fredag, april 26, 2013

DER PLØJES OG PLØJES OG PLØJES

og den ene mark efter den anden forvandles til sorte marker. I morgen er de færdig, så på mandag begynder gyllespredning og gødningspredning, gylle til kornet og gødning til kartoflerne. Lige pludselig får markerne et grønt skær, det glæder jeg mig til. Nypløjede marker er ikke specielt kønne at se på, men det skal jo til.

P1050712

P1050714

Der er en, der nyder tilværelsen, selvom det måske indimellem kan være uudholdeligt, når fasaner og harer løber rundt om traktoren.

P1050717

14 kommentarer:

 1. Ja Danmark forvandler sig til en smukt sted henover foråret, de sorte marker ser nu skønne ud, selvom "duften" ikke altid er den bedste...!

  Dyrerne bliver lidt forvirret i denne tid,når deres færden "plejer" at være henover bondemandens mark.

  Rigtig dejlig Store Bededag - Kram OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Tina, min mand siger at dyrene faktisk er vante til traktoren, så de finder bare tilbage til deres pladser bagefter :-)

   Slet
 2. Det er dejlige billeder af de sorte marker, for de fortæller om den dejlige tid, der kommer, når det hele grønnes. Jeg er dog glad for at slippe for lugten af gylle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Hanne, heldigvis lugter det ikke så meget i dag, fordi det nedfældes i jorden og vi plejer at harve lige bagefter :-)

   Slet
 3. jeg kan nu også godt li' de mørke marker i landskabet, de er tegn på at det hele nu begynder at leve og vokse igen :-)
  God weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Nola, det er også de vidner om, der gør de sorte marker dejlige at se på :-)

   Slet
 4. Foranderligheden i landskabet, på de skiftende årstider, det er nydelse. Skiftet og glæden,det helt fine grønne spæde skær når det hele spirer. det er dejligt. Ja det med dyrene er interessant, de kender lyden af maskinerne, og trækker blot lidt væk. Kommer man gående farer de over stok og sten.
  Hunden kunne sikker tænke sig at komme ud. Men fuglene kan jo nydes indendøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Folehave, naturens gang, også på marker, er skøn at følge med i. Og det er nemlig rigtig, man kan få lov til at komme meget tættere på i traktoren end hvis man går, Istvan må nøjes med synet :-)

   Slet
 5. Men indtil alt det der spredning af diverse, dufter nyvendt jord så ikke ret godt?

  Jeg kan godt følge tanken om at det grønne skær er smukkere at se på. Jeg har selv en baljefuld jord med nedlagte løg. Det er noget trist at se på - faktisk må de godt se at få lidt fart på. De der løg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, nu duftede jeg og jeg kunne ikke dufte noget :-) De der løg må gerne speede processen op, men mon ikke også det sker snart.

   Slet
 6. Nej de sorte marker er bestemt ikke kønne at kigge på, men man ved at der sker noget og lige pludselig står de grønne og gule..:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, det går stærkt, når først varmen og solen arbejder sammen :_)

   Slet
 7. Jeg elsker at se, når traktorerne suser rundt på markerne og vender jorden med ploven. Det er noget andet end dengang min far gik bag hesten. Marken var ikke stor, men alligevel skulle der gås mange skridt.
  Jeg synes, det er smukt, når den nærmest sorte jordfarve kommer frem. Måske også fordi den efterfølges af den spæde grønne.
  Hvor er Istvan sød, når han sidder der ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg nyder også når den triste vintervisne stubmark forvandles til sort jord, men nok mest fordi jeg ved hvad der kommer derefter. Istvan nyder at være sammen med landmanden :-)

   Slet