lørdag, april 13, 2013

SØVNIG LØRDAG

Landmanden er i gang med at rydde pladsen ved siden af kartoffelhuset. Jeg skal forestille at lægge arbejdsbukser op, men trætheden i kroppen gør, at det går langsomt, meget langsomt. Sønnen er på vej til Sankt Petersborg med sit musikhold, og det er altid skønt med en back-up, hvis nu man sover fra sit vækkeur, så jeg var tidligt oppe for at ønske god tur. Da jeg ikke kunne falde i søvn igen, gav jeg mig til at blogsurfe, i dag røg jeg ind i kvinder i trediverne med børn og hang til at sy. Der var en gang, hvor jeg også syede tøj, jeg har lyst til at prøve igen, men det bliver kun ved lysten. I stedet for må jeg hellere tilbage til arbejdsbukserne og mine egne bukser. Belønningen kunne være en gåtur i sommerlandet, for selvom det er gråt, så er lyset der jo, det mærkes bare ikke indenfor, jeg har lys tændt og har skruet op for radiatoren, så der er lunt og godt i syværelset. Det er kakovejr, det er vejr til at krybe sammen i sofaen og læse bøger, men først må de bukser blive kortere.

P1050588

God lang lørdag med tid til alt og ingenting til dig

Og så kom jeg til at se på billedet af min symaskine. Jeg husker stadig, da jeg købte den. Jeg var blevet uddannet som sygeplejerske i marts 81 og flyttede til Aalborg i juni 81 og havde nu penge til at købe lidt af hvert. Mine svigerinder havde alle Husquarna, og sådan en skulle jeg da have. Den må derfor være 32 år gammel. Der er blevet syet lidt af hvert på den, og den har stadig mange sytimer i sig endnu. Der er da heldigvis noget, der kan holde længe.

18 kommentarer:

 1. Ja, en symaskine er guld værd....lige til den driller...uha, det er næsten noget af det værste, jeg ved. din ser nu ret tilforladelig ud....hav en dejlig lørdag - vil sætte mig ud i splen og NYDE..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone, min symaskine blev som ny, da den kom ind til reparation og blev renset for årtiers fnuller :-)God nydning i solen

   Slet
 2. Rigtig god lørdag Lene.. Håber du har fået styr på benlængderne.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, der er styr på længden :-)

   Slet
 3. Jeg håber, det gik let med bukseoplægningen. Det er ikke en af mine yndlingssysler. Skønt med en god gammel ven som symaskine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak det ar absolut heller ikke min yndlingssyssel, men nu er det gjort og jeg fik læst en god bog undervejs som overspringshandling :-)

   Slet
 4. Hvor dejligt, at du syr! Jeg fik min symaskine af husbond, inden vi blev gift, for sådan en mente han, jeg havde brug for. Det er helt klart ham, der har brugt den mest - jeg nærmest ikke! Og nu har vi ingen. Hvordan det skal gå, når vi flytter fra svigermor, der kan sy alt - tja?

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, desværre syr jeg for lidt, jeg vil gerne i gang med at sy tøj til mig selv, nu får vi at se :-)Og I skal nok klare den :-) I vores by er der en ung vietnameser, som syr lynlåse i tøj og reparerer, så jeg vil aldrig sy lynlåse i mere, kun ved nyt tøj. Jeg overvejede også at smide arbejdsbukserne ind til hende, men så blev jeg alligevel lidt nærig ;-)

   Slet
  2. Selvfølgelig - det er det, vi gør!

   Slet
 5. Sådan en Husqarne er ikke til at tage livet af, håber du fik ordnet benene.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, sysmaskinen overlevede de grove sømme og benene blev kortet af :-)

   Slet
 6. Tænk at eje en symaskine og at være i stand til at betjene den. Det må være alle tiders.

  Du har ret, i dag er det vejr til at læse bøger og at drikke kakao, gerne under et tæppe. Der skal være varme på radiatoren - alt imens vi venter på foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak for de ord, så bliver jeg så glad for at jeg kan sy :-) Vi må hygge os mens vi venter.

   Slet
 7. En symaskine er på ønskesedlen her, for det er upraktisk ikke at have, men jeg bliver lidt skræmt over alt det sådan en kan, når nu jeg kun kan forlæns og baglæns og til nød lidt zig-zag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, man kan meget, når man kan bevæge sig forlæns og baglæns og zigzagge :-)

   Slet
 8. Jeg er også den lykkelige ejer af en Husquarna....dog er min nyere. den er fra 84. Fik sidste år en super moderne Pfaff....men.....griber troligt den gamle hvergang jeg skal sy, den kender jeg og ved lige hvordan den skal trådes og hvordan knapperne skal drejes.
  Jeg er bestemt ikke vild med at lægge bukser op, tror faktisk der er et par stykker der ligger i vente stakken. Imorgen...måske. Hilsen Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, som jeg skrev til Charlotte, så har meget af eks. det sværere oplægningsarbejde og isætning af nye lynlåse i arbejdstøj overgået til to små forretninger med to vietnamesiske kvinder, som er rigtig dygtige til deres arbejde. Nu er min bunke væk, og jeg har kasseret ting, som jeg i lang tid har haft i bunken, men som egentlig er slidt og aldrig bliver pæn, selvom jeg reparerer dem.

   Slet