fredag, april 26, 2013

MIN LILLE SOLPLET

20130426_111536

Jeg hygger mig lige der, hvor solens stråler finder mig. Gennem vinduet kan jeg holde øje med lastbilen, som skal komme og hente kartofler. Telefonerne ligger ved siden af mig, så landmanden kan komme i kontakt med mig. Det passer perfekt med, at jeg skriver opgave netop nu, hvor travlheden i marken er på sit højeste. Landmændene nød at få rundstykker og kage til formiddagsteen. Vi snakkede om min opgave, og den unge medarbejder spurgte, hvorfor gør du det nu? Landmanden fortolkede, du mener, hvorfor finder sådan en gammel kone på det nu? Tja hun gør det vel, dels fordi hun har en funktion i sit job, som kræver at hun kan finde ny viden, som er baseret på udvikling og forskning, dels fordi hun trængte til at få ny inspiration og til at blive udfordret. Og udfordret bliver jeg, for som jeg skrev til en tidligere studiekammerat, lige nu skal jeg kun tænke på et punkt af gangen. For hvis jeg begynder at tænke på den undersøgelsesmetode, jeg skal bruge for at finde svar på mit undersøgelsesspørgsmål og dernæst analysen og fortolkningen af dette, ja så får jeg hjerterytmeforstyrrelse og hurtig vejrtrækning samt klamme håndflader, så det gør jeg ikke! Jeg kender mig selv, jeg skal nok nå i mål, og jeg er tilstrækkelig nysgerrig og ambitiøs til, at jeg også gerne vil komme godt i mål. Jeg skal bare ikke tænke på hele vejen til målet lige nu. Lidt lige som første gang jeg skulle løbe 5 km, da skulle jeg kun koncentrere mig om min vejrtrækning og mine skridt og tænke på alt muligt andet, end hvor langt jeg skulle løbe.

20130426_111554

Og som du kan se, kan jeg sagtens arbejde, selv om der ser lidt rodet ud, overordnet set er der ryddeligt på det værelse. Og tigeren ser jeg slet ikke, det er først nu, at jeg kan se, at den kigger direkte på mig og kommer snigende hen mod mig ;-)

Håber solen er kommet til dig også.

9 kommentarer:

 1. At lære er at leve. Jeg tror i hvert fald aldrig vi bliver for gamle til at lære nyt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, vi bliver aldrig for gamle, men vi skal sørge for at holde evnen til at lære ved lige :-)

   Slet
 2. Det er en spændende proces, du har gang i lige nu. Og så kan man jo godt grine lidt af bemærkningen, for nej - man bliver da aldrig for gammel til at lære nyt :-) God dag til dig Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak I lige måde Susanne :-) Nej vel?

   Slet
 3. "Man lever så længe man lærer" var der engang en af mine kolleger, der formulerede i en opgave, og jeg synes, det er så rigtigt sagt. Det er så dejligt at blive udfordret. Det er flot, at du har kastet dig ud i en helt ny uddannelse, det har jeg stor respekt for at du gør samtidig med dit arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak - en helt ny uddannelse er så meget sagt, det er en videreuddannelse af min sygeplejuddannelse og jeg er jo heldig, at jeg har orlov fra afdelingen i de 10 uger.
   Herlig formulering, den dækker jo fint begrebet use it or lose it :-)

   Slet
 4. Det er godt at holde sig i gang både fysisk og psykisk og man kan altid lære noget nyt.. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, det er nemlig det sidste, der er fantastisk :-)

   Slet
 5. Jeg kom til at trække lidt på smilebåndet, da billede to kom frem på skærmen :-)
  Dit første billede udstråler ro og eftertænksomhed, hvor billede to med tigeren i centrum siger wroorw ...
  Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet