ord. God skrivelyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Folehave, ja du har ret, det er godt ord og smager af stærke kræfter :-)

   Slet
 4. Det er utroligt hvad et ord kan give af tanker, og du har ret, man tænker mange gode tanker når man er naturen.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, der er ro og tid til at tænke derude :-)

   Slet
 5. Overvældende dejlige billeder.. :-)
  Rigtig god dag Lene

  SvarSlet
 6. Kildevæld - og "Lysvæld bag ved lysvæld i himlen ind" i Se, nu stigr solen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, kildevæld er et smukt ord, og salmen finder du hvis du klikker på linket ved ordet lysvæld :-)

   Slet